ΠΑΟΚ: Τα επτά κακά της μοίρας του στο Champions League

Απέναντι στην Κράσνονταρ ήταν η έβδομη φορά που ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να περάσει στους ομίλους του Champions League, όμως, απέτυχε

Με δύο ήττες με το ίδιο σκορ (2-1) ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Κράσνονταρ στα πλέι οφ του Champions League και έμεινε εκτός ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για έβδομη φορά, όσες και οι προσπάθειες που έκανε συνολικά να βρεθεί εκεί! Κάλλιστα, δηλαδή, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τη συμμετοχή του “Δικέφαλου” στη μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ως “καταραμένη”.

Πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να περάσει στους ομίλους του Champions League το μακρινό 2004, πριν 16 χρόνια. Ο “Δικέφαλος” αντιμετώπισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον 3ο προκριματικό γύρο. Αν περνούσε, θα έπαιζε απευθείας στους ομίλους, αφού τότε δεν υπήρχαν πλέι οφ. Ηττήθηκε 1-2 στην Τούμπα, όμως, προέκυψε ζήτημα με την αντικανονική (όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) συμμετοχή του Λιάσου Λουκά και το παιχνίδι κατακυρώθηκε στους Ισραηλινούς με σκορ 0-3 στα χαρτιά. Ο επαναληπτικός στο Ισραήλ είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο “Δικέφαλος” γνώρισε και δεύτερη ήττα εκεί με σκορ 1-0.

Δεύτερη φορά ο ΠΑΟΚ επιχείρησε τη σεζόν 2010-2011. Βρήκε απέναντί του στον Γ’ προκριματικό γύρο τον Άγιαξ. Οι “ασπρόμαυροι” στάθηκαν ισάξια απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα με παίκτες όπως οι Λουίς Σουάρες, Γιαν Βερτόνχεν, Μάρτιν Στεκέλεμπουργκ και Κρίστιαν Έρικσεν, όμως, αποκλείστηκαν με δύο ισοπαλίες, 1-1 στο Άμστερνταμ και 3-3 στην Τούμπα.

Τρίτη φορά ήταν τη σεζόν 2013-2014. Αρχικά, στον Γ’ προκριματικό ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του τη Μέταλιστ Καρκίβ, από την οποία έχασε 0-2 στην Τούμπα, ενώ έφερε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Ουκρανία. Εξαιτίας ενός σκανδάλου της Μέταλιστ, όμως, που αποκαλύφθηκε εκείνη την περίοδο με στημένο παιχνίδι κόντρα στην Καρπάτι Λβιβ, η UEFA την απέκλεισε από τη συνέχεια και τον ΠΑΟΚ να προκρίθηκε. Στο δρόμο του στα πλέι οφ βρέθηκε η Σάλκε, την οποία, όμως, οι “ασπρόμαυροι” δεν έριξαν στο καναβάτσο. Μετά την ισοπαλία με σκορ 1-1 στη Γερμανία, οι «βασιλικοί μπλε» έφυγαν με νίκη από τη Θεσσαλονίκη με σκορ 2-3.

Τέταρτη φορά ήταν τη σεζόν 2016-2017. Ο ΠΑΟΚ βρήκε και πάλι τον Άγιαξ μπροστά στον Γ’ προκριματικό γύρο. Και πάλι στο πρώτο παιχνίδι στο Άμστερνταμ πήρε ισοπαλία με σκορ 1-1. Στην Τούμπα, όμως, παρότι προηγήθηκε 1-0, έχασε τελικώς με σκορ 1-2 κι έμεινε εκτός συνέχειας. 

Πέμπτη φορά ήταν τη σεζόν 2018-2019. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την πορεία του από τον 2ο προκριματικό γύρο με αντίπαλο τη Βασιλεία. Τη νίκησε με σκορ 2-1 στην Τούμπα και στον επαναληπτικό επιβλήθηκε με 0-3. Στον Γ’ προκριματικό βρήκε απέναντί του τη Σπαρτάκ Μόσχας. Νίκησε 3-2 στην Τούμπα (σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), έφερε ισοπαλία χωρίς σκορ 0-0 στον επαναληπτικό και προκρίθηκε στα πλέι οφ. Εκεί βρήκε την Μπενφίκα, με την οποία ήρθε ισόπαλος με σκορ 1-1 εκτός. Στον επαναληπτικό, όμως, οι Πορτογάλοι νίκησαν 1-4 στην Τούμπα και προκρίθηκαν.

Έκτη φορά ήταν τη σεζόν 2019-2020. Στον Γ’ προκριματικό ο ΠΑΟΚ βρήκε και πάλι τον Άγιαξ, τρίτη φορά σε διάστημα εννιά ετών. Το πρώτο παιχνίδι ήταν στην Τούμπα και τελείωσε ισόπαλο με σκορ 2-2. Στο δεύτερο παιχνίδι, στο Άμστερνταμ, επικράτησε ο Άγιαξ με σκορ 3-2, με τον διαιτητή Κρεγκ Πόουσον να δίνει τρία πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε εκείνο το ματς! Οι παίκτες του Άγιαξ ευστόχησαν στα δύο, όμως, ήταν αρκετά για να νικήσουν.

Αυτή τη σεζόν (2020-2021) ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από το 2ο προκριματικό γύρο. Νίκησε την Μπεσίκτας με σκορ 3-1 εντός, όπως και την Μπενφίκα με σκορ 2-1, επίσης εντός, στον 3ο προκριματικό, σε μονά παιχνίδια, όμως, στα πλέι οφ αποκλείστηκε από την Κράσνονταρ.

Τη νέα σεζόν στο Champions League θα βγαίνει μόνο ο πρωταθλητής Ελλάδας και θα ξεκινάει την προσπάθειά του από τον 1ο προκριματικό γύρο, οπότε τα πράγματα πλέον είναι αρκετά δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στους ομίλους, αρχίζοντας από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.