Στον 2ο όμιλο της League A για το Nations League το Βέλγιο διέλυσε 5-1 την Ισλανδία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο άλλο ματς η βαρετή Αγγλία έμεινε στο 0-0 με την ελάχιστα πιο ζωηρή Δανία. 

Αγγλία χωρίς δημιουργία 

Σοκαρισμένη από τα όσα συνέβησαν στην Ισλανδία και την αποπομπή από την αποστολή των Φόουντεν και Γκρίνγουντ η Άγγλια παρακολουθούσε, με αμυντική στάση, τους Δανούς στην αρχή του αγώνα.

Μπερδεμένο και το σχήμα των λιονταριών που έμοιαζαν σαν να παίζουν 7-0-3 με την ομάδα κομμένη στην μέση. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είχε μόλις μια επαφή με την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή στο πρώτο εικοσάλεπτο. 

Οι Δανοί δεν εντυπωσίασαν κι αυτοί. Είχαν κάποιες μίκρο-ευκαιρίες αλλά το 0-0 ήταν δίκαιο αποτέλεσμα ημιχρόνου. 

Το θέαμα δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Αγγλία είχε την πρώτη τελική εντός εστίας στο 70ο λεπτό που είναι η χειρότερη επίδοσή της την τελευταία εξαετία. 

Οι Δανοί ήταν λίγο καλύτεροι σε όλο τον αγώνα όμως στις καθυστερήσεις χρειάστηκαν την επέμβαση του Γιέργκενσεν πάνω στην γραμμή σε προσπάθεια του Κέιν για να μην χάσουν από τους κάκιστους Άγγλους. 

Εν τέλει το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και με συνολικά τέσσερις τελικές εντός εστίας (2-2). Το 0-0 ήταν δίκαιη ανταμοιβή. 

Δανία : Σμάιχελ – Βας, Γιέργκενσεν, Κρίστενσεν, Σκοβ – Νόργκαρντ (73′ Χόιμπιεργκ), Έρικσεν, Ντιλέινι – Πόουλσεν, Ντόλμπεργκ (76′ Γένσεν), Μπρέιθγουεϊτ (82′ Κιάερ)

Αγγλία : Πίκφορντ – Αλεξάντερ-Άρνολντ (87′ Μέιτλαντ-Νάιλς), Γκόμεζ, Ντάιερ, Κόουντι, Τρίπιε – Ράις, Φίλιπς (76′ Γκρίλις), Σάντσο (60′ Μάουντ), Στέρλινγκ – Κέιν 

Βελγικό πάρτυ με ανατροπή 

Οι Ισλανδοί δεν πήγαν στις Βρυξέλλες για τουρισμό. Τρόμαξαν τους Βέλγους με το γκολ του Φριντγιόνσον (11′). Τρόμαξαν αλλά και… ξύπνησαν. 

Η αντίδραση ήταν εντυπωσιακή και μέσα σε έξι λεπτά οι κόκκινοι διάβολοι γύρισαν το ματς. 

Ο Βιτσέλ στο 13ο λεπτό και ο Μπατσουάγι στο 17ο έκαναν γρήγορα την ανατροπή και το Βέλγιο έφτασε άνετα με το 2-1 μέχρι το ημίχρονο. 

Γρήγορα οι Βέλγοι πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Μέρτενς (50′) και οι Ισλανδοί κατέρρευσαν. 

Ο Μπατσουάγι (69′) με το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι και ο Ντόκου (80′) υπέγραψαν το θριαμβευτικό 5-1 για τους Βέλγους που είναι πρώτοι στον όμιλο. 

Βέλγιο : Καστέιλς (55′ Μινιολέ) – Μενιέ, Αλντερβέιρελντ, Ντενάγερ, Βερτόνχεν – Βιτσέλ, Ντε Μπρόινε (80′ Βανάκεν), Τ. Αζάρ (65′ Βερσάρεν) – Μέρτενς, Ντόκου, Μπατσουάγι 

Ισλανδία : Κρίστινσον – Χερμάνσον, Εϊγιούλφσον, Φγέλουσον, Α. Σκούλασον – Σίγκουρντσον (72′ Άντερσον), Μπαλντούρσον (53′ Χαλφρέντσον), Πέλσον, Μπιάρνασον – Γκούντμουντσον, Φρίντγιονσον (70′ Μπέντβαρσον)

LEAGUE A – Όμιλος 2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Βέλγιο    6 (2)    7-1
2.Αγγλία    4 (2)    1-0
3.Δανία        1 (2)    0-2
4.Ισλανδία    0 (2)    1-6

Επόμενη Αγωνιστική (11/10/2020)
Αγγλία – Βέλγιο
Ισλανδία – Δανία