Απλός και ουσιαστικός στην κορυφή (vds)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε στο ρετιρέ της βαθμολογίας, υπό το βλέμμα του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος βρέθηκε στα επίσημα. Το σκορ για τους «πράσινους» άνοιξε ο Ζέκα στο 14', ενώ ο Κλέιτον διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 46'. Ο Κάλατζιτς μείωσε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 58', με πέναλτι. Με τον ίδιο τρόπο, ο Λέτο στο 75' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και έφτασε τα έντεκα γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε στο ρετιρέ της βαθμολογίας, υπό το βλέμμα του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος βρέθηκε στα επίσημα. Το σκορ για τους «πράσινους» άνοιξε ο Ζέκα στο 14′, ενώ ο Κλέιτον διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 46′. Ο Κάλατζιτς μείωσε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 58′, με πέναλτι. Με τον ίδιο τρόπο, ο Λέτο στο 75′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και έφτασε τα έντεκα γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα.


Το «τριφύλλι» έφτασε στους 23 βαθμούς και άφησε ένα βαθμό πίσω του την ΑΕΚ, η οποία έχει δυο αγώνες περισσότερους. Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα σημείωσε την έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα και τέταρτη εντός έδρας, διατηρώντας το απόλυτο στο ΟΑΚΑ (τέσσερις νίκες, σε τέσσερα ματς). Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ έμεινε στους δώδεκα βαθμούς σε εννέα αναμετρήσεις στο εφετινό πρωτάθλημα, καθώς γνώρισε την τρίτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Δεύτερη εκτός έδρας ήττα για τους Κρητικούς εκτός έδρας. Ντεμπούτο για τον Φουρλάνο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.


Η σκακιέρα των προπονητών
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-4-1-1 και τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια. Οι Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Βύντρα και Σπυρόπουλο να αγωνίζονται στα άκρα της άμυνας. Οι Κατσουράνης και Σιμάο ήταν οι δυο κεντρικοί χαφ, ενώ οι Ζέκα και Κουίνσι αγωνίστηκαν στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Ο Κλείτον ξεκίνησε ως επιτελικός μέσος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Λέτο.


Από την άλλη πλευρά, ο Κάρολ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Γεωργίου και Σόουζα ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί. Οι Γαλανόπουλος και Μπουλούτ αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας, με τους Μπόντορ, Κάλαϊτζιτς να είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι Παπουλής, Σουμπίνιο και Σίσιτς ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί, ενώ ο Καμπάνταης αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.


Έκοψε τη φόρα ο Ζέκα
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 8′, όταν ο Σίσιτς ανάγκασε τον Καπίνο στην πρώτη καλή επέμβαση στην αναμέτρηση. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και να εκμεταλλευτούν τα κενά που άφηνε στην άμυνά του ο Παναθηναϊκός.


Οι «πράσινοι» προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να μεταφέρουν το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κάρολ. Στο 14′ ο Κατσουράνης βρήκε στη μεγάλη περιοχή τον Ζέκα και ο Πορτογάλος κατάφερε με διπλή προσπάθεια να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, ανοίγοντας το σκορ για το «τριφύλλι».


Έπεσε ο ρυθμός
Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν από εκείνο το σημείο της αναμέτρησης και παρότι είχαν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και του ρυθμού της αναμέτρησης, δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Κάρολ. Από το γκολ του Ζέκα έως την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου του αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων.


Αντιθέτως, ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 35′ με το σουτ του Καμπάνταη και έδειχνε αρκετά απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Στο τέλος του πρώτου μέρους, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους «πράσινους» να προσπαθούν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και να ψάχνουν ανοιχτή την άμυνα των φιλοξενούμενων.


Με προβάδισμα στα αποδυτήρια
Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους βρήκε τους «πράσινους», μπροστά στο σκορ (1-0), σε έναν αγώνα με λίγες καλές στιγμές μπροστά στις δυο εστίες και με τον ΟΦΗ να έχει δείξει έως εκείνο το σημείο πως μπορεί να απειλήσει και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το ματς του ΟΑΚΑ.


Αέρα δυο τερμάτων με την επανέναρξη
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και αφού απείλησε με τον Λέτο στο 46′, κατάφερε στην εξέλιξη της φάσης να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά, ο Κλέιτον δε δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ, διαμορφώνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους.


Δεύτερο γκολ για τον Κλέιτον στο εφετινό πρωτάθλημα, μετά από αυτό που είχε σημειώσει στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Δεύτερο γκολ και για τον Ζέκα, ο οποίος είχε σκοράρει και στην προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Όπως ήταν φυσικό, το δεύτερο γκολ των «πράσινων» αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρουσίασαν αρκετά αμυντικά προβλήματα στην συνέχεια του δευτέρου μέρους.


Νέες ελπίδες από την άσπρη βούλα
Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν και πάλι τα πατήματά τους και στο 57′ ο Καπίνο ανέτρεψε τον Παπουλή και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Κάλαϊτζιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας των «πράσινων», μειώνοντας το σκορ σε 2-1 και αναπτερώνοντας τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.


Έψαξε πάλι το γκολ το «τριφύλλι»
Οι «πράσινοι» είχαν μια καλή ευκαιρία στο 64′ με τον Λέτο να πάρουν και πάλι «αέρα» δυο τερμάτων, όμως ο Αργεντινός έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Κάρολ. Οι «πράσινο» εμφανίστηκαν εκνευρισμένοι μετά το γκολ της μείωσης του σκορ από τους Κρητικούς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν «καθαρό μυαλό» στην τελική πάσα.


Ο ΟΦΗ από την πλευρά του, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία μετά τη μείωση του σκορ και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία, ώστε να βρει ανοργάνωτη την άμυνα των «πράσινων».


Ο Λέτο έφερε την ηρεμία και την κορυφή
Ο Μαυρίας ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ από τον Γεωργίου και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Λέτο μετέτρεψε την ποινή σε γκολ και έδωσε και πάλι προβάδισμα δυο τερμάτων στους «πράσινους». Η ηρεμία επέστρεψε στις τάξεις του «τριφυλλιού», μετά το ενδέκατο γκολ του Αργεντινού ποδοσφαιριστή στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε σε εκείνο το σημείο να «κλειδώνει» τη νίκη και να παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος.


Ντεμπούτο για τον Φουρλάνο
Ο Φερέιρα έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Φουρλάνο, βλέποντας πως ο αγώνας το επιτρέπει. Ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε έναν ακόμα νεαρό ποδοσφαιριστή από την ομάδα Νέων του «τριφυλλιού’ στην πρώτη ομάδα, μετά τους Μαυρία και Καπίνο.


Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και οι «πράσινοι» επέστρεψαν μετά από μια ημέρα στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την ΑΕΚ, που έχει δυο ματς περισσότερα. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός κατά διαστήματα στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, απέναντι σε έναν ΟΦΗ ο οποίος δεν κλείστηκε και πάλεψε στα ίσια για το θετικό αποτέλεσμα.


Η εξέλιξη της αναμέτρησης:



Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 11η
Αγώνας: Παναθηναϊκός-ΟΦΗ
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Κούλα (Μακεδονίας)


Οι συνθέσεις:


Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον, Λέτο.


ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Κάλαϊτζιτς, Καμπάνταης, Μπόντορ, Γεωργίου, Σόουζα, Παπουλής, Σίσιτς, Σουμπίνιο.

Δείτε τι είπαν πριν τη σέντρα ο Κοτσόλης του Παναθηναϊκού και ο Ζαχαράκης του ΟΦΗ


 



 




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.