Οι Λιονέ με μια απίθανη παράσταση του Ντεπάι, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ, πέρασε με 5-0 από την έδρα της ουραγού Μετς.

Οι Λιονέ με μια απίθανη παράσταση του Ντεπάι, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ, πέρασε με 5-0 από την έδρα της ουραγού Μετς.

Το παιχνίδι εκκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Μπρούνο Ζενεζιό, αφού βρήκε γκολ στα 49′ δευτερόλεπτα, με την κεφαλιά του Μαρσέλο μετά το κόρνερ του Ντεπάι.

Το ίδιο δίδυμο συνεργάστηκε και στο 21′, κόρνερ του Ολλανδού, κεφαλιά του Βραζιλιάνου για το 0-2 της Λιόν, η οποία στόχευε στην τέταρτη διαδοχική νίκη της στη Ligue 1.

Η Μετς, ουδέποτε μπήκε στο πνεύμα της αναμέτρησης, ακόμη και στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε, χάρη κυρίως στη φόρμα του Ρου και την κινητικότητα του Ντοσεβί, βρήκε μπροστά της τον Άντονι Λόπες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λιονέ βρήκαν ακόμη περισσότερους χώρους στο ανοικτό γήπεδο κι ήταν φυσιολογικό το σκορ να πάρει διαστάσεις θριάμβου, με τον ασταμάτητο Ντεπάι να σκοράρει στο 65′ και να δημιουργεί στο 68′ το 0-4 από τον Τραορέ και στο 86′ το τελικό 0-5 από τον Ντίας.

Κάπως έτσι η Λιόν πέρασε, έστω και προσωρινά στην τρίτη θέση, έχοντας 63 βαθμούς, με τη Μαρσέιγ να υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής τη Μονπελιέ και τους Φωκαείς να έχουν συγκομιδή 62 πόντων. 

Για τρίτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα, οι Λιονέ πετυχαίνουν 5 γκολ σε ένα ματς, μάλιστα και οι τρεις αναμετρήσεις είναι εκτός έδρας.

Μετς: Καβασίμα –  Μπαλιού, Ντιάν, Νιακατέ, Παλμιερί (75′ Ριβιερέζ) –  Μαντζέκ, Κοάντ (αρχ.)  – Μολέ (81′ Πομπλέτε), Ντοσεβί, Ρου – Ριβιέρ

Λιόν: Λόπες (αρχ.) –  Ραφαέλ, Μαρσέλο, Μορέλ, Μεντί –  Τουζάρ, Εντομπελέ (81′ Ντιόπ), Φερί, Αουάρ (78′ Γκουιρί)  – Ντεπάι, Τραορέ (71′ Ντίας)

STAT ATTACK

Η Λιόν έχει νικήσει τη Μετς στα 13 από τα 15 τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Τις δυο τελευταίες σεζόν, ο Μαρσέλο έχει πετύχει 6 γκολ πρωταθλήματος με Μπεσίκτας και Λιόν, όλα με το κεφάλι.

Οι Λιονέ έχουν σκοράρει σε 14 διαδοχικά εκτός έδρας ματς της Ligue 1.

Τη δέκατη εκτός έδρας επιτυχία της στο τρέχον πρωτάθλημα σημείωσε η Λιόν, μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν έχει περισσότερες, 11 τον αριθμό.

Ο Μαριάνο Ντίας έφτασε τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα, είναι ο πρώτος σκόρερ των Λιονέ.

Η Μετς δεν έχει νίκη στα 9 τελευταία ματς.

Οι Μεσέν έχουν ηττηθεί και στα 8 παιχνίδια τους κόντρα στις ομάδες από την πρώτη τετράδα, έχοντας δεχθεί 30 γκολ.