Ο Φιλίπε Κοουτίνιο πιστεύει ότι η περίοδος δανεισμού του στη Μπάγερν τον βοήθησε να βρει τη φόρμα του στο ξεκίνημα της σεζόν και στη Μπαρτσελόνα και στην Εθνική Βραζιλίας.  

Ο 28χρονος, έχει ξεκινήσει βασικός και στα τρία παιχνίδια ισπανικού πρωταθλήματος για τους Καταλανούς μέχρι στιγμής υπό τις οδηγίες του Ρόναλντ Κούμαν, σκοράροντας μία φορά στο ντέρμπι με τη Σεβίλη (έχει και 2 ασίστ).Μόνο ο Ανσού Φατί (τρία γκολ) έχει καλύτερα στατιστικά από τον Κοουτίνιο και είναι πιο πάνω από τον Λιονέλ Μέσι (ένα γκολ).

«Επέστρεψα στην Ισπανία με πολλή επιθυμία να πάνε καλά τα πράγματα, και το ίδιο επιθυμώ και για την Εθνική ομάδα», δήλωσε ο Κοουτίνιο σε δημοσιογράφους, μετά το γκολ που πέτυχε στο ευρύ 5-0 της Βραζιλίας επί της Βολιβίας. Ο 28χρονος επιθετικός μέσος, αναγνώρισε ότι η καλή του φόρμα, οφείλεται στη θητεία του στη Μπάγερν, διάστημα στο οποίο πέτυχε γκολ ή είχε συμμετοχή σε 20 γκολ, σε 38 ματς (ένα κάθε 107 λεπτά). 

«Στη Μπάγερν, έμαθα πολλά για τη δουλειά, επειδή είναι πολύ έντονη η προπόνηση. Μια φυσική συνέπεια είναι η εξέλιξη των φυσικών μου δυνάμεων,  γιατί δουλεύεις πολύ και έχω δουλέψει πολύ. Είχα ήδη αυτόν τον τρόπο σκέψης, αλλά έπρεπε να αφιερώσω τρεις ή τέσσερις φορές περισσότερη προσπάθεια από το κανονικό για να πετύχω».