Τρομερό ματς στην 8η αγωνιστική της La Liga, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν με 10 παίκτες και τρία από τα τέσσερα γκολ να έρχονται μετά το 87'!

Αρχικά η Βαλένθια προηγήθηκε με τον Μούσα στο 22′, ο οποίος με ένα απίστευτο σπριντ πίσω από το κέντρο βγήκε στην αντεπίθεση και σκόραρε, γράφοντας ταυτόχρονα ιστορία.

Ο νεαρός άσος  έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας αυτόν τον αιώνα σε ηλικία 17 χρονων και 338 ημερών, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Λι, ο οποίος είχε σκοράρει όντας 18 χρόνων και 218 ημερών.

Όλο το… ζουμί του αγώνα ήταν μετά το 87′, με τον Κουκουρέλα να ισοφαρίζει σε 1-1, πριν ο Άνχελ ολοκληρώσει την (προσωρινή) ανατροπή στο 90+5′.

Στο 90+7′ οι «νυχτερίδες» κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σολέρ στο… 90+10′, για το τελικό 2-2.

Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 από το 56′, λόγω της αποβολής του Κορέια, ενώ με 10 ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση και οι φιλοξενούμενοι, με τον Σουάρεθ να παίρνει κόκκινη για το πέναλτι το οποίο έκανε στο τέλος του αγώνα.

Το ματς:

Την πρώτη μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση είχε η Χετάφε, η οποία απείλησε με κεφαλιά του Μιραμοντές, που κατέληξε άουτ. 

Η Βαλένθια απάντησε με γκολ στο 22′ από τον Μούσα. Ο άσος των «νυχτερίδων» πήρε την μπάλα πίσω από τη σέντρα και με ένα εκπληκτικό σπριντ βρέθηκε απέναντι στον Σόρια, τον οποίο πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν στη συνέχεια και πήγαν με το υπέρ τους σκορ στα αποδυτήρια.

Προσωρινή ανατροπή η Χετάφε, ισοφάρισε στο… 90+10′ η Βαλένθια

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε… υποτονικά, μέχρι και το 56ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Κορέια είδε τη (σωστή) δεύτερη κίτρινη του Βάσκεθ, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες.

Δύο λεπτά μετά ο Κουκουρέλα απείλησε, δίχως επιτυχία. Στο 60′ μάλιστα, ο Ουνάλ έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά δεν μπόρεσε βρει στόχο από πλεονεκτική θέση.

Στο 71′, ο Αραμπάρι είδε την απευθείας κόκκινη του ρέφερι, με το VAR όμως να αλλάζει την απόφαση και να τη μετατρέπει σε απλή κίτρινη.

Η Χετάφε συνέχιζε να πιέζει, δίχως να φτάνει στον πολυπόθητο στόχο. Στο 82′ μάλιστα, η Βαλένθια είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά ο Σόρια απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Γκρουέσο.

Εν τέλει οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 87′, με τον Κουκουρέλα να κάνει το 1-1 με κεφαλιά. 

Μάλιστα, στο 90+5′ η Χετάφε έφτασε στην ανατροπή, με το τέρμα του Άνχελ.

Όμως, οι «νυχτερίδες» κέρδισαν πέναλτι στο 90+7′, με τον Βάσκεθ να δείχνει και τη δεύτερη κίτρινη στον Σουάρεθ, ο οποίος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στο 90+7′ οι «νυχτερίδες» κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σολέρ στο… 90+10′, για το τελικό 2-2.

Βαλένθια (Γκράθια): Ντομενέκ, Κορέια, Γκάμπριελ, Γκιγιαμόν, Γκάγια, Μούσα (90+2′ Τζέισον), Σολέρ, Βάις, Τσερίσεφ (78′ Γκρουέσο), Λι (59′ Ράσιτς), Γκόμες
Χετάφε (Μπορδαλάς): Σόρια, Σουάρεθ, Ντακονάμ, Καμπάκο (76′ Πορτίγιο), Μιραμόντες (76′ Ντιαμπί), Νιόμ (54′ Τιμόρ), Μακσίμοβιτς (54′ Άνχελ), Αραμπάρι, Κουκουρέλα, Κούτσο, Ουνάλ (76′ Μάτα)

Τα highlights της αναμέτρησης: