Την περίοδο 2003-04, η Βέρντερ Βρέμης, έχοντας στις τάξεις της και τον Άγγελο Χαριστέα, εξέπληξε τους πάντες.

Την περίοδο 2003-04, η Βέρντερ Βρέμης, έχοντας στις τάξεις της και τον Άγγελο Χαριστέα, εξέπληξε τους πάντες.  Κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το νταμπλ στη Γερμανία, παίζοντας μάλιστα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. 
«Οι μουσικοί της πόλης της Βρέμης», είναι ένα δημοφιλές παραμύθι των αδερφών Γκριμ. Ίσως το έχετε ξανακούσει. Τέσσερα κακομεταχειρισμένα ζώα τρέχουν μακριά από τα σπίτια τους και αποφασίζουν να ταξιδέψουν μαζί στη Βρέμη και να γίνουν καλλιτέχνες του δρόμου. Κατά ειρωνικό τρόπο στην ιστορία, δεν φτάνουν ποτέ στη Βρέμη, αλλά συναντούν μερικούς ληστές στην πορεία. Αλλά ένας σκύλος, μία γάτα, ένας γάιδαρος και ένας κόκορας δεν είναι τα μόνα διάσημα πράγματα που συνδέονται με τη Βρέμη.

Μόλις τρία πρωταθλήματα είχε κερδίσει στην ιστορία της η ομάδα του Τόμας Σάαφ. Ωστόσο, την περίοδο 2003-2004 ήταν πραγματικά η χρονιά κατά την οποία η Βέρντερ Βρέμης «άνθισε». Μερικά αποτελέσματα από εκείνη τη σεζόν: 4-1 εναντίον της Σάλκε, 5-3 εναντίον της Βόλφσμπουργκ, 1-5 εναντίον του Αννόβερο, 6-0 εναντίον του Αμβούργου, 1-3 εναντίον της Μπάγερν και κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο Μόναχο. Είχε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και τη 2η καλύτερη άμυνα.

Στην επίθεση προκαλούσε τρόμο το αχτύπητοι δίδυμο των Κλάσνιτς- Αΐλτον. Οι δύο τους σημείωσαν 41 γκολ στη Bundesliga, καθοδηγούμενοι από έναν εκπληκτικό Ζοάν Μικού που είχε 10 γκολ και πολλές ασίστ. Πολύτιμη η συνεισφορά και του Άγγελου Χαριστέα με 4 γκολ και 4 ασίστ σε 24 ματς πρωταθλήματος, με τον Έλληνα επιθετικό να γράφει ιστορία λίγο μετά το τέλος της σεζόν, σκοράροντας το νικητήριο τέρμα, στον τελικό του Euro 2004.

Στην «καρδιά» της άμυνας δέσποζαν οι μορφές των Ίσμαελ και Κρίσταγιτς και στο κέντρο η γερμανική «Αγία Τριάδα» με Μπορόφσκι, Μπάουμαν και Έρνστ που έκαναν όλη τη «βρώμικη» δουλειά για να αφήνουν τον Μικού να αυτοσχεδιάζει. 

Aυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα για την ομάδα της Βρέμης, μετά από μία και πλέον δεκαετία, κυρίως χάρη σε ένα αήττητο σερί 23 παιχνιδιών στο μέσον του πρωταθλήματος. Μάλιστα η αποτυχία της Μπάγερν να κατακτήσει τίτλο εκείνη τη σεζόν, οδήγησε τη διοίκηση στην αποπομπή του Ότμαρ Χίτσβελντ, μετά από εξαετή παραμονή στο Μόναχο.

Στο κύπελλο, νίκησε στον τελικό 3-2 την Αλεμάνια Άαχεν, η οποία προηγουμένως στον προημιτελικό είχε αποκλείσει τη Μπάγερν Μονάχου.
Μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία ανήκε ασφαλώς στον προπονητή της Τόμας Σάαφ. Πέρασε συνολικά 14 χρόνια στη Βέρντερ, οδηγώντας την ομάδα της Βρέμης για 5 σερί χρονιές από το 2004 έως το 2009, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Α, και μην ανησυχείτε για τους τέσσερις μικρούς μας φίλους. Εξουσίασαν τους κλέφτες και έζησαν ευτυχισμένοι. Ευχάριστο τέλος όπως αρμόζει σε ένα καλό παραμύθι…