Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0 και πάτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Πάντελιτς με πέναλτι στο 62' άνοιξε το σκορ, ενώ στο 74' ο Τζιμπούρ πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδος του. Οι φιλοξενούμενοι από το 62' έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ρότσα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0 και πάτησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Πάντελιτς με πέναλτι στο 62′ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 74′ ο Τζιμπούρ πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδος του. Οι φιλοξενούμενοι από το 62′ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ρότσα.


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έκανε την έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, καθώς παρέταξε σε αυτή τον νεαρό Ποτουρίδη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μέγιερι και στην άμυνα εκτός από τον πιτσιρικά οι Τοροσίδης, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στα χαφ οι Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ, Μανιάτης και Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάρκο Πάντελιτς.


Από την άλλη πλευρά, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τον Παναιτωλικό με την εξής ενδεκάδα: Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Αντί, Ετζεκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Χαριστέας, Θεοδωρίδης, Καμαρά.


Στο πρώτο ημίχρονο, αρχικά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να απειλήσει από την αρχή τον αντίπαλό του και να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα του έδινε και το προβάδισμα για την νίκη. Ομως οι “ερυθρόλευκοι” κατάλαβαν αρκετά νωρίς πως δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα με την δυναμικότητα της προηγούμενης αντιπάλου τους, της Δόξας Δράμας, αλλά ένα σύνολο που και παίκτες με εμπειρία διαθέτει, αλλά και αποφασισμένο να αποδείξει πως μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ήταν.


Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ, στο πρώτο μισό του αγώνα, κατάφερε με ιδιαίτερη άνεση να κρατήσει μακριά από την εστία του Μπλάζιτς, τους αντίπαλους επιθετικούς και είναι χαρακτηριστικό πως δεν απειλήθηκε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός έμοιαζε και ίσως να ήταν ασύνδετος, με τις γραμμές του ναι μεν να είναι κοντά και να υπάρχουν οι κατάλληλες αλληλοβοήθειες, όμως παράλληλα οι παίκτες του ήταν ιδιαίτερα αναποτελεσματικοί στις τελικές τους προσπάθειες.


Τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους γηπεδούχους, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή του Ιμπαγάσα, πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Είναι δεδομένο πλέον πως ο Αργεντίνος αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ομάδας του Πειραιά και πως είναι ελάχιστες οι φορές που ο Ολυμπιακός μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς ο ίδιος να είναι στην ενδεκάδα του. Και φυσικά ο Φετφατζίδης, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι, ναι μεν έχει στοιχεία ποιότητας, αλλά φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο με τον Ιμπαγάσα.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η μορφή του αγώνα ουσιαστικά δεν άλλαξε. Λιγοστές οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τους παίκτες του Τεννέ, όσο περνούσε η ώρα να αποκτούν αυτοπεποίθηση και να αρχίζουν να πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να φύγουν από το Φάληρο με ένα θετικό αποτέλεσμα στις αποσκευές τους. Ολα αυτά όμως μέχρι το 60′ γιατί από εκεί και πέρα έγινε άλλο παιχνίδι.


Το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός και η ταυτόχρονη αποβολή του Ρότσα, αφενός μεν έδωσαν την ευκαιρία στον Πάντελιτς να γράψει το 1-0, αφετέρου τελείωσαν ουσιαστικά τον αγώνα. Ο Παναιτωλικός με δέκα παίκτες δεν μπορούσε πλέον να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού και απλά το ματς από εκεί και πέρα ήταν τυπική διαδικασία. Το μόνο που έμενε να διαφανεί ήταν το τελικό σκορ του αγώνα. Ο Τζιμπούρ κατάφερε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, καθώς έκανε το 2-0 και έδωσε έτσι και τη νίκη στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι δίκαια διαμαρτύρονται για το τέρμα του Αλγερινού, οποίος ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε τον ουσιαστικό σκοπό του που ήταν η κατάκτηση και των τριών βαθμών από την αναμέτρηση με τους Αγρινιώτες και πλέον να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και με δύο παιχνίδια περισσότερα. Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός έβγαλε ένα ακόμα παιχνίδι με τους θεωρητικά μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να πάρει θετικό αποτέλεσμα, αλλά και χωρίς να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά μέσα στον αγώνα και φυσικά χωρίς να πετύχει γκολ. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθειά του για καθιέρωση στην μεγάλη κατηγορία συνεχίζεται.
 

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Διαιτητής: Α. Παππάς
Βοηθοί: Ν. Γεωργαράκος, Χ. Μαγιάνης

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης, Ποτουρίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Χολέβας, Τζιμπούρ, Πάντελιτς.
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Αντι, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Χαριστέας, Θεοδωρίδης, Καμαρά.