Οι πιο υπερτιμημένοι παίκτες της 15ετίας (pics)

Έχετε σκεφτεί ποιοι είναι οι πιο υπερτιμημένοι παίκτες των τελευταίων περίπου 15 ετών στο χώρο του ποδοσφαίρου;  Ποιοι είναι αυτοί που θεωρήθηκαν τα επόμενα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες.

Έχετε σκεφτεί ποιοι είναι οι πιο υπερτιμημένοι παίκτες των τελευταίων περίπου 15 ετών στο χώρο του ποδοσφαίρου;  

Ας ξεκινήσουμε από το 2006 για να φτάσουμε μέχρι και το 2020.  

2006: Θίο Γουόλκοτ 

Ο 32χρονος πλέον ποδοσφαιριστής, ήταν τ΄όνομα που απασχόλησε πολύ το χώρο του ποδοσφαίρου το 2006. Η Άρσεναλ τον απέκτησε από την Σαουθάμπτον έναντι πέντε εκατομμυρίων λιρών, ποσό που θεωρήθηκε μεγάλο για την εποχή!  

Μάλιστα ο 17χρονος τότε, επιλέχθηκε από τον Σβεν ΓΚόραν Έρικσον, για την ομάδα της Αγγλίας που θα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στην Γερμανία! Έγινε ο μικρότερος σε ηλικία που αγωνίστηκε για τα “λιοντάρια” σε ηλικία 17 ετών! Ωστόσο δεν είχε καθόλου χρόνο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο!  

Γενικά δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που υπήρχαν γύρω από τ΄όνομα του.  

2007: Ντος Σάντος 

Το 2007 ο νεαρός Ντος Σάντος, βρέθηκε από την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, στην πρώτη για να παίξει με τα μεγάλα αστέρια των “μπλαουγκράνα”! Ο Μεξικανός, ήταν το ανερχόμενο αστέρι, που άπαντες περίμεναν να κάνει σπουδαία καριέρα και με την Μπάρτσα και με το Μεξικό! Το ξεκίνημα έδειχνε ιδανικό για τον νεαρό. Γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος στην Μπαρτσελόνα και έτσι παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Τότεναμ. Έπειτα δόθηκε και σε άλλες ομάδες. Ίπσουιτς, Γαλατάσαράι, Ράσινγκ. Αποκτήθηκε από την  Μαγιόρκα ενώ μετακόμισε σε  Βιγιαρεάλ, Γκάλαξι και Αμέρικα. Το καλύτερο του ποδόσφαιρο το έπαιξε στους Γκάλαξι. Δεν μπόρεσε ποτέ να δείξει το πραγματικό του ταλέντο. 

2008: Μπόγιαν Κρκιτς 

O Κρκιτς, προϊόν της ακαδημίας της Μπάρτσα, έσπασε όλα τα ρεκόρ ανεβαίνοντας στις ακαδημίες! Μάλιστα πολλοί τον είχαν χαρακτηρίσει τον επόμενο Μέσι! Μάλιστα είχε σπάσει το ρεκόρ του Μέσι, καθώς έγινε ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης που αγωνίστηκε στην Μπάρτσα. Ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής που δεν κατάφερε να ξεχωρίσει.  Βρέθηκε σε αρκετές ομάδες, όπως Ρόμα, Άγιαξ, Μίλαν, Στόουκ, Μάιντζ, Μόντρεαλ Ίμπακτ.  

2009: Αλεξάντρε Πάτο 

Ο Βραζιλιάνος, μετά την Ιντερνασιονάλ, αποκτήθηκε από τη Μίλαν το 2007. Το 2009 ήταν μια από τις καλύτερες χρονιές του με τη φανέλα της Μίλαν! Είχε πάρει το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη του πρωταθλήματος Ιταλίας! Οι τραυματισμοί, οι κακές εμφανίσεις και η έλλειψη συμμετοχής συνέβαλαν στο να μην φτάσει πάλι στο επίπεδο που βρίσκονταν. Πέραασε από Ισπανία, Κίνα, Βραζιλία για να βρεθεί στους Ορλάντο.  

2010: Τζακ Γουίλσιρ 

Ένας καταπληκτικός αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής, που αμέσως θεωρήθηκε  ο επόμενος Μέσι! Εξαιρετικά γρήγορος, με δυνατό σουτ και άψογη τεχνική κατάρτιση. Σε ηλικία 16 ετών και 256 ημερών, έγινε ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην Άρσεναλ! Το 2010 πήρε το βραβείο του καλύτερου νεαρού ποδοσφαιριστή, ψηφίστηκε στην εντεκάδα του πρωταθλήματος. Οι τραυματισμοί όμως δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα που θα ήθελε και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν. Πλέον αγωνίζεται στην Μπόρνμουθ. 

2011: Σέρχιο Αραούχο 

Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, αγωνίζονταν ήδη στην πρώτη ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς, όταν η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε με στόχο να βρει στο πρόσωπό του τον επόμενο Μέσι! Ο Ρικέλμε, ήταν αυτός που έπεισε την Μπαρτσελόνα να τον αποκτήσει!  Ο Αργεντινός , δεν “έπιασε” στους Μπλαουγκράνα, όμως έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στην Λας Πάλμας αλλά και την ΑΕΚ!  

2012 Έρικ Λαμέλα  

Ο Λαμέλα βρέθηκε κοντά στο να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα όταν ήταν 12 ετών αλλά προτίμησε να μείνει στην Ριβερπλέιτ. Η Ρόμα έπειτα έδωσε 14 εκατομμύρια δολάρια για να τον αποκτήσει και ο νεαρός παίκτης είχε εντυπωσιάσει τον Φραντσέσκο Τότι. Μάλιστα είχε τονίσει το 2011, πως ο Λαμέλα έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει ο διάδοχός του! Όπως ξέρουμε δεν έγινε και βρέθηκε στην Τότεναμ το 2013.  Ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, όμως σύμφωνα με πολλούς δεν είχε ό,τι χρειάζονταν για να γίνει ο επόμενος Τότι!  

2013 Αντνάν Γιανουζάι 

Το 2013, ο βρέθηκε από τους αναπληρωματικούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην πρώτη ομάδα και αμέσως ξεχώρισε! Μάλιστα, πολλές εθνικές ομάδες, έδωσαν μάχη για το ποια θα τον κερδίσει! Αλβανία, Κόσοβο, Βέλγιο και Αγγλία τον ήθελαν, με το Βέλγιο να βγαίνει κερδισμένο. Η αλλαγή προπονητή στην Μάντσεστερ δεν τον βοήθησε να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε. Παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στην Ντόρτμουντ, στην Σάντερνλαντ, ενώ πλέον βρίσκεται στην Σοσιεδάδ. Δεν κατάφερε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο στην Μάντσεστερ.  

2014: Χάμες Ροντρίγκες 

O Κολομβιανός, μετά από ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο με αρκετά γκολ, αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έδωσε 63 εκατομμύρια λίρες!  

Στην “Βασίλισσα” ωστόσο δεν είχε τον επιθυμητό χρόνο, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και παραχωρήθηκε στην Μπάγερν Μονάχου με την μορφή δανεισμού. Όμως ούτε εκεί έκανε τις καλύτερες δυνατές εμφανίσεις και ακολούθησε η Έβερτον.  

2015: Χακίμ Μαστούρ 

Ο νεαρός ήταν το απόλυτο wonderkid! Άπαντες μιλούσαν για το επόμενο αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο πιτσιρικάς τότε είχε ήδη συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων με μεγάλες εταιρείες και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στο ποδόσφαιρικό κομμάτι. Βρέθηκε με την μορφή δανεισμού σε αρκετές ομάδες χωρίς να καταφέρει να πετύχει ούτε ένα γκολ! Μάλιστα αγωνίστηκε και στο Ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Λαμίας, όμως μια μέρα…εξαφανίστηκε επικαλούμενος προσωπικά προβλήματα.  

2016: Ρενάτο Σάντσες 

Το 2016 ο Ρενάτο Σάντσες, ήταν ο καλύτερος νεαρός παίκτης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Βοήθησε την Μπενφίκα να κατακτήσει το πρωτάθλημα και η Μπάγερν έδωσε 35 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει! Δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά με τους “βαυαρούς” και παραχωρήθηκε έναντι 25 εκατομμυρίων στην Λιλ. 

2017: Βινίσιους  

O Βινίσιους, πριν αποκτηθεί από την Ρεάλ, βρίσκονταν στην Φλαμένγκο. Είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής με την ομάδα Κ17 της Βραζιλίας και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης! Η “βασίλισσα” έδωσε 70 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει με τον ποδοσφαιριστή να μην έχει κάνει μέχρι στιγμής, όσα ονειρεύονταν οι άνθρωποι της Ρεάλ! 

2018: Τακεφούσο Κούμπο 

Ο νεαρός Ιάπωνας Κούμπο, ήταν στα “ραντάρ” των φίλων του ποδοσφαίρου από τη στιγμή που βρέθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα το 2011. Ο Ιάπωνας Μέσι! Η μεταγραφή του κρίθηκε παράνομη και επέστρεψε στην Ιαπωνία. Στα 18 του είχε την ευκαιρία να αποφασίσει που θα πάει και μετακόμισε στην Ρεάλ Μαδρίτης! Η “βασίλισσα” ωστόσο τον παραχώρησε με την μορφή δανεισμού σε Μαγιόρκα, Βιγιαρεάλ και Χετάφε. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την διαφορά αλλά ο πήχης είχε τοποθετηθεί πολύ ψηλά από νωρίς για τον Ιάπωνα.  

2019: Φάμπιο Σίλβα 

Το next best thing του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου! Άπαντες τον χαρακτήριζαν ως τον επόμενο κορυφαίο ποδοσφαιριστή! Τη σεζόν 2018-2019, πέτυχε 33 γκολ με την Κ19 της Πόρτο και η ρήτρα του εκτινάχθηκε στα 150 εκατομμύρια ευρώ! Ο νεαρός είναι ταλαντούχος και φιλοδοξος, όμως οι απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτόν τον έχουν φέρει σε αυτή τη λίστα. Η Γουλβς τον απέκτησε με 35 εκατομμύρια ευρώ και δεν έχει δείξει μέχρι τώρα την αξία του. Βέβαια έχει ακόμη πολλά χρόνια μπροστά του.  

2020: Εντέν Αζάρ 

Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση σε αυτή τη λίστα. Ο Αζάρ, έφυγε από την Τσέλσι ως κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ και μετά από ένα καλοκαίρι έντονων φημών, κατέληξε στην αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης έναντι σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ! 

Οι τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει να δείξει τον καλό του εαυτό και αρκετοί αναφέρουν πως αμφιβάλουν αν θα ξαναβρει την καλή του αγωνιστική κατάσταση.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.