Από ένα πάρτι ξεκίνησε το άθλημα και πήρε το όνομα του από την τοποθεσία του σπιτιού. Ο Δούκας του Μπόφορτ είχε μαζέψει κόσμο στο σπίτι του, στο Μπάντμιντον Χάουζ, κάποια στιγμή πήραν ρακέτες και προσπαθούσαν να μην πέσει κάτω ο ο φελλός από τη σαμπάνια. Ετσι το 1873 δημιουργήθηκε το άθλημα της αντιπτέρισης, όπως ονομάζεται στη χώρα μας. Τέσσερα χρόνια αργότερα οι κανονισμοί άλλαξαν και δημιουργήθηκε η λέσχη Μπάντμιντον Μπαθ. Το 1934 δημιουργήθηκε η διεθνής ομοσπονδία και από το 1992 συμπεριλήφθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1972 στο Μόναχο και το 1988 στη Σεούλ υπήρξε ως άθλημα επίδειξης.
Εξοπλισμός
Ρακέτα: είναι 68 εκατοστά και η κεφαλί 23 εκατοστά.
Φτερωτή Σφαίρα: Το “μπαλάκι” όπως θα το ονόμαζαν στο τένις. Περίπου ένας πόντος είναι το ύψος του και στα μισά το πλάτος του.
Κανονισμοί
Ο αγώνας ολοκληρώνεται στα τρία νικηφόρα γκέιμς των 21 πόντων. Αν οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 20-20, τότε το γκέιμ ολοκληρώνεται όταν η μία από τις δύο φτάσει τη διαφορά στους δύο πόντους ή όταν φτάσει στους 30 πόντους. Και τα δύο πόδια θα πρέπει να είναι στο έδαφος στο σερβίς. Πόντος κερδίζεται όταν η φτερωτή σφαίρα πέσει στο έδαφος και εντός των πλαισίων.