Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League ''ξέχασε'' τις απουσίες και επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας στο Φίλιπς Στάντιον του Αϊντχόφεν την Ντε Χάαγκ.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας στο Φίλιπς Στάντιον του Αϊντχόφεν την Ντε Χάαγκ και πέρασε μόνη 3η στη βαθμολογία (16β). Για τρίτη διαδοχική αγωνιστική οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να γευτούν τη χαρά της νίκης και βρίσκονται χαμηλά στη 15η θέση του πίνακα με μόλις τέσσερις βαθμούς. Την ερχόμενη Πέμπτη (5/11) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την PSV για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. 

Μετά την ήττα στο Άρνεμ από τη Φίτεσε (2-1), η ομάδα του Γερμανού Ρότζερ Σμιτ, που είχε ξανά αρκετές απουσίες (Χέντριξ, Ροζάριο, Γκάκπο, Ντάφρις, Γκουτιέρεζ) μπήκε αποφασισμένη και προηγήθηκε με το γκολ – πέναλτι του Τσαχάβι και που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα για να πετύχει το πρώτο του γκολ στην Ολλανδία (16ο λεπτό , 1-0).

Η PSV πολύ καλύτερη έχασε αρκετές ευκαιρίες με πιο τρανταχτές την διπλή ευκαιρία στο 30ο λεπτό με τον Πίνας να σώζει δύο φορές την Ντεν Χάαγκ πάνω στη γραμμή και στις καθυστερήσεις με τον Μάλεν που ολομόναχος πλάσαρε ψηλά (49ο λεπτό).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο 18χρονος Άγγλος Τρίσταν Μαντουέκε,  έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ανέβασε το δείκτη του σκορ με το τρίτο φετινό του γκολ (51ο λεπτό, 2-0). Στο 83ο λεπτό η αποτελεσματική PSV είχε δοκάρι με τον Μάριο Γκέτσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Τόμας πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ (3-0). Στις καθυστερήσεις ο Μαντουέκε σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, 4ο φετινό και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (4-0).

Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα έκαναν οι Ισμαέλ Σαϊμπάρι (Ισπανός) και Ρίτσαρντ Λεντέσμα (Αμερικανός).

PSV (Σμιτ): Βογκό, Μποσκαλί, Τέζε, Τόμας (86′ Λουίς Φελίπε), Μάουρο Τζούνιορ (74′ Λεντέσμα), Φέιν, Σανγκαρέ, Γκέτσε (88′ Ισμαέλ Σαϊμπάρι), Μάλεν (46′ Μαντουέκε), Ιχατάρεν (45′ Μαξ), Τσαχάβι

Ντεν Χάαγκ (Ράνκοβιτς): Κόουπμανς, Ντελ Φάμπρο, Ράτσιου (44′ Πάσκου), Πίνας, Φαν Έιβικ, Φαγέ (77′ Ουλντ – Τσικ), Ρίγκο, Χούσενς (77′ Έλμκις), Μπουράρ (Αρβάιλερ), Κράμερ (60′ Καρέλης), Φίλιπ