Βούγιασιτς: Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 5%

Διόλου αισιόδοξος εμφανίζεται ο Σάσα Βούγιασιτς για το μέλλον της Εφές στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Σέρβος ομολόγησε ότι δεν περίμενε να έχει η ομάδα του λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά. Συγκεκριμένα, ο ίδιος της δίνει ένα 5%.

Διόλου αισιόδοξος εμφανίζεται ο Σάσα Βούγιασιτς για το μέλλον της Εφές στη φετινή Ευρωλίγκα. Ο Σέρβος ομολόγησε ότι δεν περίμενε να έχει η ομάδα του λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης στα προημιτελικά. Συγκεκριμένα, ο ίδιος της δίνει ένα 5%.

Κι όλα αυτά, ενώ… έσκασε και ο αποκλεισμός της από τον τελικό του Κυπέλλου Τουρκίας, καθώς ηττήθηκε από τη Μπάνβιτ με 67-76. Προτού διεξαχθεί το εν λόγω ματς ο Βούγιασιτς έλεγε πως «με ενοχλεί το ότι στην Ευρωλίγκα είμαστε σε μια θέση που δεν θα έπρεπε τώρα και έχουμε μόνο 5% πιθανότητες να προκριθούμε στα πλέι οφ. Τώρα θέλουμε να βρούμε ξανά τον ρυθμό μας, να παίξουμε όπως ξέρουμε και να μην αφήσουμε ξανά ομάδα να μας νικήσει στην έδρα μας».

Με την ομάδα του να έχει μόλις μία νίκη στις 4 αγωνιστικές του «ΤΟΡ-16» και το εισιτήριο της πρόκρισης να μοιάζει -όντως- ως κάτι… μακρινό, ο σούπερ σταρ της Εφές απάντησε σε ερωτήσεις φίλων της Ευρωλίγκας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Σάσα, πρώτα απ’ ολα θα ήθελα να επισημάνω πως δείχνει να έχεις προσαρμοστεί απόλυτα στην τουρκική νοοτροπία και κουλτούρα. Μερικοί παίκτες από άλλες χώρες έχουν προβλήματα προσαρμογής . Τι σε έκανε να προσαρμοστείς τόσο γρήγορα; Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο. Μπετούλ (Τουρκία)

«Έχω μάθει στη ζωή μου να βρίσκω τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να ξεπερνάω την άσχημη. Όταν έμαθα ότι υπήρχε προσφορά για να παίξω στην Τουρκία, αποδέχτηκα την πρόκληση. Για να είμαι ειλικρινής, να ζεις στην Κωνσταντινούπολη είναι κάτι πολύ ωραίο και μου θυμίζει λίγο το Λος Άντζελες, γιατί και εκεί ζουν άνθρωποι από πολλές χώρες του κόσμου. Η πόλη έχει να σου προσφέρει πάρα πολλά, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την ιστορία. Αγαπάω πολύ την ιστορία και μου αρέσει πολύ να μαθαίνω. Από την ημέρα που πήγα στην Τουρκία όλοι μου φέρονται άψογα, οπότε είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστείς σε κάτι καινούργιο κάτω από αυτές τις συνθήκες».
Αν σου προτείνουν να ανανεώσεις το συμβόλαιο σου, θα το δεχτείς; Και γιατί η Εφές έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο δύο από τις δέκα κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας; Τι χρειαζόμαστε ως ομάδα για να αλλάξει αυτό; Γιγκίτ (Τουρκία, φίλος Εφές).

«Πρώτα απ’ όλα δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε το μέλλον, αλλά να απολαμβάνουμε την κάθε μέρα ξεχωριστά. Όλοι στην Εφές και στην Τουρκία γενικότερα με έχουν αποδεχτεί και το απολαμβάνω αυτό. Οι φίλαθλοι είναι πολύ παθιασμένοι με το μπάσκετ, κάτι που είναι πολύ ωραίο να βλέπεις. Γιατί δεν τα έχουμε καταφέρει στην Ευρωλίγκα; Είναι δύσκολο να απαντήσω τώρα και γενικά δεν είμαι ο κατάλληλος για να το πω αυτό. Δεν τα έχουμε καταφέρει γιατί δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι ή γιατί δεν φανήκαμε έτοιμοι στα κρίσιμα ματς. Αλλά ελπίζω να βελτιωθούμε».
Γεια σου Σάσα, υπάρχει κάποια τρελή ιστορία από τα μέχρι τώρα παιχνίδια σου στην Ευρωλίγκα; Πέταρ Κόκιτς (ΗΠΑ)
«Όχι, όλα ήταν μια χαρά. Όπου και αν παίξαμε υπήρχε καταπληκτική ατμόσφαιρα, αλλά εκεί που το διασκέδασσα περισσότερο ήταν κόντρα στην Παρτιζάν στη Σερβία. Ήταν φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν εξαιρετικοί φίλαθλοι. Χωρίς φυσικά να γίνει τίποτα κακό».

Γεια σου Σάσα, είμαι οπαδός της Εφές Αναντολού. Γιατί έχουμε τόσα σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν; Eρσίν Κορχάν (Τουρκία)
«Πολύ καλή ερώτηση. Ίσως δεν θα έπρεπε να απαντήσω στη συγκεκριμένη ερώτηση, αλλά αφού το ρώτησες, θα το κάνω. Είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς με σιγουριά. Με ενοχλεί το ότι στην Ευρωλίγκα είμαστε σε μια θέση που δεν θα έπρεπε τώρα και έχουμε μόνο 5% πιθανότητες να προκριθούμε στα πλέι οφ. Τώρα θέλουμε να βρούμε ξανά τον ρυθμό μας, να παίξουμε όπως ξέρουμε και να μην αφήσουμε ξανά ομάδα να μας νικήσει στην έδρα μας».
Γεια σου Σάσα, χαίρομαι πολύ που παίζεις τόσο καλά φέτος. Έχεις δουλέψει και φαίνεται. Πόσο σημαντική είναι η καλοκαιρινή προετοιμασία για σένα και σε ποιο κομμάτι του παιχνιδιού σου δούλεψε πιο πολύ φέτος.Μαρκ Χουντομπίβνικ (Σλοβενία).

«Αγαπάω το μπάσκετ. Ειλικρινά δεν το βλέπω ως δουλειά. Το απολαμβάνω και αγαπάω τις προπονήσεις. Και αυτό που έχω μάθει μέχρι τώρα στην καριέρα μου είναι πως είτε καλά πηγαίνει η σεζόν είτε άσχημα, δεν έχει σημασία. Θα πρέπει να προπονείσαι όσο καλύτερα μπορείς και να δουλεύεις και μόνο σου. Μ’ αρέσει να δουλεύω σκληρά και όταν το κάνω αυτό, ξέρω ότι μπορώ να πετύχω όσα θέλω».
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.