Η Δόξα Δράμας πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη σερί κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι "μαυραετοί" αν και έμειναν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν να διατηρηθούν στην κατηγορία.

Η Δόξα Δράμας πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και τη δεύτερη σερί κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι “μαυραετοί” αν και έμειναν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν να διατηρηθούν στην κατηγορία.


Η Δόξα Δράμας με τη νίκη της την Τετάρτη στο Αγρίνιο συνέβαλλε στην απομάκρυνση του Μπάμπη Τεννέ από τον πάγκο του Παναιτωλικού, ενώ λίγες μέρες αργότερα “ανάγκασε” τον Τάκη Λεμονή να ξεκινήσει με το αριστερό τη θητεία του στους “νεοφώτιστους”.


Ο Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε τη Δόξα με τον Σέρεμετ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στα μετόπισθεν ο Ψυχογιός, αριστερά ο Γελαδάρης και στο κέντρο της άμυνας οι Τριποτσέρης και Γκαρακλίδης. Στα χαφ οι Λεάντρο και Λίμα, δεξιά ο Ρούτσης, αριστερά ο Ουέλινγκτον και πίσω από τον προωθημένο Κυβελίδη ο Παπαδόπουλος.


Από την άλλη ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Παναιτωλικό με τον Τσενάμο στο τέρμα, δεξιά τον Σιόντη, αριστερά τον Άντι, και στόπερ τους Κούσα και Ντολεζάι. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μουμίν και Μητρόπουλος, δεξιά ο Καμαρά, αριστερά ο Ονουάτσι και πίσω από τον προωθημένο Χαριστέα ο Θεοδωρίδης.


Μπορεί η Δόξα Δράμας να έδειξε διάθεση να μην κλειστεί πίσω και να κυνηγήσει το γκολ, ωστόσο ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που πήρε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα και έλεγχε την κυκλοφορία της μπάλας. Ο Χαριστέας έβγαινε συνεχώς έξω από την αντίπαλη περιοχή για να υποδεχθεί την μπάλα, την οποία μοίραζε στα πλάγια, την ώρα που Καμαρά και Ονουάτσι πήγαιναν σε θέση φορ.


Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν και να έχουν την κατοχή, αλλά οι προσπάθειες τους για γκολ πήγαιναν στράφι, καθώς τα χαλούσαν στην τελική πάσα και στην τελική προσπάθεια. Ο Μάκης Κατσαβάκης έδινε συνεχώς οδηγίες από τον πάγκο, αφού ήθελε οι παίκτες του να κρατούν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους  για να διώξουν την πίεση από την περιοχή τους και παράλληλα για να μπορέσουν να φύγουν στην αντεπίθεση και να απειλήσουν τον Τσενάμο.


Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για τους “μαυραετούς” με τον τραυματισμό του Ουέλινγκτον, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Βάντερσον πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Παρά την υπεροχή και τις πέντε προσπάθειες για γκολ -έναντι μίας των γηπεδούχων- ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό και πήγε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ, αλλά και χωρίς να έχει πετύχει.


Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι αριθμητικές ισορροπίες του ματς άλλαξαν, με τον Παναιτωλικό να μένει με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δύο κίτρινες του Ντολεζάι στο 51′. Οι γηπεδούχοι με παίκτη παραπάνω πλέον στον αγωνιστικό χώρο, “κέρδισαν” μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την εστία του Τσενάμο.


Το σύνολο του Τάκη Λεμονή αν και με δέκα παίκτες κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Κούσα στο 62′, όμως, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις τρία λεπτά. Ο Ονουάτσι ανέτρεψε τον Ψυχογιό στο 65′ και ο Λίμα που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών νίκησε τον Τσενάμο και έφερε το παιχνίδι και πάλι στα ίσα.


Ο Λεμονής ήθελε τη νίκη και το έδειξε με την είσοδο του Καραμαλίκη στη θέση του Χαριστέα, ωστόσο οι ανοιχτοί χώροι στα μετόπισθεν παρέμειναν με αποτέλεσμα η Δόξα να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ο Ρούτσης έδιωξε, ο Κυβελίδης μπήκε ανάμεσα από το κεντρικό δίδυμο και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του στο 82′. Ο Παναιτωλικός παραλίγο να πληρώσει τη Δόξα με το ίδιο νόμισμα, καθώς τρία λεπτά αργότερα  ο Μητρόπουλος “σημάδεψε” το δεξί δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο αμαρκάριστος Αναστασιάδης λίγο πίσω από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.


Η εξέλιξη του αγώνα:


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 21η
Αγώνας: Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός
Γήπεδο: «Καυτανζόγλειο» Στάδιο
Διαιτητής: Σελίμος
Βοηθοί: Γρεβένης, Κουρομπουλιά


Οι συνθέσεις:


Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Γκαρακλίδης, Λεάντρο, Ρούτσης, Παπαδόπουλος, Λίμα, Ψυχογιός, Ουέλινγκτον, Κυβελίδης.


Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τσενάμο, Σιόντης, Άντι, Ντολεζάι, Κούσας, Μουμίν, Μητρόπουλος, Ονουάτσι, Χαριστέας, Θεοδωρίδης, Καμαρά.

Δείτε τι δήλωσε πριν την έναρξη του αγώνα ο Θεοδωρόπουλος της Δόξας Δράμας και ο Μπουμάλ του Παναιτωλικού.