Ρέινα: Το 17χρονο «διαμάντι» της Ντόρτμουντ (pics+vid)

Ο Τζιοβάνι Ρέινα της Μπορούσια Ντόρτμουντ σκόραρε το πρώτο του γκολ στην Bundesliga και το Novasports.gr σας παρουσιάζει το νέο αστέρι του συλλόγου!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ της σεζόν 2020-21 μπορεί να παινεύεται πως έχει στην επιθετική της τριάδα τα νέα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Κι αν οι Τζέιντον Σάντσο και Έρικ Χάαλαντ έχουν παρουσιάσει ήδη δείγματα γραφής σπουδαίων ποδοσφαιριστών, το τρίτο μέλος της και λιγότερο γνωστό, ο 17χρονος Τζιοβάνι Ρέινα είναι «εδώ».

Κάτι που απέδειξε και στο γερμανικό Κύπελλο κόντρα στην Ντούισμπουργκ, αλλά και στην 1η στροφή του πρωταθλήματος, σκοράροντας και στα δύο νικηφόρα παιχνίδια.

Ποιος είναι όμως ο ανήλικος μεσοεπιθετικός που «έκλεψε» τις εντυπώσεις και σκόραρε το πρώτο του γκολ στην Bundesliga στη φετινή πρεμιέρα της απέναντι στην Γκλάντμπαχ, στη 16η του εμφάνιση στη διοργάνωση;

Ο νέος… Πούλισικ

Ο σύλλογος με ένα από τα καλύτερα σκάουτινγκ στον κόσμο, έφερε τον έφηβο Αμερικανό στην Ευρώπη πριν έναν χρόνο, στην ηλικία των 16 ετών, πιστεύοντας πως βρήκε στο πρόσωπό του τον νέο Κρίστιαν Πούλισικ.

Ο νυν παίκτης της Τσέλσι και συμπατριώτης του Ρέινα μεγαλούργησε για μια τετραετία στην Ντόρτμουντ, εξαργυρώνοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με μια μεταγραφή των 64 εκατομμυρίων στην Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2019, παραμένοντας όμως δανεικός στη γερμανική ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Εκείνο το καλοκαίρι το νέο μεγάλο ταλέντο του αμερικανικού ποδοσφαίρου έκανε την εμφάνιση του στον σύλλογο.

Ερχόμενος από την Ακαδημία της New York FC ο έφηβος άσος μπήκε σχεδόν αμέσως στη νοοτροπία των «κιτρινόμαυρων» και μπόρεσε να κλείσει την προηγούμενη σεζόν, η οποία διακόπηκε λόγω κορωνοϊού, με 18 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Σημείωσε κι ένα αξιοθαύμαστο ρεκόρ, καθώς έκανε ντεμπούτο 17 χρόνων, 2 μηνών και 5 ημερών, στη 18η αγωνιστική κόντρα στην Άουγκσμπουργκ και έγινε ο νεαρότερος Αμερικανός που παίρνει συμμετοχή σε αυτή την ηλικία.

Μάλιστα, πέτυχε και το πρώτο γκολ σε επίπεδο ανδρών στο γερμανικό Κύπελλο απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης (4/2/2020), όταν μείωσε με ένα φανταστικό τέρμα σε 3-2, στον αποκλεισμό της Ντόρτμουντ από τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στον δρόμο που… χάραξε ο πατέρας του

Οδηγός στην πορεία του στα γήπεδα της Γερμανίας δεν είναι άλλος από τον πατέρα του Τζιοβάνι, ο Κλαούντιο Ρέινα.

Ο νεαρός άσος συμβουλεύεται τον πατέρα του, καθώς ήταν ένας αγωνίστηκε στην Bundesliga για πέντε χρόνια (1994-99).

Άλλωστε συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη 11άδα Αμερικανών, που δημιουργήθηκε πριν έναν χρόνο από τη Διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος.

Ο Κλαούντιο έπαιξε στο πρωτάθλημα με τη φανέλα των Μπάγερ Λεβερκούζεν και Ντόρτμουν, ενώ ήταν και μέλος της χώρας του σε τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα (1994, 1998, 2002, 2006).

Πάντως ο ίδιος σημειώνει στο επίσημο σάιτ της Bundesliga πως ο γιος του είναι:

«Καλύτερος αθλητής από εμένα και έχει μεγαλύτερο χάρισμα στο γκολ. Έχει σπουδαία τεχνική και τρομερή αίσθηση για το παιχνίδι».

Η χρονιά που θέλει να αφήσει το «στίγμα» του

Η περσινή σεζόν της… προσαρμογής πέρασε και η φετινή ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ίδιο, με δύο γκολ σε ισάριθμα ματς που έπαιξε.

Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς:

«Πιστεύω πως είμαι έτοιμος να αναλάβω μεγαλύτερο ρόλο και νομίζω ότι το έχετε δει στα πρώτα παιχνίδια που ξεκίνησα. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν με πολλά ματς», τόνισε μετά το 3-0 επί της Γκλάντμπαχ, αναμέτρηση στην οποία άνοιξε το σκορ και σημείωσε το παρθενικό του γκολ στην Bundesliga.

Το συγκεκριμένο τέρμα τον έκανε τον δεύτερο νεότερο Αμερικανό σκόρερ στο γερμανικό πρωτάθλημα σε ηλικία 17 χρόνων και 311 ημερών, πίσω από τον Κρίστιαν Πούλισικ, ο οποίος είχε πετύχει το δικό του σε ηλικία 17 ετών και 211 ημερών το 2016.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WHAT A NIGHT! Great feeling to finally get my first @bundesliga_en goal but happier for the win! ???

A post shared by Gio Reyna (@gioareyna) on

Την άποψη του για μεγαλύτερο ρόλο συμμερίζεται και η Ντόρτμουντ πάντως, καθώς σκέφτεται να του προτείνει νέο συμβόλαιο μετά τις 13 Νοεμβρίου, όταν ενηλικιώνεται.

Προς το παρόν έχει υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι του 2023, με ρήτρα επέκτασης για ακόμη δύο, καθώς δεν του επιτρεπόταν να δεσμευτεί με μεγαλύτερη διάρκεια.

Με τα 18α γενέθλιά του να πλησιάζουν οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να υπογράψουν νέα πολυετή συμφωνία μαζί του, με ευνοϊκότερους όρους και για τις δύο πλευρές.

Φυσικά, ο ίδιος είναι θετικός σε αυτό, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη Γερμανία, ενώ και η ομάδα θεωρεί πως στο πρόσωπό του έχει βρει κάποιον ξεχωριστό.

Το οποίο φαίνεται και από τα λόγια του ο προπονητή του Λούσιαν Φαβρ, που τονίζει ότι:

«Στην προπόνηση μπορείς να δεις ότι έχει αυτό το… κάτι, το ξεχωριστό. Εάν δεν μπορείς να το δεις, τότε είσαι τυφλός…».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.