Με γκολ των Φόντεν, Μαχρέζ και Μπερνάρντο Σίλβα η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε την Έβερτον στο Λίβερπουλ διατηρώντας τη διαφορά από τους διώκτες της, στην κορυφή της Αγγλικής Πρέμιερ.

Η «πανάκριβη» «Σίτι» το έκανε όπως μπορούσε, ψάχνοντας το δρόμο της επιστροφής της στον θρόνο της Πρέμιερ Λιγκ προκειμένου να ικανοποιήσει τις διαχρονικές φιλοδοξίες της ενώ τα «ζαχαρωτά» έμειναν για περίπου μιας ώρα με την… γλύκα της μιας ανταγωνιστικής εμφάνισης, κόντρα σε έναν αντίπαλο παρασάγγας ποιοτικότερο!

Το ματς του «Γκούντισον Παρκ» είχε καλό ρυθμό με την ομάδα του Μάντσεστερ εξ αρχής στο ρόλο του οδηγού, και την Έβερτον του Κάρλο Αντσελότι στα όρια του φιλότιμου και δίχως τον καλύτερο επιθετικό της Κάλβερτ Λιούιν!
Στο 32’ ο Φόμπεν έκανε το 0-1 και πέντε λεπτά αργότερα ο… γίγαντας «μάτωσε» όταν ο Βραζιλιάνος Ριτσάρλισον έκανε το 1-1.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πνίξουν το  αουτσάϊντερ και λύνοντας ξανά τους ανασταλτικούς του γρίφους στο 63΄όταν ο Μαχρέζ έκανε το 1-2.
Η παρτίδα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στο 77’ όταν ο Μπερνάρντο Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό 1-3..
Η Μάντσεστερ Σίτι με την 11η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα διατηρεί την διαφορά των 10 βαθμών από την Γιουνάϊτεντ και 16 από την κάτοχο του τίτλου Λίβερπουλ.