ΠΑΟΚ: Ο “σκακιστής” Φερέιρα και ο “άγιος” Ζίφκοβιτς

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για την "τεράστια" νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα και τη νίκη του Φερέιρα επί του Ζεσούς στη "σκακιέρα" του παιχνιδιού.

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για την “τεράστια” πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα και τη νίκη του Φερέιρα επί του Ζεσούς στη σκακιέρα του παιχνιδιού.

Ήταν δεδομένο ότι αυτό το ματς είχε ιδιαιτερότητες. Γνωστοί αντίπαλοι, προπονητές από την ίδια χώρα με παρελθόν μεταξύ τους και μεγάλη θέληση και από τους δύο για παρουσία στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την Μπενφίκα, με τα πολλά εκατομμύρια στις μετεγγραφές, οι όμιλοι ήταν το λιγότερο που είχε θέσει ως στόχο.

Για μία ακόμη φορά όμως αποδείχθηκε ότι δεν παίζει ποδόσφαιρο ούτε το μπάτζετ, ούτε τα εκατομμύρια, αλλά η καθαρή σκέψη, η προσήλωση στο πλάνο και η “ρέντα”. Ο ΠΑΟΚ είχε και τα τρία χθες βράδυ στην άδεια Τούμπα. Καθαρό μυαλό όταν το γήπεδο είχε “γείρει” στο πρώτο ημίχρονο και οι μπάλες “σφύριζαν” στην εστία του Ζίφκοβιτς, πίστη στο σχέδιο του Φερέιρα να χτυπήσει στην κόντρα, αρκεί να έμενε μέχρι ένα σημείο το 0-0 και τύχη, καθώς η Μπενφίκα πέταξε πολλές φάσεις στα σκουπίδια πριν βρει το ανούσιο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο Ζίφκοβιτς έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με το δικέφαλο στο στήθος, σταματώντας και με τη βοήθεια του δοκαριού κάθε προσπάθεια των αετών όταν η μπάλα έκαιγε. Μεγάλο ματς όταν η ομάδα του τον χρειαζόταν. Άλλωστε όλα ξεκινούν από έναν καλό τερματοφύλακα και ο Σέρβος απέδειξε την ποιότητά του.

Εξ ημισείας το βραβείο του πολυτιμότερου με το διαστημικό Γιαννούλη, που έκανε τους παίκτες της Μπενφίκα να μοιάζουν με κώνους σε 4-5 περιπτώσεις, μία εξ αυτών η καταπληκτική του προσπάθεια που έφερε το αυτογκόλ του Βερτόγκεν.

MVP και ο Φερέιρα από τον πάγκο. Ο Πορτογάλος που στο προηγούμενο πρωτάθλημα άκουσε τα μύρια όσα (όχι αδίκως) έκανε καταπληκτικό κοουτσάρισμα. Βρήκε από το τέλος των πλέι οφ το σύστημα που ταιριάζει στην ομάδα του, δούλεψε σε αυτό και τώρα βλέπει τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς. Άλλωστε έχουμε πει πολλές φορές ότι οι παίκτες κάνουν το σύστημα και όχι το αντίθετο. Αυτό το 3-4-3 είναι σούπερ για τον ΠΑΟΚ και ο Φερέιρα άφησε στην άκρη τα όμορφα και ιδεατά για να βασιστεί στην πραγματικότητα.

Εδώ μπαίνει πάλι η ρέντα με τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς που είναι ακόμη εμφανώς μακριά από τον καλό του εαυτό, να μπαίνει και να δίνει τη χαριστική βολή στην πρώην ομάδα του. Μέσα και ο Εσίτι για να κλειδώσει το αποτέλεσμα και καλώς ορίσατε πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη εξασφαλίσει άλλα 8 ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά εδώ που έχει φτάσει έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται. Απέναντι στην Κρασνοντάρ δε θα είναι το φαβορί, αλλά δεν ήταν ούτε απέναντι στους Τούρκους, ούτε απέναντι στους Πορτογάλους. Εδώ τα ματς είναι διπλά και χρειάζεται να βασιστεί στην άμυνά του, από κει θα ξεκινήσει και εκεί θα τελειώσει η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Μπορεί να τα καταφέρει; η απάντηση πλέον είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ, ΜΠΟΡΕΙ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.