Τη δεύτερη ήττα της στο Europa League γνώρισε η ΑΕΚ, η οποία έχασε 2-1 από τη Λέστερ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πλήρωσε ξανά λάθη και χαμένες ευκαιρίες η Ένωση.

Τη δεύτερη ήττα της στο Europa League γνώρισε η ΑΕΚ, η οποία έχασε 2-1 από τη Λέστερ στο Ολυμπιακό Στάδιο.  Πλήρωσε ξανά λάθη και χαμένες ευκαιρίες η Ένωση, η οποία κοίταξε στα μάτια την αγγλική ομάδα, η κλάση της οποία όμως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης. 

Αδίκησε την προσπάθειά της στο πρώτο μέρος η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα που βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τη Λέστερ, ενώ έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Λιβάια με το σκορ στο 1-0 για να ισορροπήσει την κατάσταση. 

Αντεπιτέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα, με τον Σουηδού να μειώνει το σκορ και να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 2-2. Από τη χαμένη ευκαιρία του Τάνκοβιτς και μετά η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς δεν ανησύχησε, ενώ είχε δοκάρι με τον Ουντέρ

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μάσιμο Καρέρα κατέληξε σε τετράδα στην άμυνα της ΑΕΚ και σε σχηματισμό 4-2-3-1 με δεξιά τον Μπακάκη και αριστερά τον Εμάνουελ Ινσούα, με στόπερ τους ΣβάρναΝεντελτσιάρου. Η τριάδα στα χαφ θα αποτελείται από τους Κρστιτσιτς, Σάκχοφ και Μάνταλο να βρίσκεται μπροστά τους, δεξιά ο Λιβάια που είναι και πιο ξεκούραστος και πιο ορεξάτος μετά τη δική του… καραντίνα, κορυφή ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και στην αριστερή πλευρά προτιμήθηκε ο Έλντερ Λόπες. Η επιλογή του Πορτογάλου έχει να κάνει με το ότι μπορεί να αλλάξει σχηματισμό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά και γιατί μπορεί να βοηθήσει ανασταλτικά τον Αργεντινό μπακ.

Ο Μπρένταν Ρότζερς επίλεξε διάταξη με 3-4-2-1 και τους Σμάιχελ κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στόπερ τους Φοφανά, Μόργκαν, Φουκς, στη μεσαία γραμμή τους Ουντέρ, Τσάουντρι, Τίλεμανς, Τζάστιν και τους Μάντισον, Ολμπράιτον πίσω από τον Βάρντι.
 

Η ΑΕΚ τις ευκαιρίες, η Λέστερ τα γκολ

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη Λέστερ να μπαίνει δυνατά και να πιέζει την ΑΕΚ, η οποία όμως με καλή κυκλοφορία και κατοχή μπάλας ισορρόπησε την κατάσταση και έδειχνε ικανή να δημιουργήσει προβλήματα στην αγγλική ομάδα. 

Οι παίκτες της Λέστερ όμως ήταν επικίνδυνοι σε κάθε τους επίθεση και στο 15′ έστειλαν το πρώτο “απειλητικό” μήνυμα, όταν από ωραία προσπάθεια του Ουντέρ, ο Μάντισον σούταρε στην κίνηση έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δύο λεπτά μετά η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε σωστή συμπεριφορά με τον Μάντισον να βγάζει σε θέση τετ-α-τετ τον Βάρντι, ο οποίος απέφυγε τον Τσιντώτα με τον γκολκίπερ της Ένωσης να τον ρίχνει στο έδαφος και τον Λέχνερ να καταλογίζει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άγγλος επιθετικός, ο οποίος έγραψε το 0-1. 

Η ομάδα του Ρότζερς άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 23′ όταν από ωραία συνεργασία των Μάντισον, Βάρντι, Ουντέρ ο Τούρκος επιθετικός βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, ο οποίος αποσόβησε το 0-2.
 

Η ΑΕΚ έχασε την ηρεμία της μετά το γκολ που δέχθηκε και χρειάστηκε κάποια λεπτά για να επανέλθει στο ματς. Μάλιστα, μέσα σε δύο λεπτά έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τον Λιβάια για την ισοφάριση. 

Στο 27′ μετά από άσχημο φάουλ του Μάνταλου, ο Μπακάκης έκανε γέμισμα στην κίνηση, ο Λιβάια πήρε την κεφαλιά για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σμάιχελ. Δύο λεπτά μετά ο Κροάτης επιθετικός έχασε νέα τεράστια ευκαιρία, όταν από το λάθος του Μόργκαν βρέθηκε απέναντι από τον Σμάιχελ, για να στείλει τη μπάλα άουτ. 

Η Λέστερ απείλησε ξανά στο 38′ με τον Ολμπράιτον να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ήρθε το δεύτερο γκολ για τις “αλεπούδες”. Ο Μάντισον πέρασε τη μπάλα απ’ όλους τους παίκτες και έφτασε στον αμαρκάριστο Τσάουντρι, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.

ΤΟ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Καρέρα πέρασε στο ματς τους Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς αντί των Ανσαριφάρντ και Λιβάια, ενώ την ίδια στιγμή γύρισε μπακ ο Λόπες και έμεινε εξτρέμ ο Ινσούα με την ΑΕΚ να γίνεται πιο δραστήρια και πιο επιθετική. Αυτό αποτυπώθηκε με το γκολ που ήρθε νωρίς στο δεύτερο μέρος, όταν από εκπληκτική κάθετη του Μάνταλου στο 49′, ο Τάνκοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Σμάιχελ με τον Σουηδό να πλασάρει σωστά και να μειώνει σε 1-2. 
 

Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη επίθεση θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει ο Τάνκοβιτς, όταν από νέα κάθετη του Μάνταλου, βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ του Σουηδού πέρασε πάνω από την εστία.

Η Λέστερ απάντησε με δύο σουτ που σταμάτησαν πάνω στον Τσιντώτα. Στο 54′ με τον Ουντέρ και στο 56′ με τον Τσάουντρι. Οι Άγγλοι βρέθηκαν κοντά σε τρίτο γκολ στο 65′, όταν ο Τούρκος μεσοεπιθετικός έπιασε φαλτσαριστό σουτ για να σταματήσει η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ, ενώ στο γύρισμα του Μάντισον έδιωξε ο Τσιντώτας τον κίνδυνο. 

Λίγα πράγματα επιθετικά από την ΑΕΚ στο υπόλοιπο της αναμέτρησης με τον Λόπες να δοκιμάζει ένα σουτ στο 80′, αλλά τον Σμάιχελ να μην δυσκολεύεται να μπλοκάρει τη μπάλα. 

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας – Μπακάκης (86′ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Ινσούα (86′ Μαχαίρας) – Κρστιτσιτς, Σάκχοφ (86 Σαμπανάτζοβιτς) – Λιβάια (46′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Λόπες – Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα).

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς, 3-4-2-1): Σμάιχελ – Φοφανά, Μόργκαν, Φουκς (46′ Τόμας)- Ουντέρ (66′ Πρατ), Τσάουντρι (66′ Μεντί), Τίλεμανς, Τζάστιν – Μάντισον, Ολμπράιτον – Βάρντι (73′ Ιχεανάτσο).

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1. Μπράγκα 6
2. Λέστερ 6
3. ΑΕΚ 0
4. Ζόρια 0