Το δεύτερο ευρωπαϊκό ραντεβού της ΑΕΚ για φέτος πλησιάζει, με την Ένωση να υποδέχεται την Λέστερ στο Ολυμπιακό Στάδιο ευελπιστώντας σε θετικό αποτέλεσμα. 

Το δεύτερο ευρωπαϊκό ραντεβού της ΑΕΚ για φέτος πλησιάζει, με την Ένωση να υποδέχεται την Λέστερ στο Ολυμπιακό Στάδιο ευελπιστώντας σε θετικό αποτέλεσμα. 

Μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα είναι το βασικό ζητούμενο για την ΑΕΚ κόντρα στο φαβορί του έβδομου ομίλου. Η αποστολή μόνο εύκολη δεν είναι, όμως οι παίκτες της Ένωσης και τον τρόπο έχουν, αλλά και την ποιότητα για να δυσκολέψουν την προ πενταετίας πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Προφανώς και θα πρέπει να ψάξει την αγωνιστική υπέρβαση για να πετύχει τον στόχο της. 

Προετοιμασία με ηρεμία και δίχως νέα εμπόδια

Η νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ στα Γιάννινα επανέφερε ηρεμία στο στρατόπεδο της ομάδας, η προετοιμασία της οποίας κύλησε ήρεμα και χωρίς εντάσεις ή πίεση για τον αγώνα με τη Λέστερ. Ο Μάσιμο Καρέρα δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού ή απουσίας οπότε η δεξαμενή παικτών που έχει στη διάθεσή του παραμένει ίδια. 

Το δυσάρεστο, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, για τον Ιταλό τεχνικό είναι ότι δεν μετράει κάποια επιστροφή για τη μεσαία γραμμή της Ένωσης, εκεί όπου στα τελευταία παιχνίδια τρέχουν ακατάπαυστα οι Κρστιτσιτς και Σάκχοφ και μάλιστα κάνοντας πολλή σημαντική δουλειά, ανασταλτικά και οργανωτικά. 

Οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες μαζί με τον Τσιντώτα θα έλεγε κανείς ότι είναι οι μόνοι σίγουροι για την ενδεκάδα της ΑΕΚ, καθώς στις υπόλοιπες θέσεις σπάνια βλέπουμε σε κάθε ματς τους ίδιους παίκτες. 
 

Καταλήγει σε τετράδα ο Μάσιμο Καρέρα

Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ αμφιταλαντευόταν για την τακτική που πρόκειται να ακολουθήσει για τον αγώνα με τη Λέστερ. Το 3-5-2 ή 5-3-2 σε πιο αμυντική προσέγγιση παρέχει σίγουρα μεγαλύτερη ασφάλεια στην ανασταλτική λειτουργία, όμως ο Καρέρα φαίνεται πως θα κατεβάσει την ΑΕΚ με τετράδα στην άμυνα. 

Έτσι, εφόσον ισχύει αυτό το σενάριο τότε ο Ιταλός τεχνικός θα παρατάξει την Ένωση με τους Τσιντώτα, δεξιά τον Μπακάκη και αριστερά τον Λόπες, με στόπερ τους ΣβάρναΝεντελτσιάρου. Η τριάδα στα χαφ θα αποτελείται από τους Κρστιτσιτς, Σάκχοφ και Μάνταλο, δεξιά ο Λιβάια που είναι και πιο ξεκούραστος και πιο ορεξάτος μετά τη δική του… καραντίνα, κορυφή ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και στην αριστερή πλευρά φαίνεται πως θα προτιμηθεί ο Εμάνουελ Ινσούα.

Ο Μάσιμο Καρέρα θέλει να περιορίσει τη δράση της δεξιάς πτέρυγας της Λέστερ που θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνη γι’ αυτό και επιλέγει τον Αργεντινό για να βοηθάει και στην ανασταλτική λειτουργία. 

Καρέρα, Κρστιτσιτς και Ολιβέιρα εναντίον Άγγλων

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, ο Νέναντ Κρστιτσιτς και ο Νέλσον Ολιβέιρα από τους παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή έχουν αντιμετώπισε αγγλικές ομάδες στο παρελθόν, όπως και ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς στο σύντομο πέρασμα που είχε από τη Φούλαμ και την Premier League

Ο Μάσιμο Καρέρα αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ ως προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας, ο Σέρβος μέσος ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα έπαιξε επίσης κόντρα στη Λίβερπουλ (μία νίκη, μία ήττα), ενώ ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι ο μόνος που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τη Λέστερ. Ο Σουηδός εξτρέμ έπαιξε τρία ματς με τη Φούλαμ κόντρα σε Σαουθάμπτον, Σουόνσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2013-14.