Για 4η φορά στις 7 τελευταίες σεζόν αναμετρήθηκαν απόψε Μπάγερν και Ρεάλ σε διπλούς αγώνες. Η Ρεάλ πήρε προβάδισμα πρόκρισης με τη νίκη της με σκορ 2-1 στο Μόναχο.

Για 4η φορά στις 7 τελευταίες σεζόν αναμετρήθηκαν απόψε Μπάγερν και Ρεάλ σε διπλούς αγώνες. Η Ρεάλ πήρε προβάδισμα πρόκρισης με τη νίκη της με σκορ 2-1 στο Μόναχο. Μία ιστορική νίκη για τους Μαδριλένους που έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που φτάνει τις 150 νίκες. Και οι 4 φετινές ήττες της Μπάγερν φέτος είχαν έρθει εκτός έδρας. Από την Παρί στην φάση των ομίλων, από την Γκλάντμπαχ, την Χοφενχάιμ και την Λειψία στο πρωτάθλημα. 

Σήμερα ηττήθηκε και στο Μόναχο, σε ένα παιχνίδι που η Μπάγερν δεν εκμεταλλεύτηκε τις πολλές φάσεις που δημιούργησε στο παιχνίδι και τώρα καλείται να κάνει μία μικρή υπέρβαση για να προκριθεί. Και πέρυσι η Ρεάλ είχε νικήσει στην Γερμανία με 2 – 1. Να δούμε τι θα συμβεί στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Μαγική εικόνα ήταν το πρώτο ημίχρονο, με την Μπάγερν νε έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει μερικές καλές ευκαιρίες για να έχει ένα καλύτερο σκορ από το 1-1. Είχε επτά τελικές έναντι τεσσάρων της Ρεάλ. Στάθηκε και άτυχη, γιατ ί ο Γιουπ Χάινκες προέβη σε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Αποχώρησαν τραυματίες ο Ρόμπεν (8ο λεπτό) και ο Μπόατενγκ (34ο λεπτό) 

Στο 19΄είχαμε την πρώτη τελική για την Μπάγερν. Ο Ραφίνια σούταρε από μακριά με τον Νάβας να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. 

Στο 23΄απείλησε για πρώτη φορά η Ρεάλ με το καλό σουτ του Καρβαχάλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που μπλόκαρε ο  Ούλραϊχ. 

Στο 28ο λεπτό η Μπάγερν άνοιξε το σκορ, όταν σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, η ασίστ του Χάμες βρήκε τον Κίμιχ σε καλή θέση και λίγο πλάγια, το σουτ βρήκε στόχο στην κλειστή γωνία του Νάβας, 1-0 για την Μπάγερν

Στο 34΄η Μπάγερν έφτασε κοντά στο 2-0. Ο Τιάγκο με μαγική πάσα βρήκε τον Ριμπερί, ο Γάλλος βρέθηκε απέναντι από τον Νάβας όμως έχασε το κοντρόλ και ο τερματοφύλακας της Ρέαλ κατάφερε να μπλοκάρει.

Στο 41΄ είχαμε νέα σημαντική στιγμή για την Μπάγερν. Κοντινό σουτ του Χούμελς, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Νάβας. Ένα λεπτό αργότερα ο Μίλερ σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σέρχιο Ράμος και ενώ είχε πορεία προς την εστία.

Στο 44΄χωρίς να έχει απειλήσει η Ρεάλ, έφτασε στην ισοφάριση, με συρτό σουτ του Μαρσέλο από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με δύο ακόμη καλές στιγμές από τους Λεβαντόφσκι και Μίλερ. 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλή φάση για την Μπάγερν. Ο Ριμπερί γύρισε την μπάλα προς την μικρή περιοχή, αλλά ο Μίλερ υπό την πίεση του Μαρσέλο δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε. 

Σαν σε επανάληψη με ότι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ χωρίς να δημιουργήσει κάποια φάση, σκόραρε για 2η φορά. Το λάθος του Ραφίνια το εκμεταλλεύτηκε ο Βάθκεθ που έβγαλε την τελική πάσα για τον Ασένσιο και ο νεαρός επιθετικός πλάσαρε άψογα τον Ούλριχ, σκοράροντας για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ φέτος. Τρίτο σημαντικό γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ασένσιο. Είχε σκοράρει στα προημιτελικά με την Μπα΄γερν την περίοδο 2016-17, την ίδια σεζόν σκόραρε στον τελικό με την Γιουβέντους και απόψε πετυχαίνει γκολ και στον ημιτελικό. 

Ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες του Ριμπερί (στο 59΄και στο 67΄) με τον Νάβας να βγαίνει νικητής απέναντι στον Γάλλο. 

Το γκολ δεν ήρθε ούτε στο 88΄όταν ο Λεβαντόφσκι απέναντι από τον Νάβας πλάσαρε άουτ. Η Μπάγερν πλήρωσε την ανικανότητα της στο τελείωμα των φάσεων. Απόλυτα εύστοχη αποδείχτηκε η Ρεάλ και με το υπέρ της 2-1 ελπίζει στην πρόκριση για 3η σερί σεζόν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.


Η ενδεκάδα της Μπάγερν
: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Τζερόμ Μπόατενγκ (34΄Σούλε), Χούμελς, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ (75΄Toλισό), Τόμας Μίλερ, Χάμες Ροντρίγκες, Ρόμπεν (8΄ Τιάγκο), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι


Η ενδεκάδα της Ρεάλ:
Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ (67΄Μπενζεμά), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο (83΄Κόβατσιτς), Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (46΄Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Λούκας Βάθκεθ