Το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και το 14ο τα τελευταία 16 χρόνια πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού και κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και το 14ο τα τελευταία 16 χρόνια πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού και κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Τάκης Λεμονής ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Τζενάμο κάτω από τα δοκάρια, τους Γκόλια και Άντι στα άκρα της αμυντικής γραμμής και τους Ντολεζάι, Αναστασιάδη κεντρικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Μητρόπουλος με τον Σιόντη σε ρόλο αμυντικών χαφ με το Ρότσα μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, τον Καμαρά δεξιά, τον Θεοδωρίδη αριστερά και τον Χαριστέα στην κορυφή της επίθεσης σε σύστημα 4-2-3-1

Με 4-2-3-1 παρέταξε και ο Βαλβέρδε τον Ολυμπιακό. Ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης δεξιά με τον Χολέμπας αριστερά και τους Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Ορμπάιθ με το Μανιάτη δυο αμυντικά χαφ, με τον Μακούν μπροστά τους, τον Καζίμ δεξιά, τον Αμπντούν αριστερά και τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης.

Ευκαιρίες και γκολ που δεν μέτρησαν
Ο Ολυμπιακός πήγε στο Αγρίνιο για το ματς με τον Παναιτωλικό με σκοπό να πάρει τη νίκη που θα του επέτρεπε να πανηγυρίσει το 39ο πρωτάθλημα της ιστορίας του τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματός.
Με τους Αγρινιώτες να βρίσκονται όμως κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού μόνο εύκολο δεν ήταν το έργο των ερυθρόλευκων που είχαν να ξεπεράσουν με την αγωνιστική ποιότητα και ανωτερότητα τους, το πάθος και το ένστικτο επιβίωσης των γηπεδούχων.
Από την αρχή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στο γήπεδο.
Με την ομάδα του Παναιτωλικού να περιορίζεται σε πολύ παθητικό ρόλο, οι ερυθρόλευκοι όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν το ρυθμό του και έψαχναν το γκολ που θα τους έδινε και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Πειραιά ήρθε στο 10ο λεπτό με τον Τοροσίδη να βρίσκεται αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή του Παναιτωλικού να πιάνει το γυριστό και η μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζενάμο.

Στο 21′ ο Ολυμπιακός σκόραρε όμως ο Κουκουλάκης με υπόδειξη του βοηθού ακύρωσε το γκολ.
Ο Μανιάτης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα όμως ο Κουκουλάκης το ακύρωσε καθώς ο Τοροσίδης που ήταν σε θέση οφ σάιντ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας χωρίς να την ακουμπήσει.

Ο Παναιτωλικός που με κάποιες προσωπικές ενέργειες του Άντι και του Ρότσα προσπαθούσε να βγει μπροστά, έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 25ο λεπτό.
Ο Ρότσα έκανε τη σέντρα από αριστερά ο Αναστασιάδης από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά η μπάλα έσκασε κάτω και έφυγε άουτ.
Στο 33΄ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι με το Χολέμπας ενώ ένα λεπτό αργότερα το γκολ του Μιραλάς ακυρώθηκε σωστά καθώς ο Βέλγος ήταν σε θέση οφ σάιντ.
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να εχει πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος αλλά ο Αμπντούν εχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία ακριβώς στο 45′
Ο Ορμπάιθ έβγαλε άλλη μια καταπληκτική μπαλιά, ο Αμπντούν πετάχτηκε σούταρε από τα δύο μέτρα αλλά ο Τζενάμο απέκρουσε η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Ο Μιραλάς τον έχρισε πρωταθλητή
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Βαλβέρδε να αναγκάζεται να περάσει στη θέση του Τοροσίδη που τραυματίστηκε τον Μοδέστο. Μια αλλαγή που δεν άλλαζε κάτι στο αγωνιστικό πλάνο του Ολυμπιακού, εκτός ίσως από το γεγονός ότι ο έλληνας μπάκ είναι πολύ πιο επιθετικός και βοηθάει περισσότερο στην ανάπτυξη από τα άκρα.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο ρυθμό και πιέζοντας ψηλά. Έτσι η υπεροχή του καρποφόρησε και  ευτύχησε να πανηγυρίσει στο 54ο λεπτό.
Ο Μακούν έβγαλε με πολύ όμορφη κάθετη πάσα μόνο του το Μιραλάς και ο Βέλγος με άψογο πλασέ έγραψε το 0-1.
Αυτό ήταν το 19ο προσωπικό γκολ του Μιραλάς στο φετινό πρωτάθλημα που εχει βάλει πλώρη εκμεταλλευόμενος και τον τραυματισμό του Λέτο για την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ.

Ο Λεμονής έριξε στο παιχνίδι τους Ακαλέ και Φερνάντεθ σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του Παναιτωλικού, με τον Ολυμπιακό όμως να συνεχίζει να έχει την υπεροχή και να πιέζει ψάχνοντας το 2ο γκολ.
Ο ρυθμός του ματς έπεφτε φυσιολογικά όσο περνούσε η ώρα αν και ο Παναιτωλικός προσπάθησε χωρίς όμως να τα καταφέρει να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Η λήξη του ματς βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν το τίτλο του πρωταθλητή ελλάδας που όπως και πέρσι τον κατέκτησαν και μαθηματικά την 27η αγωνιστική.
Οι πειραιώτες στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στον αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ, ενώ για την ομάδα του Αγρινίου η θηλιά σφίγγει ακόμα περισσότερο στο λαιμό τους καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 27η
Αγώνας: Παναιτωλικός-Ολυμπιακός
Γήπεδο: Αγρινίου
Διαιτητής: Κουκουλάκης
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Γρεβένης

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Τζενάμο, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Ρότσα, Θεοδωρίδης (62΄ Ανκαλέ), Ντολεζάι, Μητρόπουλος (86΄ Καραμαλίκης), Σιόντης, Άντι (62΄ Φερνάντες), Καμαρά, Χαριστέας.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης (46΄ Μοντέστο), Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Καζίμ, Μακούν (78΄ Φουστέρ), Μιραλάς, Αμπντούν (83΄ Τζιμπούρ).