Τι και αν στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω με 2-0 στην έδρα της η Μπάγερν! Κατάφερε στο δεύτερο μέρος να φέρει το ματς στα ίσια με Λεβαντόφσκι – Μίλερ και στην παράταση Αλκάνταρα – Κομάν ολοκλήρωσαν την επική ανατροπή για την ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Τι και αν στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω με 2-0 στην έδρα της η Μπάγερν! Κατάφερε στο δεύτερο μέρος να φέρει το ματς στα ίσια με Λεβαντόφσκι – Μίλερ και στην παράταση Αλκάνταρα – Κομάν ολοκλήρωσαν την επική ανατροπή για την ομάδα του Γκουαρντιόλα. 

Το ρητό επαληθεύτηκε για ακόμα μία φορά! Στο τέλος χαμογελούν οι Γερμανοί. Έτσι κι έγινε κόντρα στη Γιουβέντους, η οποία μπορεί να προηγήθηκε 2-0 χάρη σε γκολ των Πογκμπά και Κουαδράδο αλλά δεν άντεξε να αμύνεται για 93 λεπτά και δέχτηκε στις καθυστερήσεις την ισοφάριση με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί, «χρυσή» αλλαγή αποδείχθηκε ο Αλκάνταρα καθώς λίγα λεπτά μετά την είσοδό του σκόραρε για το 3-2 ενώ την πρόκριση «σφράγισε» ο Κομάν στο 110ο λεπτό. 

Η «Κυρία» ήταν πραγματικά μεγάλη!

Η Γιουβέντους μπορεί να γνώριζε πόσο δύσκολο έργο είχε κόντρα στους Βαυαρούς χάρη στο 2-2 του πρώτου αγώνα ωστόσο μπήκε πολύ δυνατά από τα πρώτα λεπτά θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να πάρει κεφάλι στο σκορ. 

Οι Ιταλοί ήταν πολύ έξυπνα παρατεταγμένοι στον αγωνιστικό χώρο του Φούσμπαλ Αρένα και «οχυρώσει» πολύ σωστά τα μετόπισθέν τους, προσπαθώντας να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. 

Έτσι, στο έκτο μόλις λεπτό ήρθε το 1-0. Ο Αλάμπα δεν «καθάρισε» τη φάση προ του Νόιερ, η μπάλα έπειτα από κόντρα κατέληξε στον Πογκμπά και ο Γάλλος σε κενή ουσιαστικά εστία έγραψε το 1-0. 

Αυτό το γκολ φάνηκε να αφυπνίζει προσωρινά τους Βαυαρούς, οι οποίοι ανέβασαν τις γραμμές τους και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως από τις πτέρυγες. 

Ωστόσο, ο Αλέγκρι είχε παρατάξει έξυπνα τη μεσοαμυντική γραμμή του μην αφήνοντας κενούς χώρους στον αντίπαλο για να μπορέσει να φτάσει στα καρέ του Μπουφόν. 

Έτσι, δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου ήρθε και η δεύτερη «ψυχρολουσία». Ο Μοράτα πραγματοποίησε εκπληκτική ενέργεια περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του απ’ το κέντρο μέχρι τη μεγάλη περιοχή, την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα δεξιά στον  Κουαδράρο και αυτός με κοντινό πλασέ ευστόχησε για το 2-0. 

Πλέον η Γιουβέντους ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα. Είχε καταφέρει να πετύχει δύο τέρματα και να ρίξει στα σχοινιά την Μπάγερν. Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 40λέπτου οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ αλλά ο Μπουφόν έδειξε τη μεγάλη κλάση του αποκρούοντας εξ επαφής το πλασέ του Λεβαντόφσκι. 

Δύο λεπτά αργότερα η Γιουβέντους λίγο έλειψε να κάνει το 3-0 και να τελειώσει την υπόθεση «πρόκριση» αλλά το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι του Κουαδράδο, έπειτα από γύρισμα του Πογκμπά απ’ τα αριστερά, αρχικά προσέκρουσε στο κορμί του Νόιερ και στη συνέχεια τράνταξε το δοκάρι του Γερμανού τερματοφύλακα. 

Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. 

Ο Μίλερ μίλησε στο τέλος!

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε με την Μπάγερν να προσπαθεί από τα πρώτα λεπτά να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. 

Ωστόσο, οι Ιταλοί αμύνονταν σωστά καθώς δεν επέτρεπαν στους Βαυαρούς να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Μπουφόν. 

Στο 57ο λεπτό η Γιουβέντους έφτασε για ακόμα μια φορά κοντά στο 3-0 αλλά το σουτ του Μοράτα, μέσα από την περιοχή και αφού πέρασε δύο αντιπάλους του, κόντραρε και πέρασε κόρνερ. 

Αφού δεν ήρθε το 3-0 η τύχη χαμογέλασε προσωρινά στην Μπάγερν, η οποία στο 73ο λεπτό μείωσε σε 2-1. Ο Ντάγκλας Κόστα σέντραρε από τα δεξιά και ο Λεβαντόφσκι με άπιαστη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μείωσε για την ομάδα του και αναπτέρωσε τις ελπίδες για την ανατροπή. 

Αυτό το γκολ όμως δεν ήταν αρκετό για την Μπάγερν, η οποία ήθελε άλλο ένα για να στείλει το ματς στην παράταση. Κάπου εκεί ήρθε η ώρα του Μίλερ. Ο Γερμανός επιθετικός μπορεί να μην είχε φανεί στο ματς έως τώρα αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν εκεί που έπρεπε εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τη σέντρα του Κομάν από τα δεξιά και με κεφαλιά σκόραρε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση αποδεικνύοντας πως οι Γερμανοί παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Εκεί, όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγηθεί στα πέναλτι αλλά ο Γκουαρντιόλα δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ο Ισπανός τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τον Αλκάνταρα με την έναρξη της παράτασης και ο βραχύσωμος Ισπανός ήταν η «χρυσή» αλλαγή αφού τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους της παράτασης κατάφερε να σκοράρει απ’ τα όρια της περιοχής, έπειτα από πάσα του Μίλερ και να ολοκληρώσει την επική ανατροπή για την ομάδα του. 

Κάπου εκεί η Γιουβέντους κατέρρευσε και δέχτηκε και τέταρτο γκολ δύο λεπτά αργότερα, από τα πόδια του Κομάν. Ο Γάλλος, που έδωσε πολλές λύσεις από τη δεξιά πτέρυγα, σούταρε εντός περιοχής και «σφράγισε» την πρόκριση για τους Βαυαρούς στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Π. Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια (46′ Μπερνάτ), Ριμπερί (101′ Αλκάνταρα), Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (60′ Κομάν), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα, Κίμιχ

Γιουβέντους (Μ. Αλέγκρι): Μπουφόν, Κεντίρα (68′ Στουράρο), Μοράτα (72′ Μάντζουκιτς), Πογκμπά, Ερνάνες, Σάντρο, Μπαρτζάλι, Κουαδράδο (89′ Περέιρα), Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά