Μια νύχτα. Μια πρόσκληση σε ένα πάρτι. Στο τελευταίο μας πάρτι. Για την τελευταία νύχτα πριν το τέλος του κόσμου. Ένα τέλος που θέλουμε να το γιορτάσουμε μαζί: Φιλοξενούμενοι και Οικοδεσπότες. Και σας παρακαλούμε να έρθετε φορώντας τα αγαπημένα σας ρούχα.
 Έτοιμοι για μία νέα μετάληψη. Είμαστε οι τελευταίοι άνθρωποι που θα δείτε. Είστε οι τελευταίοι άνθρωποι που θα δούμε. Καλώς ήρθατε στο...

Μια νύχτα. Μια πρόσκληση σε ένα πάρτι. Στο τελευταίο μας πάρτι. Για την τελευταία νύχτα πριν το τέλος του κόσμου. Ένα τέλος που θέλουμε να το γιορτάσουμε μαζί: Φιλοξενούμενοι και Οικοδεσπότες. Και σας παρακαλούμε να έρθετε φορώντας τα αγαπημένα σας ρούχα.
 Έτοιμοι για μία νέα μετάληψη. Είμαστε οι τελευταίοι άνθρωποι που θα δείτε. Είστε οι τελευταίοι άνθρωποι που θα δούμε. Καλώς ήρθατε στο Hotel Apocalypse.

Το Hotel Apocalypse είναι μία βιωματική (immersive) παράσταση που καλεί τους θεατές να αναλάβουν τους ρόλους των επισκεπτών σε ένα παρακμιακό ξενοδοχείο που θα τους φιλοξενήσει για τις τελευταίες ώρες πριν την συντέλεια της ανθρωπότητας.

Είναι μία σκηνική σύνθεση που σε προσκαλεί να εξερευνήσεις δωμάτια, να δοκιμάσεις εμπειρίες με όλες σου τις αισθήσεις και να συμμετέχεις σε γιορτές που κορυφώνονται με το πάρτι για το τέλος του κόσμου. Είναι μία απόπειρα προσέγγισης του θεάτρου ως μία αστική τελετουργία που εμπνέεται από την σύγχρονη ποπ κουλτούρα και παγκόσμιους αρχέτυπους μύθους.

Ο σκηνοθέτης, Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος :

«Η ιδέα για το Hotel Apocalypse ξεκίνησε το 2012 στο Λονδίνο όταν ξεκίνησα τους Ferodo Bridges μαζί μία ντουζίνα από καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, και ήθελα να βρω ένα συμβάν που θα έφερνε στην επιφάνεια του φόβους, τις ελπίδες και τις ματαιοδοξίες των ηθοποιών και του κοινού. Ένα σύνολο ανθρώπων σε έναν περιορισμένο χώρο λίγες ώρες πριν το τέλος του κόσμου είναι μία ακραία και γοητευτική συνθήκη που αυτόματα σε βάζει σε θέση αξιολόγησης της ζωής σου, των επιλογών σου και ρόλου που έχεις παίξει στις ζωές άλλων. Όμως παράλληλα ήθελα αυτό να φτιαχτεί με σύγχρονα υλικά (μύθους, τραγούδια και ταινίες που όλοι γνωρίζουμε) και να χτιστεί γύρω από τον θεατή που θα έχει ελευθερία συμμετοχής ή όχι. Με ενδιαφέρει ο θεατής να χρησιμοποιεί όλες τις αισθήσεις του και να βρίσκεται μέσα σε αυτό που συμβαίνει, όχι για νιώσει άβολα ή εκτεθειμένος, αλλά για να μετέχει. Δηλαδή να μην προσλαμβάνει ένα έργο μόνο ως ένα κείμενο με συγκεκριμένο μήνυμα και προβληματισμούς, αλλά ως μία εμπειρία που είναι τόσο περίπλοκη, ανήσυχη και αφοπλιστική όσο και η εμπειρία του να είσαι ζωντανός.»

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr