Οι δύο τεσσάρες της ΑΕΚ στα ματς με τη Ζόρια και την ΑΕΛ έδειξαν τις ικανότητες της Ένωσης, για την οποία όμως δεν υπάρχει εύκολο ματς.

Οι δύο τεσσάρες της ΑΕΚ στα ματς με τη Ζόρια και την ΑΕΛ έδειξαν τις ικανότητες της Ένωσης, για την οποία όμως δεν υπάρχει εύκολο ματς.

Με οκτώ γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια η ΑΕΚ δείχνει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Το 4-1 επί της Ζόρια και η νίκη με το ίδιο σκορ επί της ΑΕΛ έχουν ανεβάσει την αυτοπεποίθηση των παικτών της Ένωσης για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί σε πρωτάθλημα και Europa League

Νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση

Η πρόκριση της ΑΕΚ έχει δυσκολέψει σημαντικά μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Μπράγκα με 3-0. Οι μηδέν βαθμοί μετά από δύο αγωνιστικές έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Ένωσης, η οποία μετά τη νίκη επί της Ζόρια στο Ζαπορίζιε θέλει “τρίποντο” ξανά κόντρα στην Ουκρανική ομάδα για να τα δώσει όλα για όλα κόντρα στη Μπράγκα την επόμενη εβδομάδα.
 

Για να φτάσει όμως μέχρι εκείνο το βράδυ, απαιτείται νίκη κόντρα στη Ζόρια. Μια ομάδα που έχει ποιότητα και ο πληγωμένος εγωισμός της μετά την τεσσάρα αλλά και το 0/3 στο ξεκίνημα του Europa League κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των παικτών του Μάσιμο Καρέρα που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτό το επεσήμανε άλλωστε και ο Ιταλός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου. 

Χωρίς Μάνταλο, αλλά με σχεδόν ίδια συνταγή

Η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Πέτρος Μάνταλος στον αγώνα του Ζαπορίζιε του στερεί τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο ματς της Πέμπτης. Συνεπώς ο Μάσιμο Καρέρα γνώριζε ότι έπρεπε να καταστρώσει τα πλάνα δίχως τον αρχηγό και “μαέστρο” της ομάδας του. Η πληθώρα επιλογών που έχει όμως αυτή την εποχή ο Ιταλός τεχνικός του λύνει κατά κάποιο τρόπο τα χέρια. Οπότε, το κενό του Μάνταλου μπορεί να καλυφθεί θεωρητικά πιο εύκολα.
 

Η έκπληξη στα πλάνα του Καρέρα έχει να κάνει με την επιλογή του τερματοφύλακα, εκεί όπου φαίνεται να δίνει την ευκαιρία στον Γιώργο Αθανασιάδη για το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ. Το σύστημα που δοκίμασε στην προπόνηση της Τετάρτης είναι 3-5-2 με στόπερ τους Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου και ακραίους του Μπακάκη, Ινσούα. Τριάδα στα χαφ τους Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ, με επιθετικό δίδυμο τους Λιβάια, Τάνκοβιτς. Θα μείνουν στον πάγκο τόσο ο Νέλσον Ολιβέιρα, όσο και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ με τον Καρέρα να επιλέγει ίδιο πλάνο και σχεδόν ίδια ενδεκάδα με τον αγώνα του Ζαπορίζιε. 

Εκτός αποστολής έμεινε ο Έλντερ Λόπες με ενοχλήσεις στο γόνατο και ο Λιβάι Γκαρσία που είναι ανέτοιμος.