Για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Δημήτρης Χονδροκούκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης μίλησε ο Γιάννης Ιωαννίδης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Δημήτρης Χονδροκούκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης μίλησε ο Γιάννης Ιωαννίδης σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Ο πρώην υπουργός αθλητισμού ενώ αναφέρθηκε και στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του, στον Sentra 103,3:

Για το χρυσό μετάλλιο του Δημήτρη Χονδροκούκη:
Πράγματι ο αθλητισμός αυτή την στιγμή ως προς την προσφορά από την πολιτεία έχει τεράστιο πρόβλημα. Η κόρη μου δηλαδή ασχολείται με την κολύμβηση παρόλα ταύτα δεν υπάρχουν κολυμβητήρια. Στην Θεσσαλονίκη έχουν σταματήσει να λειτουργούν τελείως. Έχει γίνει ένας οργανισμός στα πάντα εκτός από το τεράστιο γήπεδο του ποδοσφαίρου το οποίο είναι δωρεά. Έχουν βάλει τα άτομα στο διοικητικό συμβούλιο και δεν έχουν πάρει χρήματα ούτε πετρέλαιο αλλά ούτε και μισθούς. Υπήρχε μια ασυδοσία σε πολλά πράγματα όταν σχεδόν είχαν καταργηθεί όλα. Αυτή την στιγμή κάνουμε μια τροπολογία να μπορούν να μπαίνουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια με μεγαλύτερα κίνητρα και ειδικά στα ΤΕΦΑΑ. Με όλα αυτά τα κίνητρα που έχουν να μπορούν να πιάσουν το 90% του τελευταίου που μπαίνει σε μια σχολή. Δηλαδή π.χ ο πρώτος που περνά στην σχολή χημικών με 1500 μόρια και ο τελευταίος με 1000 αν θα πιάσει με τα μπόνους που έχει τα 900 να μπορεί να μπει στην σχολή. Για να μπει κάποιος σε ένα χώρο εργασίας μετράνε μόνο τα μετάλλια των ολυμπιακών αγώνων. Αυτό πρέπει να τα αλλάξουμε και να βάλουμε αυτά και των Παγκοσμίων. Άλλωστε το παγκόσμιο πρωτάθλημα πολλές φορές είναι πιο δύσκολη διοργάνωση σε σχέση με τους Ολυμπιακούς. Τα μικρά παιδιά είναι για να μπαίνουν στα πανεπιστήμια ενώ οι υπόλοιποι είναι για να μπορούν να έχουν την μόρφωση και να μπορέσουν να έχουν ένα μέλλον μετά τον αθλητισμό γιατί ο αθλητισμός τραβάει ώρες. Έχει δίκιο το παιδί (σ.σ. Ο Δημήτρης Χονδροκούκης). Κατάφερε σε μια περίοδο κρίσης να δείξει ότι ο Έλληνας είναι ικανός να τα καταφέρει ακόμα και με αντιξοότητες.

Για τον τελικό του κυπέλλου στο μπάσκετ:
Αυτό που έκανε εντύπωση στον τελικό κυπέλλου ήταν η εναλλαγή στο σκορ. Ο Ολυμπιακός έχανε με ένα πόντο στην τελευταία επίθεση αν έβαζε το καλάθι θα έπαιρνε την νίκη. Με το τρίποντο εξίσου το ίδιο. Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να γίνει το τρίποντο στην τελευταία επίθεση. Εγώ σαν προπονητής λέω όταν χάνω με ένα πόντο θέλω να κοιτάξω να βάλω το πιο σίγουρο καλάθι.

Για τον λόγο που ασχολήθηκε με την πολιτική:
Όταν ήμουν δέκα χρονών έχασα τον πατέρα μου. Είχα μια έλλειψη. Εγώ είμαι ποτισμένος με τον αθλητισμό. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου το 2002 και αν εγώ ήμουν στο μπάσκετ και έκανα όλα αυτά τα ταξίδια δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβει ότι έχει πατέρα. Δίπλα στο παιδί πρέπει να είναι και οι δύο γονείς. Εγώ κέρδισα δόξες και χρήματα. Ξέρω ότι στην πολιτική μπαίνουν οι άνθρωποι που πρέπει να έχουν λύσει το πρόβλημα το οικογενειακό, ώστε να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα της χώρας. Όλοι εμείς κοιτάμε πως θα βοηθήσουμε το δικό μας το παιδί. Με αυτή την κίνηση κατακλέβουμε την δικιά του την γενιά. Είμαστε άσχημη γενιά γιατί δεν προσφέραμε προσόντα στα νέα παιδιά που είναι πιο μορφωμένα από εμάς.