Πτήση κορυφής για το «δικέφαλο» (vds)

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε η ΑΕΚ που επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και ανέβηκε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα έστω και προσωρινά. Και τα 2 γκολ του «δικέφαλου» σημείωσε ο πολύ καλός απόψε Μπέλεκ στο 21' και στο 90'. Με δέκα παίκτες ο Παναιτωλικός από το 79' λόγω αποβολής του Μπαμόγκο που είχε μπει στο ματς στο 68ο λεπτό.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πέτυχε η ΑΕΚ που επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και ανέβηκε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα έστω και προσωρινά. Και τα 2 γκολ του «δικέφαλου» σημείωσε ο πολύ καλός απόψε Μπέλεκ στο 21′ και στο 90′. Με δέκα παίκτες ο Παναιτωλικός από το 79′ λόγω αποβολής του Μπαμόγκο που είχε μπει στο ματς στο 68ο λεπτό.


Τα αρχικά πλάνα
Ο Μπάμπης Τεννές στη 300η παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία ξεκίνησε με το Μπλάζιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Κουτρομάνο στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, τον Γκόλια στο αριστερό και τους Ντολεζάι και Εζεκουέλε κεντρικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή Κούσας και Μητρόπουλος σε ρόλο αμυντικών χαφ, μπροστά τους σε ρόλο επιθετικού μέσου ο Θεοδωρίδης, με το Μπουμάλ στο αριστερό άκρο, τον Καμαρά στο δεξί και το Χαριστέα στην κορυφή της επίθεσης.
Για την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 και τους Αραμπατζή στο τέρμα, τον Κοντοέ στο ένα άκρο της άμυνας, τον Καράμπελα στο άλλο και τους Δέλλα ,Μανωλά κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή είχαμε την έκπληξη καθώς ο Μάκος είχε παρτενέρ τον Γεωργέα, αφού ο Βάργκας υπέστη γαστρεντερίτιδα, μπροστά τους ο Λεονάρντο, με το Χοσέ Κάρλος στο ένα άκρο τον Μπέλεκ στο άλλο και τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή της επιθετικής γραμμής.


Προβάδισμα με Μπέλεκ
Έχοντας δημιουργήσει καταπληκτική ατμόσφαιρα οι οπαδοί του Παναιτωλικού και με το κλίμα να είναι πανηγυρικό καθώς πριν την έναρξη βραβεύτηκε ο τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου, Μπάμπης Τεννές για τις 300 παρουσίες στην πρώτη κατηγορία, ηταν φυσικό οι γηπεδούχοι να μπουν πιο δυνατά στο παιχνίδι.
Η ΑΕΚ πήγαινε στο Αγρίνιο με τον αέρα των δυο συνεχόμενων νικών που την έφεραν στη 2η θέση και με αποκλειστικό στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της.
Το πρόβλημα που προέκυψε την παραμονή του ματς με τον Βάργκας ο οποίος προσεβλήθη από γαστρεντερίτιδα και έμεινε εκτός ανάγκασε τον Κωστένογλου να ανακατέψει την τράπουλα τοποθετώντας σε ρόλο αμυντικού μέσου το Νίκο Γεωργέα.
Ο έμπειρος αμυντικός έπαιζε στην Καλαμάτα σε αυτό το ρόλο όμως στην ΑΕΚ δεν είχε αγωνιστεί ποτέ, με αποτέλεσμα ο τεχνικός του «δικέφαλου» να έπαιρνε ένα μεγάλο ρίσκο, με την επιλογή του αυτή, αφού δεν είχε στη διάθεση του ούτε τους Καφέ και Γκέντσογλου.
Ο Παναιτωλικός ο οποίος ξεκίνησε καλύτερα και πίεζε ψηλά για να εκμεταλλευτεί πιθανά λάθη, απείλησε δυο φορές στο 9ο λεπτό και στο 16ο αλλά τα σουτ του Χαριστέα και το Μητρόπουλου δεν βρήκαν στόχο.
Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στη δεύτερη επίσκεψη της στα καρέ του Παναιτωλικού στο 21ο λεπτό.
Ύστερα από πολύ όμορφη συνεργασία Μπέλεκ- Λυμπερόπουλου, ο Καμερουνέζος επιθετικός ξέφυγε από το Γκόλια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο συρτό σουτ έκανε το 0-1.
Ο Παναιτωλικός αν και είχε προβλήματα στη μεσαία γραμμή και κυρίως στον άξονα, βγήκε μπροστά και απείλησε φτάνοντας μάλιστα και σε ένα γκολ στο 26ο λεπτό που όμως σωστά δεν μέτρησε καθώς τόσο ο σκόρερ Εζεκουέλε όσο και ο Χαριστέας ήταν σε θέση οφ σάιντ.
Η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του ματς, έχοντας καλή αμυντική λειτουργία αλλά και πολύ καλη κυκλοφορία μπάλας και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα του ενός γκολ καθώς ουσιαστικά στην μοναδική φάση που απειλήθηκε ήταν στο 35′ όπου ο Χαριστέας δεν πρόλαβε να μπει στη φάση ύστερα από το γύρισμα του Καμαρά .


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο.Με τον Παναιτωλικό να πιέζει για το γκολ και την ΑΕΚ να με σωστή μεσοαμυντική λειτουργία να μην του επιτρέπει να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Αραμπατζή.
Ο Τεννές άλλαξε πρόσωπα και πράγματα στην ενδεκάδα της ομάδας του Αγρινίου θέλοντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου μέρους, ειδικά στην μεσαία γραμμή.
Ο Σιόντης πέρασε στη θέση του Γκόλια που δεν τα πήγε καλά, με τον Μπουμάλ να περνάει στο αριστερό άκρο της άμυνας και το Σιόντη στη μεσαία γραμμή μαζί με το Ρότσα που είχε μπει στη θέση του Κούσα και το Μητρόπουλο.
Στο 55ο λεπτό ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο γκολ όμως στο γύρισμα του Χαριστέα η μπάλα πέρασε παράλληλα με τα δοκάρια χωρίς να βρεθεί κάποιος να την σπρώξει στα δίχτυα.
Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε με την ΑΕΚ να παγώνει το παιχνίδι καθώς είχε το προβάδισμα και αυτό που την ενδιέφερε ήταν να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα της.
Στο 79′ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Τεννέ καθώς αποβλήθηκε ο Μπαμόγκο που είχε περάσει στο παιχνίδι 10 λεπτά νωρίτερα.  Ο Μπαμόγκο κτύπησε εκτός φάσης τον Καράμπελα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.
Η ΑΕΚ που έλεγχε πλήρως το ματς σφράγισε τη νίκη της στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ που πέτυχε και πάλι ο Μπέλεκ…
Ο Κλωναρίδης με ωραία κίνηση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, ο Μπλάζιτς έδιωξε αρχικά και ο επερχόμενος Μπέλεκ σε κενό τέρμα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-2.
Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης με την ΑΕΚ να φτάνει στους 22 βαθμούς μετά από 11 αγώνες και να πιάνει κορυφή, περιμένοντας βέβαια τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ.



Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)


Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρομάνος, Γκόλιας, Κούσας, Θεοδωρίδης, Μπουμάλ, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Εζενγκέλε, Χαριστέας, Καμαρά


ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Χοσέ Κάρλος, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος








Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.