Στην Αθήνα ο Μασάδο

Ο 56χρονος Πορτογάλος τεχνικός, Μανουέλ Μασάδο, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο άνθρωπος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, στην τεχνική ηγεσία του Αρη.

Ο 56χρονος Πορτογάλος τεχνικός, Μανουέλ Μασάδο, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο άνθρωπος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, στην τεχνική ηγεσία του Αρη.Ο Μασάδο βρίσκεται απο το απόγευμα στην Αθήνα για τις τελικές επαφές με τους κιτρινόμαυρους παράγοντες και θα παρακολουθήσει και το ματς του Περιστερίου με τον Ατρόμητο για το κύπελλο.

Ο γεννημένος στην πόλη Ολιβέιρα στις 4/12 του 1955 προπονητής είναι γέννημα θρέμμα της Βιτόρια Γκιμαράες, στις ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Το 2000 ανέλαβε μια μικρή ομάδα, την Μορειρένσε και μέσα σε δυο χρόνια την ανέβασε από την 3η στην 1η κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος και μάλιστα την παρθενική της σεζόν τερμάτισε 12η και 9η την αμέσως επόμενη σεζόν. Το 2005 επέστρεψε στην Γκιμαράες αλλά στην 1η ομάδα τερματίζοντας στην 5η θέση. Την επόμενη σεζόν ανέλαβε την Νασιονάλ την οποία οδήγησε στην καλύτερη μέχρι τότε θέση στην ιστορία της (5η) και την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ. Παρά την επιτυχία του έφυγε για την Ακαδέμικα με την οποία είχε μια μέτρια χρονιά. Το 2007 ήρθε η πρόταση από την Μπράγκα αλλά επειδή δεν κατάφερε να την οδηγήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απολύθηκε στο τέλος της σεζόν.

Δεν του βγήκε σε κακό πάντως αφού τη σεζόν 2008-09 ανέλαβε εκ νέου την Νασιονάλ ανεβάζοντάς την ένα σκαλοπάτι (4η θέση) και φυσικά στην Ευρώπη. Τον Δεκέμβριο του 2009 αποχώρησε όμως εξαιτίας κάποιων προβλημάτων υγείας, αφού χρειάστηκε να υποβληθεί σε μια εγχείριση στην οποία παρουσιάστηκαν επιπλοκές (ήταν μάλιστα για λίγες μέρες σε καταστολή) και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για δυο εβδομάδες. Όταν πήρε εξιτήριο οι θεράποντες ιατροί είπαν ότι μπορεί να συνεχίσει κανονικά την προπονητική.

Αυτό έγινε την περσινή σεζόν αναλαμβάνοντας και πάλι την Γκιμαράες οδηγώντας την στην 5η θέση και στον τελικό του κυπέλλου στον οποίο ηττήθηκε με 6-2 από την Πόρτο. Εξασφάλισε την έξοδό του στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως οι δυο βαριές ήττες με 6-0 και 0-4 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στα προκριματικά του Αυγούστου οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από την ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.