Από μέτριο έως κακό ήταν το επίπεδο που κινήθηκαν οι παίκτες του Άρη στο χθεσινό (8/8) πρώτο παιχνίδι με τη Μόλντε στη Νορβηγία, ενώ δεν βγήκε και το 4-3-3 του Σάββα Παντελίδη
Βραδιά που θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα είναι η χθεσινή (8/8) για τους παίκτες του Άρη. Στη Νορβηγία, απέναντι στη Μόλντε, στο πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι στο πλαίσιο της Γ’ προκριματικής φάσης του Europa League, οι “κίτρινοι” κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν κακή ή μέτρια απόδοση, με αποτέλεσμα να έρθει η βαριά ήττα από τη νορβηγική ομάδα και να γίνει δύσκολο έως αδύνατο το έργο τους στον επαναληπτικό του “Κλεάνθης Βικελίδης”, σε ό,τι αφορά στην επίτευξη της πρόκρισης στα πλέι οφ.
Ο Χουάν Κουέστα δεν είχε τη σταθερότητα στην οποία μας έχει συνηθίσει στα εντός Ελλάδας παιχνίδια. Δεν απέφυγε τα λάθη, με κορυφαίο αυτό που έκανε στο δεύτερο γκολ που δέχτηκε ο Άρης. Γενικώς, δεν ήταν καλή η παρουσία του, καθώς φέρει ευθύνη και στο τρίτο γκολ.
Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν αμυντικά παρασύρθηκε από τη γενικότερη κακή λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής του Άρη. Επιθετικά, προσπάθησε σε πολλές περιπτώσεις να ανέβει και να βοηθήσει στις πλαγιοκοπήσεις. Ως εκεί, όμως…
Ο Μιχάλι Κόρχουτ αμυντικά είχε αρκετά προβλήματα απέναντι στους παίκτες της Μόλντε. Δεν απέφυγε τα λάθη. Επιθετικά, προσπάθησε κι αυτός να βοηθήσει με τα ανεβάσματά του, όμως, δεν έκανε κάτι εξαιρετικό.
Ο Φραν Βέλεθ έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού από την προθέρμανση. Μπορεί να μην ήταν κάτι εξαιρετικά σοβαρό, όμως, σίγουρα δεν τον βοηθούσε στο παιχνίδι η σκέψη ότι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Στη φάση της αποβολής, βγήκε το πρόβλημα, ενώ από την υπερπροσπάθεια υπέστη θλάση στον αριστερό μηρό. Δεν ήταν καθόλου καλή βραδιά γι’ αυτόν, καθώς έχει κι αυτός ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ των Νορβηγών.
Ο Λίντσεϊ Ρόουζ επίσης φέρει ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ που δέχτηκε ο Άρης. Ούτε γι’ αυτόν ήταν καλή η εμφάνιση. Ίσως επηρεάστηκε από την κατάσταση του παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ίσως και από τον τρόπο που προήλθε το πρώτο γκολ των Νορβηγών, που ξεκίνησε από δικό του λάθος.
Ο Μίτζεν Μπάσα δεν πήρε τις πρωτοβουλίες που περίμενε ο προπονητής του στη μεσαία γραμμή. Δεν βοήθησε όσο έπρεπε στη συνοχή των γραμμών της ομάδας, καθώς οι επιθετικοί έμοιαζαν πολύ… μακριά από τους αμυντικούς.
Ο Χαβιέ Ματίγια επίσης δεν ήταν στο επίπεδο που τον έχουμε συνηθίσει. Χαμένος στη μεσαία γραμμή, όπως και ο Μπάσα, χωρίς να δίνει επιθετικά τις απαραίτητες βοήθειες. προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις με τις στημένες μπάλες, αλλά ούτε και σε αυτόν τον τομέα έκανε χθες της διαφορά.
Ο Λούκας Σάσα ήταν ο μόνος που ξεχώρισε από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής. Πιο κινητικός από όλους, πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ προσπάθησε να απειλήσει και από μακριά με σουτ.
Ο Μάρτιν Τόνσο ήταν πολύ μακριά από τα δικά του στάνταρ, χαμένος κάπου μεταξύ μεσαίας και επιθετικής γραμμής. Ουσιαστικά, οι “κίτρινοι” δεν πήραν βοήθειες από αυτόν.
Ο Νικολά Ντιγκινί έτρεξε πολύ, ως συνήθως. Ζήτησε μπάλες, προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και να βάλει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Δεν είχε τη στήριξη που έπρεπε από τη μεσαία γραμμή, όμως, με αποτέλεσμα να μοιάζει πως ό,τι έκανε, το έκανε μόνος του.
Ο Μπράουν Ιντέγε ήταν ελάχιστες οι φορές που πήρε την μπάλα σωστά κι εκεί που έπρεπε, δηλαδή, γύρω ή μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Φαινόταν να είναι αποκομμένος από τους υπόλοιπους, λόγω της όχι καλής λειτουργίας της μεσαίας γραμμής ή του Τόνσο, αλλά κι εγκλωβισμένος στους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς.
Οι Γιώργος Δεληζήσης, Γιάννης Φετφατζίδης και Ντάνιελ Λάρσον πέρασαν στο παιχνίδι μετά την αποβολή του Βέλεθ, όταν ο Άρης έπαιζε με δέκα παίκτες, η Μόλντε πίεζε πολύ και το γήπεδο… έγερνε προς την πλευρά των “κίτρινων”. Είναι άδικο να κριθούν αυστηρά υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς θα ήταν αλλιώς η αγωνιστική τους συμπεριφορά, αν η ομάδα έπαιζε με ένδεκα. Πάντως, κανείς δεν έκανε τη μεγάλη διαφορά μπαίνοντας στον αγώνα.
Ο Σάββας Παντελίδης είχε πολλές ιδιαιτερότητες να διαχειριστεί: το μεγάλο και κουραστικό, όπως έγινε, ταξίδι που έκανε η ομάδα του να φτάσει στο Μόλντε λίγες μόνο ημέρες μετά την επιστροφή από την Κύπρο στη Θεσσαλονίκη και το απαιτητικό παιχνίδι εκεί υπό συνθήκες ζέστης, την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών, καθώς στο γήπεδο έκανε κρύο χθες βράδυ, μια εντελώς διαφορετική συνθήκη αυτή την εποχή για τους παίκτες του, τον πλαστικό χορτοτάπητα, τη δική του απουσία από τον πάγκο. Μέσα σε όλα, επέλεξε σχηματισμό 4-3-3, τον οποίο δεν έχει δουλέψει σε βάθος στις προπονήσεις της ομάδας, ώστε να τον έχουν εμπεδώσει οι ποδοσφαιριστές. Μπορεί σε γενικές γραμμές το πρόβλημα του Άρη να μην ήταν τακτικό, όμως, έπαιξε κι αυτό το ρόλο του. Όχι τόσο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, όσο στην επιθετική ανάπτυξή της. Εκεί ο Άρης θα μπορούσε σίγουρα να αποδώσει καλύτερα, αν πήγαινε στην πεπατημένη. Του έκατσε κι η αποβολή του Έλληνα προπονητή σε παιχνίδι που δεν ήταν στον πάγκο, ώστε να αντιμετωπίσει αλλιώς την κατάσταση κι ήρθαν όλα μαζί κι έδεσαν για το κακό αυτό αποτέλεσμα.