Το πλάνο της Έβερτον για νέο γήπεδο αξίας 600 εκατομμυρίων Ευρώ εγκρίθηκε από το τοπικό συμβούλιο του Λίβερπουλ.

Το καλοκαίρι του 2019 η Έβερτον αποκάλυψε τα σχέδια της για νέο γήπεδο στην αποβάθρα Μπράντλεϊ-Μουρ. Ένα υπέρσυγχρονο γήπεδο 52000 θέσεων το οποίο θα στοιχίσει κοντά στα 600 εκατομμύρια Ευρώ.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, σε μια ιστορική ψηφοφορία, η τοπική αυτοδιοίκηση ενέκρινε το πλάνο. Ήταν ένα από τα τελευταία εμπόδια για την εκκίνηση των έργων για το νέο στολίδι της ομάδας. 

Το πρωί της Τρίτης συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο στο Λίβερπουλ όπου αναπτύχθηκε το πλάνο της Έβερτον. Η έγκριση δόθηκε και πλέον απομένει να δώσει την έγκριση του και ο Γενικός Γραμματέας του Κράτους σε θέματα Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ρόμπερτ Τζένρικ.

Τα έργα αναμένεται να αρχίσουν τους επόμενους μήνες. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε την διαδικασία έγκρισης για την Έβερτον, Ίεϊν Τζένκινσον δήλωσε :

“Δεν σεβόμαστε απλά την ιστορία της ομάδας αλλά σεβόμαστε και την ιστορία της πόλης. Μιλήσαμε, ακούσαμε, απαντήσαμε. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Είναι μεγάλο το δημόσιο συμφέρον και υπάρχει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο αλλά και τους μετόχους του συλλόγου”.

Παράλληλα εγκρίθηκε και το πλάνο για το μέλλον του Γκούντισον Παρκ του γηπέδου στο οποίο αγωνίζεται η Έβερτον το οποίο θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες, κέντρο υγείας, εμπορικούς χώρους, κέντρα νεότητας και πάρκο για την νεολαία.