Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης προβληματίζει έντονα με τις εμφανίσεις της στη διάρκεια της προετοιμασίας και κυρίως με το ντροπιαστικό για τους οπαδούς της 7-3 από τη συμπολίτισσα Ατλέτικο.
Εμπιστοσύνη και μάλιστα απόλυτη υπάρχει για τον Ζινεντίν Ζιντάν. Η μετά Ρονάλντο εποχή άπαντες γνώριζαν πως στην αρχή θα είναι δύσκολη. Ένα πρώτο βήμα για την επόμενη μέρα ήταν η απόκτηση του Αζάρ. Η Ρεάλ έβγαλε από τα ταμεία της 100 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του πρώην παίκτη της Τσέλσι, όχι κατ’ ανάγκη για να μπει… στα παπούτσια του Κριστιάνο, αλλά για να παίξει τον ρόλο του ηγέτη που ξεκάθαρα έλλειψε από τους «μερένχες» την προηγούμενη σεζόν.
Παράλληλα με τον Αζάρ, η Ρεάλ έχει κάνει ακόμη τέσσερις μεταγραφές (συνολικά 5 δηλαδή) που είναι μεταξύ των 17 ακριβότερων αυτό το καλοκαίρι.
Ο Λούκα Γιόβιτς έγινε κάτοικος Μαδρίτης με 60 εκατομμύρια ευρώ από την Άϊντραχτ, ο Μιλιτάο (κεντρικός αμυντικός) αποκτήθηκε έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στα 48 έφτασε η τιμή του αριστερού οπισθοφύλακα Μεντί από τη Λιόν. Ακόμη 45 δαπανήθηκαν για την απόκτηση του 18χρονου Βραζιλιάνου αριστερού εξτρέμ Ροντρίγκο.
Η «Βασίλισσα» όμως δεν ήταν η μόνη που επένδυσε προκειμένου να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κορυφή. Δύο ακόμη ομάδες της Ισπανίας ξόδεψαν αρκετά για να αλλάξουν αγωνιστικό επίπεδο. Η Μπαρσελόνα έδωσε 120 εκατομμύρια για τον Γκριεζμάν και 75 για τον Ντε Γιονγκ, ενώ προσπάθησε να πάρει τον Ντε Λιχτ, που τελικά κατέληξε με 85 στη Γιουβέντους.
Υπερβάσεις έκανε και η Ατλέτικο που ενισχύθηκε αρκετά αυτό το καλοκαίρι. Ο Ζοάο Φέλιξ κόστισε 126 εκατομμύρια ευρώ και οι πρώτες εμφανίσεις του είναι κάτι περισσότερο από ελπιδοφόρες.
Οι Ισπανοί δαπάνησαν αρκετά εκατομμύρια μέχρι τώρα για να γίνουν καλύτεροι και να ξαναβρεθούν στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο. Μένει να δούμε (στην πράξη) αν έχουν κάνει τις κατάλληλες επιλογές για να πετύχουν τον στόχο τους.