Η Ρόμα δεν μπόρεσε να νικήσει την Κατάνια στο «Ολίμπικο» και με το τελικό 2-2 έχασε και τις μαθηματικές τις ελπίδες για μια θέση στο Europa League.

Η Ρόμα δεν μπόρεσε να νικήσει την Κατάνια στο «Ολίμπικο» και με το τελικό 2-2 έχασε και τις μαθηματικές τις ελπίδες για μια θέση στο Europa League. Στο τελευταίο παιχνίδι πιθανότατα του Λουίς Ενρίκε μπροστά στο κοινό της ομάδας, ο Φραντσέσκο Τότι νικήθηκε από τον Καρίσο σε εκτέλεση πέναλτι στο 8′ στην 500ή του συμμετοχή στη Σέριε Α.

Ο αρχηγός, πάντως, σκόραρε στο 52′ για να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά οι Σικελοί έφτασαν άμεσα όχι μόνο στην ισοφάριση, αλλά και στην ανατροπή. Ο Λόντι με πέναλτι στο 58′ έκανε το 1-1, ενώ ο Μαρκέζε στο 68′ έβαλε την Κατάνια στη θέση του οδηγού.

Τη λύση στη Ρόμα έδωσε και πάλι ο Τότι, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 77′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Ο βαθμός, ωστόσο, δεν ήταν αρκετός για τους Ρωμαίους που θα απουσιάζουν από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της επόμενης περιόδου.

ΡΟΜΑ: Λόμποντ, Χάιντσε, Κιέρ, Ντε Ρόσι, Ταντέι, Γκάγο, Πιάνιτς (86′ Σιμπλίτσιο), Μαρκίνιο, Τότι, Οσβάλντο (65′ Μπόγιαν), Μπορίνι (71′ Λαμέλα)

ΚΑΤΑΝΙΑ: Καρίσο, Μαρκέζε, Μότα, Λεγκροτάλιε, Μπελούσι, Αλμιρόν, Ίσκο, Μπαριέντος (82′ Σεϊμούρ), Γκόμες, Λόντι, Μπεργκέσιο (80′ Κατελάνι)