H Corsair αναβαθμίζει το προπέρσινο Glaive RGB κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
Η Corsair έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία brands στον χώρο των gaming mice, καθώς τα προϊόντα της παρέχουν αξιοπιστία, ακραίες επιδόσεις, ενώ παράλληλα διακρίνονται για τον premium σχεδιασμό τους. Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι το Glaive RGB, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017. To Glaive RGB, χάρις στον εργονομικό σχεδιασμό του ήταν εξαιρετικά άνετο στη χρήση και διέθετε μια πλειάδα αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών, όπως τα τρία interchangeable thumb grips, RGB φωτισμό τριών ζωνών, έναν ακριβέστατο optical sensor, καθώς και τους ανθεκτικούς διακόπτες υψηλών επιδόσεων της Omron, οι οποίοι είναι βαθμονομημένοι για 50 εκατομμύρια clicks.
Φέτος η Corsair πήρε την απόφαση να ανανεώσει και να αναβαθμίσει το Glaive RGB, παρουσιάζοντάς μας τον διάδοχό του, το Glaive RGB Pro. Με μια πρώτη ματιά, τα δύο gaming ποντίκια είναι σχεδόν πανομοιότυπα, αφού η μόνη ορατή διαφορά τους εντοπίζεται στον δεύτερο DPI διακόπτη που πρόσθεσε η Corsair. Μετά όμως από μια πιο ενδελεχή παρατήρηση, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν διακριτές διαφορές σε επίπεδο design και εργονομίας, καθώς και στον οπτικό αισθητήρα.
Πιο συγκεκριμένα, το Glaive RGB Pro έχει λίγο πιο μικρές διαστάσεις από το Glaive RGB και είναι κατά 7 γραμμάρια πιο ελαφρύ. Η μείωση του πλάτους κατά 5 περίπου χιλιοστά, καθιστά το Glaive RGB Pro ακόμη πιο άνετο στη χρήση. Επιπροσθέτως, στην αριστερή λαβή του ποντικιού έχει προστεθεί επένδυση από καουτσούκ, σαν και αυτή που συναντάμε στην δεξιά πλευρά του. Να σημειώσουμε εδώ, ότι μονάχα δύο από τα τρία interchangeable thumb grips του πρωτότυπου Glaive RGB διέθεταν αντίστοιχη επένδυση. Όπως προαναφέραμε, στην προκειμένη περίπτωση έχει χρησιμοποιηθεί διαφορετικός οπτικός αισθητήρας, καθώς το Glaive RGB Pro αξιοποιεί τον PMW3391 της Pixart (στο Glaive RGB συναντάμε τον PMW3367).
Παρά τις παραπάνω αλλαγές στις διαστάσεις του Glaive RGB Pro, η Corsair διατήρησε πρακτικά αναλλοίωτο το design του προϊόντος. Η πλάτη του mouse έχει κατά βάση μια απαλή ματ υφή, η οποία περιορίζει γενικώς τα φαινόμενα εφίδρωσης. Ακόμη και μετά από 12 συνεχόμενες ώρες χρήσης σε συνθήκες καύσωνα το χέρι μας δεν ίδρωσε, όπως συνήθως συμβαίνει με το… πιστό μας Razer Deathadder. Το αλουμινένιο πλαίσιο στο μπροστινό κάτω μέρος του Glaive RGB Pro δίνει μια πολυπόθητη premium νότα στο design, ενώ τα rubberized grips εξασφαλίζουν την μέγιστη δυνατή “πρόσφυση” του mouse στην παλάμη σας. Τα τρία interchangeable thumb grips, σε συνδυασμό με τον εργονομικό σχεδιασμό του προϊόντος, εξασφαλίζουν ότι το ποντίκι θα “κάτσει” καλά στο χέρι σας με όποιον τρόπο κι αν το κρατάτε (palm ή claw grip). Να σημειωθεί πάντως ότι το συγκεκριμένο ποντίκι απευθύνεται αποκλειστικά σε δεξιόχειρες.
Η απόκριση των κουμπιών είναι ως επί τω πλείστον εξαιρετική, με τα δύο πλευρικά κουμπιά να είναι πολύ άνετα στη χρήση. To Pro μοντέλο του Glaive RGB χρησιμοποιεί και αυτό τους ίδιους ανθεκτικούς διακόπτες της Omron, οι οποίοι είναι βαθμονομημένοι για 50 εκατομμύρια clicks. Το μοναδικό μας παράπονο εστιάζεται στην ροδέλα του mouse, η οποία είναι “σκληρή” και απαιτεί να ασκήσετε αρκετή πίεση.
Σε σύγκριση με το πρωτότυπο Glaive RGB, συναντάμε ένα επιπλέον DPI διακόπτη, κοινώς έχουμε επτά πλήρως προγραμματιζόμενα κουμπιά. Οι DPI διακόπτες σας επιτρέπουν να αυξομειώσετε ανά πάσα στιγμή την ευαισθησία του mouse, χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στο μενού του iCUE. Το DPI μπορεί να αυξηθεί από 100 μέχρι 18.000 με αυξομείωση 1 μονάδας. Προφανώς η αναβάθμιση από τα 16.000DPI του Glaive RGB στα 18.000DPI του Glaive RGB Pro κρίνεται άνευ ουσίας, ωστόσο η δυνατότητα αυξομείωσης του DPI κατά 1 μονάδα είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Φυσικά το Glaive RGB Pro υποστηρίζει 1000Hz polling rate, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων gaming mice.
O optical sensor PMW3391 της Pixart στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, όποιο game κι αν παίζετε, παρέχοντάς σας την μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Η Corsair κατατάσσει το Glaive RGB Pro στην MOBA Strategy & Action κατηγορία των gaming mice της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας FPS με το συγκεκριμένο ποντίκι. Εδώ βέβαια δεν συναντάμε κάποιο dedicated sniper κουμπί, όπως έχουμε δει στην περίπτωση του M65, μπορείτε ωστόσο να κάνετε remap κάποιο από τα 7 κουμπιά του ποντικιού σε sniper button και να ορίσετε το DPI του μέσω του iCUE.
To Glaive RGB Pro διαθέτει τρεις ζώνες RGB φωτισμού: η πρώτη βρίσκεται στις μπροστινές γρίλιες και κάτω από την ροδέλα, η δεύτερη στις δύο πλευρικές λωρίδες του ποντικιού και η τρίτη στο λογότυπο της Corsair. RGB φωτισμό συναντάμε και στις 5 διαβαθμίσεις των DPI settings, o οποίος καλώς ή κακώς δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Στον αντίποδα, ο φωτισμός των βασικών τριών ζωνών μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας μέσω του συνοδευτικού software. Η ομοιομορφία του φωτισμού δεν είναι η καλύτερη δυνατή, καθώς στην αριστερή RGB λωρίδα, ακριβώς δίπλα από τις διαβαθμίσεις του DPI, αλλά και στο χαμηλότερο μέρος της κοντά στην βάση του ποντικιού, ο φωτισμός είναι ασθενέστερος.
Οι ρυθμίσεις του φωτισμού και των DPI γίνονται -όπως αναφέραμε παραπάνω- μέσω του iCUE, του συνοδευτικού software της Corsair. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το iCUE, τότε ενδεχομένως θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε μαζί του. Άπαξ και εξοικειωθείτε στη χρήση του θα εκτιμήσετε το εκτενές customization που προσφέρει, καθώς μεταξύ άλλων μπορείτε να κάνετε remap τα κουμπιά του ποντικιού, να ορίσετε macros, να επιλέξετε μεταξύ Rainbow Color Pulse, Color Shift και Static φωτισμού, να ορίσετε διαφορετικό φωτισμό για κάθε μια από τις τρεις RGB ζώνες, αλλά και να κάνετε calibrate το mouse σας ανάλογα με την επιφάνεια, στην οποία το χρησιμοποιείτε. Ενδεικτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα mouse pads της Corsair, όπως το ΜΜ350 Champion Series.
IGN Greece
Πηγή: IGN Greece