Ντόρτμουντ: Έχει τον «νέο Στίβεν Τζέραρντ!» (vid)

Από τα επτά του χρόνια στην αγγλική ομάδα, ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ απολαμβάνει μια συνεχώς εξελισσόμενη πορεία.

Τον Αύγουστο του 2019, σε παιχνίδι του αγγλικού Κυπέλλου εναντίον της Πόρτσμουθ, έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε με τη φανέλα των «μπλε». Ήταν 16 χρόνων και 38 ημερών και έσπασε το ακατάρριπτο ρεκόρ  του σπουδαίου Τρέβορ Φράνσις, 49 χρόνια πριν. Πήρε και άλλο ένα ρεκόρ από τον «θρύλο» του συλλόγου. Μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε το νικητήριο τέρμα απέναντι στη Στόουκ Σίτι, στο ντεμπούτο στο «Σεντ Άντριους». Έγινε λοιπόν και ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Μπέρμιγχαμ. Ο 17χρονος μέσος, απέδειξε ότι τα πρώτα του καλά δείγματα, μόνο τυχαία δεν ήταν. Πέτυχε γκολ και εναντίον της Τσάρλτον, δύο εβδομάδες αργότερα.

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2020, ο Μπέλινγκχαμ, μετρούσε 31 συμμετοχές στο δύσκολο και επίπονο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, ξεκινώντας βασικός σε 24 από αυτά, με 4 γκολ και 2 ασίστ. Στη συνέχεια, όπως πολλοί άλλοι έφηβοι, είδε την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ως την κατάλληλη ομάδα για να «ανδρωθεί» και να αναπτυχθεί ποδοσφαιρικά. 

Ο «ΝΕΟΣ ΣΤΙΒΕΝ ΤΖΕΡΑΡΝΤ»
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Τζερμέιν Πέναντ, παλιός ποδοσφαιριστής τόσο της Μπέρμιγχαμ, όσο και της Λίβερπουλ. «Μοιάζει σαν έναν νεαρό Στίβεν Τζέραρντ», δήλωσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά για το στιλ του 17χρονου. «Είναι εκρηκτικός, μπορεί να σηκωθεί πολύ ψηλά, να σκοράρει, να δώσει ασίστ. Είναι ένας φανταστικός νεαρός παίκτης».

Ένας αθλητικός (ύψους 1.85) box-to-box μέσος, που αν και έφηβος ανταγωνίζεται με ευκολία τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους αντιπάλους του, σε ένα πρωτάθλημα που η βασική του αρχή, είναι η φυσική δύναμη των παικτών.Τον Ιανουάριο του 2020, ο προπονητής του, Πεπ Κλοτέτ, είχε αποκαλύψει ότι από το ξεκίνημα της σεζόν, μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Μπέλινγκχαμ είχε ψηλώσει κατά 2,4 εκατοστά! 

Με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, στο ντεμπούτο του απέναντι στη Ντουίσμπουργκ σε ματς Κυπέλλου, σκόραρε το 2ο γκολ στο τελικό 5-0 της Μπορούσια και έγινε όχι μόνο ο νεαρότερος σκόρερ στον θεσμό, ξεπερνώντας κατά 6 μόλις ημέρες, το ρεκόρ του συμπαίκτη του Ρέινα, αλλά και ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε οποιαδήποτε διοργάνωση για τους Βεστφαλούς, παίρνοντας το ρεκόρ κατά πέντε ημέρες από τον Νούρι Σαχίν! 

Αρχηγός στην U17 Της Αγγλίας, έχει παίξει σε πολλές θέσεις στη μικρή έως τώρα σταδιοδρομία του. Αλλά στο επίκεντρο της δράσης στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου άκμασε ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας, Στίβεν Τζέραρντ, βρίσκεται το μέλλον του Μπέλινγκχαμ.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ…
«Έχει τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες θέλουμε να αναπτύξουμε μαζί του τα επόμενα χρόνια. Έχει ήδη εκπληκτική ποιότητα με και χωρίς την μπάλα, ενώ έχει επίσης μια ισχυρή νοοτροπία. Βλέπουμε τον Τζουντ ως άμεση ενίσχυση για την ομάδα μας!». Μίχαελ Ζορκ-Αθλητικός Διευθυντής Ντόρτμουντ

«Έχει (η Μπέρμιγχαμ), μερικούς ταλαντούχους παίκτες, ιδιαίτερα το νεαρό αγόρι, ο Μπέλινγκχαμ είναι απόλυτα ένας παίκτης φαινόμενο! Έχοντας παίξει σε ένα πρωτάθλημα, που καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεται κάθε εβδομάδα, ένα παιδί 16 ετών και να καταφέρνει να δείξει αυτή την ποιότητα, το ταλέντο και την προσωπικότητα στο γήπεδο, μοιάζει πραγματικά απίστευτο». Μπρένταν Ρότζερς-Προπονητής Λέστερ

«Είναι πολύ «μοντέρνος» γιατί μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση στο κέντρο. Έχει παίξει ως κεντρικός μέσος, στα άκρα, ως επιθετικός. Παίζει παντού. Αν βάλω τον Τζουντ στη βασική ενδεκάδα, ο αντίπαλος προπονητής δεν θα έχει ιδέα σε ποια θέση παίζει!». Πεπ Κλοτέτ-Πρώην προπονητής Μπέρμιγχαμ 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.