Είμαστε ότι τρώμε. Αυτό συνηθίζουν να λένε πολλοί διατροφολόγοι και υπέρμαχοι της υγιεινής διατροφής.
Και η αλήθεια είναι ότι η διατροφή μας επηρεάζει αρκετά διάφορες πτυχές της υγείας μας συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου ανάπτυξης χρόνιων παθήσεων όπως καρδιοπάθειες, διαβήτη και καρκίνο.
Σύμφωνα με πλήθος ερευνών, υπάρχουν τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε ουσίες που φαίνεται να μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου. Ωστόσο, η κατανάλωση των συγκεκριμένων τροφών δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρόληψη ή την καταπολέμηση της ασθένειας, ούτε βέβαια να υποκαταστήσει τη θεραπεία της.
Διαβάστε επίσης: «Καρκίνος: Ποιός είσαι; Πού ζεις; Πώς ζεις;» του Ιωάννη Δ. Σπηλιώτη
Δείτε αναλυτικά 13 τρόφιμα που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με το alternet.
Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr