Με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι, που προηγήθηκαν, παρουσίασαν συμπτώματα της περυσινής περιόδου στη συνέχεια και οι Βοιωτοί δεν έχασαν την ευκαιρία να τους τιμωρήσουν.

Με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι, που προηγήθηκαν, παρουσίασαν συμπτώματα της περυσινής περιόδου στη συνέχεια και οι Βοιωτοί δεν έχασαν την ευκαιρία να τους τιμωρήσουν.
 
Ο Ατρόμητος, πάντως. έχασε την ευκαιρία να περάσει μόνος του στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να πετύχει την τρίτη του διαδοχική νίκη στη Σούπερ Λιγκ. Τουλάχιστον, απέφυγε την «παρθενική» ήττα, καθώς δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου βρέθηκαν. φάτσα με το δεύτερο γκολ.
 
Τα πλάνα των δύο προπονητών
 
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με το συνηθισμένο 4-3-3 και την ίδια 11άδα με το προηγούμενο παιχνίδι τους. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Γιώργος Δώνης άλλαζε θέσεις στα εξτρέμ του, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο «γύρισε» το σύστημα σε 4-4-2, βάζοντας τον Αναστασάκο δίπλα στον Μήτρογλου.
Ο Γιώργος Παράσχος από την άλλη, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας του προτίμησε το 4-2-3-1, με αμυντικά χαφ τους Ζησόπουλο, Κόρμπο και «τριάδα» πίσω από τον Ζουρούδη τους Μουλόπουλο, Φαβάλι, Πόποβιτς από δεξιά προς αριστερά.
 
Προβάδισμα με Μήτρογλου
 
Ο Ατρόμητος ευτύχησε να προηγηθεί με την πρώτη του φάση στο ματς. Στο 8′ μετά από έξυπνη πάσα του Σκόνδρα, ο Έπσταϊν βγήκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη, τον πέρασε και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου, ο οποίος άνοιξε το σκορ με το πιο εύκολο από τα φετινά του τέρματα. Επτά λεπτά αργότερα, ο διεθνής επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν με κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
 
Οι φιλοξενούμενοι ήταν υποχρεωμένοι να απλωθούν στον αγωνιστικό χώρο και να ψάξουν την ισοφάριση και το έκαναν. Στο 10′ ο Σκόνδρας πρόλαβε οριακά τον Πόποβιτς πριν πιάσει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 15′ ο Ιτάνζ με διπλή προσπάθεια είπε «όχι» στον Κροάτη. Ο Λεβαδειακός είχε αρκετές επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ στα πρώτα 45′, αλλά οι περισσότερες απ’ αυτές σταματούσαν είτε από τους αμυντικούς, είτε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
 
Έπεσε ο ρυθμός
 
Στον αντίποδα, το γρήγορο γκολ δεν είχε και την καλύτερη. επίδραση στην ψυχολογία των «κυανόλευκων». Ο Ατρόμητος πήρε πρώτος το προβάδισμα για 7ο ματς σε σύνολο 9 στη Σούπερ Λιγκ, αλλά ο ρυθμός του έπεσε σταδιακά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Δώνη έψαχναν τον Μήτρογλου με βαθιές μπαλιές, με μοναδική εξαίρεση τον Μπρίτο, από μια μπαλιά του οποίου στο 28′ ο Καραγκούνης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
 
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ατρόμητος ήταν και πάλι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Δεν κατάφερε, όμως, να σκοράρει, σε τρεις περιπτώσεις, με τον Σκόνδρα να χάνει μοναδικό τετ α τετ στο 48′, τον Μήτρογλου στο 51′ να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Μελισσά. Στο 54′ δε, ο Γιαννούλης προτίμησε να πασάρει στον Μήτρογλου αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση και το γκολ που σημειώθηκε ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
 
«Απάντηση» απ’ τον Λισγάρα
 
Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την αδυναμία τους να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ. Ο Λεβαδειακός αφού ισορρόπησε και πάλι τον αγώνα, δημιούργησε φάσεις και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με ένα «στημένο». Ο Φαβάλι εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά στο 60′ και ο Λισγάρας με κεφαλιά από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ιτάνζ.
 
Στη μισή ώρα παιχνιδιού που απέμενε και αφού συνήλθαν από το γκολ των φιλοξενούμενων, οι Περιστεριώτες πήραν και πάλι την κατοχή της μπάλας και έγιναν συχνά-πυκνά απειλητικοί. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, όμως, έβρισκαν τον τρόπο να σταματήσουν τις προσπάθειές τους, με καλές αμυντικές τοποθετήσεις, ενώ δεν είχαν πάψει να πιέζουν κυρίως με αντεπιθέσεις.
 
Δεν άλλαξε τίποτα
 
Σε δύο περιπτώσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ατρόμητος «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Τάτου στο 82′, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Δημούτσος έχασε τεράστια ευκαιρία από τη μικρή περιοχή. Ο Λεβαδειακός κράτησε τον πολύτιμο βαθμό και θα μπορούσε μάλιστα να φύγει και με τη νίκη από το Περιστέρι, αν ο Γκρμπιτς πλάσαρε πιο σωστά τον Ιτάνζ στο 89′ και την τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης.


Η εξέλιξη της αναμέτρησης:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 10η
Αγώνας: Ατρόμητος-Λεβαδεικόας
Γήπεδο: Περίστερι
Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
Βοηθοί: Κωστάρας (Αιτ/νίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)


Οι συνθέσεις:


Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Τόμας, Τάτος, Ζουέλα, Έπσταϊν, Μπρίτο, Μήτρογλου, Καραγκούνης.


Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Ζησόπουλος, Λισγάρας, Κόρμπος, Μαχαίρας, Μελισσάς, Φαβάλι, Ζουρούδης, Πόποβιτς.

Δείτε τι δήλωσαν πριν την έναρξη του αγώνα, οι Κοιλιάρας και Αθανασίου.