Στις παίκτριες του Αθηναϊκού απέδωσε την επιτυχία του σερί των 19 νικών, ο Γιώργος Ζευγώλης.

Στις παίκτριες του Αθηναϊκού απέδωσε την επιτυχία του σερί των 19 νικών, ο Γιώργος Ζευγώλης. Ο Έλληνας κόουτς δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα και στους προκατόχους του, Δικαιουλάκο και Κτιτσάκη. Ο Ζευγώλης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το ρεκόρ που πέτυχε η Ομάδα του Αθηναϊκού:
Ήταν ο Δικαιουλάκος, ο Κτιστάκης και εγώ. Εγώ έχω το μικρότερο μερίδιο. Αυτοί οι δύο έφτασαν μέχρι τις 80 νίκες. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός αυτό που έχει πετύχει ο Αθηναϊκός. Όχι μόνο το τωρινό αλλά γενικά στο γυναικείο μπάσκετ το οποίο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση.

Κάνοντας σύγκριση μεταξύ του Σπόρτινγκ που προπονούσε στο παρελθόν και της τωρινής του ομάδας, τόνισε:
Την εποχή του Σπόρτινγκ, στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ το επίπεδο ήταν πιο ψηλό. Τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο μπάσκετ υπάρχουν λίγες ομάδες που έχουν πολλές καλές παίκτριες μαζί. Επικρατεί η σκέψη να φεύγουν στο εξωτερικό. Όλες οι καλές παίκτριες που έπαιζαν στην Εθνική τότε, προέρχονταν από τις καλές ομάδες της Ελλάδας, όπως η Καλαμαριά, το Μεντ, το Φάληρο και κάποτε η Γλυφάδα. Υπήρχαν αρκετές ισχυρές ομάδες. Ο Σπόρτινγκ ήταν μια ομάδα που με τον ερχομό της Κωνσταντινίδου, ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο. Ανέλαβα τον Σπόρτινγκ το 1985 όταν ήμουν φαντάρος. Έμεινα μαζί τους δύο χρόνια σερί. Ήταν μια ομάδα πολύ δυνατή. Ο Αθηναϊκός έκανε κάτι περισσότερο με μεγαλύτερο μπάτζετ όμως. Έφτιαξε μια πολύ ισχυρή ομάδα η οποία κατέκτησε και το ευρωπαϊκό.

Για το πως φτιάχτηκε αυτή η ομάδα:
Έχει δομηθεί από έναν άνθρωπο φοβερά συγκεντρωτικός και πάρα πολύ εύστοχος σε ότι και αν επιλέγει να κάνει. Οργάνωσε πολύ καλά την ομάδα και είχε αρκετούς χορηγούς. Έδειξε τον δρόμο ακόμα και για το ανδρικό μπάσκετ. Πλέον έχει πάρει το δρόμο της. Το μόνο που αλλάζει είναι το ρόστερ και τα στελέχη της. Αυτό συνεχίσαμε και εμείς φέτος. Έχει μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με τα συνήθη δεδομένα του Αθηναϊκού λόγω και της κρίσης. Παρόλο που είχαμε ατυχίες με τραυματισμούς, η ομάδα έχει κάποια στοιχεία που σε υποχρεώνουν να προσαρμοστείς σε αυτά και να μπεις σε μια λογική πολλών προπονήσεων. Πλέον στο γυναικείο μπάσκετ εφαρμόζω πράγματα που χρησιμοποιούσα στην Α1 αντρών. Σε τέτοιο επίπεδο είμαστε και η ομάδα ζητάει ακόμα περισσότερα.

Για την σύγκριση που γίνεται μεταξύ γυναικείου και ανδρικού αθλητισμού:
Τα μειονεκτικά σχόλια που γινόντουσαν κάποτε για το γυναικείο μπάσκετ και γενικά τον γυναικείο αθλητισμό έχουν σταματήσει μετά και από τις επιτυχίες που έχουν έρθει από τις γυναίκες. Τρανή απόδειξη είναι η γυναικεία ομάδα πόλο. Οι γυναίκες έχουν πλέον την δυναμική. Είναι και παιχνίδι που είναι σώμα με σώμα. Κάποτε έλεγαν ότι κάνουν μόνο για το βόλεϋ. Στο μπάσκετ έχουμε πάρα πολύ δυνατές και ταλαντούχες κοπέλες. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ασχοληθεί τόσο με το συγκεκριμένο άθλημα ώστε να γίνουν περισσότερες και καλύτερες ακαδημίες. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός παικτριών σε ψηλό επίπεδο ώστε να έχουμε μια δυνατή Εθνική ομάδα που να έχει επιτυχίες.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο:
Η κατάσταση είναι χάλια. Πρέπει να βρεθούν να μπουν σε κάθε σύλλογο για μπασκετικούς λόγους και να μείνουν εκεί. Στην Α1 αντρών είναι χειρότερα τα πράγματα. Μπαίνουν άνθρωποι σε κάποιο σύλλογο και για κάποιο λόγο απογοητεύονται εύκολα. Η λύση είναι το παράδειγμα του Αθηναϊκού. Να μαζευτούν αρκετοί άνθρωποι και όχι ένας, που να θέλουν να βοηθήσουν. Πρέπει αν βρεθεί ένας τρόπος συλλογικός π.χ. με μια χορηγία, γιατί οι χορηγίες είναι ελάχιστες εν καιρώ κρίσης.