Με Λιρόι Σανέ, Σερζ Γκνάμπρι, Κίνσλεϊ Κομάν και Ντόουγκλας Κόστα, η Μπάγερν διαθέτει μία τετράδα ακραίων επιθετικών, παγκόσμιας κλάσης.

Ευτυχής για το γεγονός της συνύπαρξης σπουδαίων παικτών, δηλώνει  ο Αθλητικός Διευθυντής των Βαυαρών, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς. Η Μπάγερν πάντα μελετάει κάθε κίνηση της στο μεταγραφικό παζάρι και σχεδόν ποτέ δεν λαθεύει. 

Έφυγαν οι δανεικοί Πέρισιτς, Κοουτίνιο και ήρθαν Ντόουγκλας Κόστα και Λιρόι Σανέ. Σίγουρα το λες «ενδυνάμωση».
Είχε πει το καλοκαίρι ο Σαλιχάμιτζιτς: «Η ύπαρξη τεσσάρων ακραίων επιθετικών, είναι ιδανική κατά τη γνώμη μου». Γενικότερα μία ομάδα με τους στόχους της Μπάγερν πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο παίκτες ανταγωνιστικούς για κάθε θέση στην ενδεκάδα. Τι θα δώσει όμως αυτή η τετράδα ακραίων στη Μπάγερν;

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πιστεύει πολύ στον Σανέ και φαίνεται μία πολύ σίγουρη επένδυση. 135 αγώνες με τους «πολίτες», μέτρησε 39 γκολ και 45 ασίστ. Με τη Μπάγερν στο ξεκίνημα έχει παίξει 3 αγώνες με αποτίμηση 1 γκολ και 2 ασίστ. Τα λεγόμενα του Διευθύνοντα Συμβούλου της Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς  Ρουμενίγκε, αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό γιατί ο σύλλογος κυνήγησε «λυσσαλέα» την απόκτηση του.

«Ο ρυθμός του, η ικανότητα στη ντρίμπλα και η προσπάθειά του να βρεθεί σε επίκαιρη θέση και να σκοράρει, τον καθιστούν ιδανικό για τη Μπάγερν. Είναι ο παίκτης που θέλαμε να έχουμε στην ομάδα!». Η παγκόσμια κλάση του Σανέ επιβεβαιώνεται και  από το γεγονός ότι ακόμη καιστην ηλικία των 19 χρόνων στη Σάλκε, είχε 8 τέρματα και 8 ασίστ σε 34 ματς πρωταθλήματος, συμμετείχε δηλαδή σε γκολ της ομάδας, κάθε 145 αγωνιστικά λεπτά. Τα ίδια και στη Σίτι. 25 γκολ και 31 ασίστ σε 89 παιχνίδια της Premier League. Προσθέτουμε ότι ο Γκνάμπρι, ο Κόστα και ο Κομάν παίζουν κυρίως από δεξιά, οπότε η άφιξη ενός κλασικού αριστερού winger θα δώσει, για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του Άριεν Ρόμπεν, άλλη διάσταση στο ήδη επιθετικό παιχνίδι των πρωταθλητών Ευρώπης.
 

Ο Ντόουγκλας Κόστα, δις πρωταθλητής Γερμανίας με τη Μπάγερν, επιστρέφει  μετά από τρία χρόνια στη Γιουβέντους. Δεν θα μπει εύκολα σε καλούπι. Αλλά το απρόβλεπτο είναι σίγουρα στο ρεπερτόριο του. Σας θυμίζω εκείνη την απίστευτη κίνηση για να αποφύγει αντίπαλο σε ματς της Μπάγερν με τη Λεβερκούζεν.

Το απρόβλεπτο δεν σημαίνει ότι δεν έχει και ουσία στο παιχνίδι του. Μέτρησε 8 γκολ και 20 ασίστ σε 50 ματς στη Μπουντεσλίγκα, στην πρώτη του θητεία στο «Allianz Arena» και είχε 6 γκολ και 18 ασίστ σε 71 αγώνες στη Serie A. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που είχε αρκετούς τραυματισμούς και έπαιζε κυρίως ως αλλαγή. Αγωνίζεται και στις δύο πλευρές, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του τον βλέπαμε κυρίως δεξιά. 

Αν ο Κόστα έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του, ο Σανέ είναι ένας ντριμπλέρ κορυφαίου επιπέδου, ο Γκνάμπρι είναι… πολλά μαζί. Στην πιο παραγωγική του σεζόν που ήταν η προηγούμενη, ο Γκνάμπρι πέτυχε 12 γκολ και είχε 11 ασίστ. Για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν μέτρησε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Μπορεί λοιπόν να ντριμπλάρει, να σκοράρει, να πασάρει, να παίξει και στα δύο άκρα, είτε και σε έναν πιο κεντρικό ρόλο. Δεν είναι λοιπόν παράξενο, το ότι έπαιξε περισσότερο χρόνο και από τους τρεις άλλους ακραίους επιθετικούς της Μπάγερν. Ο Γκνάμπρι είχε 2.203 λεπτά στη Bundesliga, σε σύγκριση με τα 1.506 του Κομάν, τα 1.413 του Κοουτίνιο και τα 1.204 του Πέρισιτς.

Για να μη θυμηθούμε τα 4 γκολ με την Τότεναμ, τα δύο με την Τσέλσι και τη Λιόν, το γκολ και τις δύο ασίστ με τη Μπαρτσελόνα. Γεννημένος για μεγάλους αγώνες!  Ξεκίνησε τη σεζόν όπως την τελείωσε. Πέντε ματς μέχρι τώρα με 3 γκολ και 1 ασίστ.

Τέλος ο Κομάν από την άφιξή του στη Μπάγερν τον Αύγουστο του 2015, θα είχε σίγουρα περισσότερα από τα 19 γκολ σε 109 αγώνες στη Μπουντεσλίγκα, αν δεν υπήρχε μια σειρά τραυματισμών που τον ανάγκασαν να χάσει πάνω από 80 αγώνες . Ποτέ δεν έπαιξε περισσότερα από 24 ματς σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα. Έγραψε όμως το όνομα του στις πρώτες σελίδες της ιστορίας των Βαυαρών, με το μοναδικό γκολ που πέτυχε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με αντίπαλο την προηγούμενη ομάδα του, την Παρί Σεν Ζερμέν. Έτσι του «κόλλησε» πια το προσωνύμιο «Mr. Lisbon» στο Μόναχο.

Και οι τέσσερις είναι παίκτες παγκόσμιας κλάσης, έχουν κερδίσει πολλά τρόπαια και ο μεγάλος ανταγωνισμός θα λειτουργήσει προς όφελος της ομάδας. Είτε μας αρέσει είτε όχι η Μπάγερν μοιάζει και εφέτος υπερπλήρης και έτοιμη να φέρει εις πέρας τις προκλήσεις της σεζόν.