Η τύχη χαμογέλασε στον Ολυμπιακό, καθώς θα αντιμετωπίσει την Αντερλεχτ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η τύχη χαμογέλασε στον Ολυμπιακό, καθώς θα αντιμετωπίσει την Αντερλεχτ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη μία εβδομάδα αργότερα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ομάδα του Πειραιά είχε κοντραριστεί με τους Βέλγους τελευταία φορά για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ 2013/14. Τότε, είχε πανηγυρίσει δύο νίκες με 3-1 στο Φάληρο (Σαβιόλα 2, Ντομίνγκες) και 3-0 εκτός έδρας με χατ τρικ του Μήτρογλου.

Από τα άλλα «ζευγάρια» της πρώτης νοκ άουτ φάσης της διοργάνωσης ξεχωρίζει το Μαρσέιγ-Μπιλμπάο με αντίπαλους τους συμπατριώτες πρώην «ερυθρόλευκους» προπονητές, Μίτσελ και Ερνέστο Βαλβέρδε, αντίστοιχα, αλλά και τα ντέρμπι Φιορεντίνα-Τότεναμ, Ντόρτμουντ-Πόρτο και Βιγιαρεάλ-Νάπολι.

Στα… μαλακά έπεσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μετά τον αποκλεισμό της από το Τσάμπιονς Λιγκ, θα αντιμετωπίσει στο Γιουρόπα Λιγκ πλέον τη Μίντιλαντ. Θεωρητικά εύκολη κλήρωση και για τη Λίβερπουλ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να επιστρέφει στη Γερμανία εξαιτίας της Άουγκσμπουργκ. 

Αναλυτικά τα «ζευγάρια» των «32 του Γιουρόπα Λιγκ:

Βαλένθια-Ραπίντ Βιέννης
Φιορεντίνα-Τότεναμ
Ντόρτμουντ-Πόρτο
Φενέρμπαχτσε-Λοκομοτίβ Μόσχας
Άντερλεχτ-Ολυμπιακός
Μίντιλαντ-Μάντσεστερ Γ.
Άουγκσμπουργκ-Λίβερπουλ
Σπάρτα Πράγας-Κράσνονταρ
Γαλατασαράι-Λάτσιο
Σιόν-Μπράγκα
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Σάλκε
Μαρσέιγ-Μπιλμπάο
Σεβίλη-Μόλντε
Σπόρτινγκ-Λεβερκούζεν
Βιγιαρεάλ-Νάπολι
Σεντ Ετιέν-Βασιλεία