Με γκολ του Κούτσι ο Πανιώνιος επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν καλύτερη και δίκαια έφτασε στην επικράτηση, καθώς οι φιλοξενούμενοι λίγες φορές κατάφεραν να ανησυχήσουν τον Σιδεράκη.

Με γκολ του Κούτσι ο Πανιώνιος επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν καλύτερη και δίκαια έφτασε στην επικράτηση, καθώς οι φιλοξενούμενοι λίγες φορές κατάφεραν να ανησυχήσουν τον Σιδεράκη. Η απουσία του Θεοδωρίδη ήταν αισθητή για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι δεν είχαν κάποιον παίκτη να περάσει μπαλιές στους επιθετικούς.


Ο Σιδεράκης, που βοήθησε τα μέγιστα για να πετάξει ο Πανιώνιος τον Παναθηναϊκό εκτός Κυπέλλου, υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του. Στο δεξιό άκρο της άμυνας επιλέχτηκε ο Πετκάτης, στο αριστερό ο Ρόκας και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσότσαλιτς με τον Σιόβα. Την τριάδα στη μεσαία γραμμή αποτελούσαν οι Σάμαρης, Όμο και Ρόβας, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Αμπντουλάγιεβ δεξιά, αριστερά ο Σκέμπρι και στην κορυφή ο Κούτσι στο 4-3-3 του Άκη Μάντζιου.


Ο Μπάμπης Τέννες παρέταξε την ομάδα του με 4-5-1, το οποίο στην επίθεση μετατρεπόταν σε 4-3-3. Ο Μπλάζιτς κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά τους από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σιόντη, Ντολεζάι, Εντζεγκουέλε και Άντι. Στη μεσαία γραμμή χρησιμοποιήθηκαν Μητρόπουλος, Μουμίν με τον Ρότσα μπροστά τους. Στα δεξιά της επίθεσης αγωνίστηκε ο Καμαρά δεξιά, στα αριστερά ο Πασάς και στην κορυφή ο Χαριστέας.


Ο Πανιώνιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Ακη Μάντζιου κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, και πίεζαν για να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε οδηγούς στο σκορ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν ανέπαφη την εστία τους.


Το σύνολο του Μπάμπη Τεννέ κλεισμένο πίσω, προσπαθούσε να “χτυπήσει” με τη μορφή των αντεπιθέσεων και παραλίγο να το καταφέρει στο 14′, αλλά η μπάλα από το σουτ του Καμαρά σταμάτησε στην εξωτερική μεριά των διχτύων. Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου παρέμεινε ίδια μέχρι το τέλος του, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος συνέχισε την υπεροχή και μάλιστα αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ στο 51′ με τον Κούτσι να εκμεταλλεύεται την κάθετη μπαλιά του Σκέμπρι.


Μετά το γκολ ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία του αγώνα και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 59′, αλλά οι αμυντικοί των γηπεδούχων πρόλαβαν τον Καμαρά που ετοιμαζόταν να πλασάρει τον Σιδεράκη. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή της ομάδας τους και διατηρούσαν εύκολα το προβάδισμα, ενώ επιθετικά παρέμεναν ακίνδυνοι για την εστία του Μπλάζικ.


Εκτός από τη φάση του Καμαρά, η επόμενη και τελευταία φορά που ο Παναιτωλικός απείλησε τον Σιδεράκη ήταν στο 76′, αλλά ο Πετκάκης στάθηκε τυχερός και έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι της ομάδας του.


Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τον Πανιώνιο να επιστρέφει στις νίκες και να απομακρύνεται περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο Παναιτωλικός γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα του. Μάλιστα οι Αγρινιώτες έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης από τις 11 Δεκεμβρίου όταν και έκαμψαν την αντίσταση του ΟΦΗ με 1-0.


Μετά το τέλος ο Τσότσαλιτς παρέμεινε λίγο στον αγωνιστικό χώρο και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Πανιωνίου, καθώς αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας της Νέας Σμύρνης.



Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 17η
Αγώνας: Πανιώνιος-Παναιτωλικός
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής:Καλογερόπουλος
Βοηθοί:Σωτηρόπουλος, Καρατζίκας


Οι συνθέσεις:


Πανιώνιος (Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Ρόβας, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Αμπντουλάγιεφ (66′ Γουνδουλάκης), Σάμαρης (82′ Αμίρης), Κούτσι, Ρόκας, Σκέμπρι (89′ Κουλουχέρης).


Παναιτωλικός (Τεννές): Μπλάζιτς, Σιόντης, Άντι, Εντενγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μουμίν (62′ Φερνάντες), Πασάς (45′ Καραμαλίκης), Χαριστέας, Ρότσα, Καμαρά.

Δείτε τι δήλωσε πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Γκέζος του Πανιωνίου.