Τους ενώνουν οι χαμένοι τελικοί Κυπέλλου Πρωταθλητριών

Κι αν για τη Ρενς, υπάρχει η παρηγοριά πως η Ρεάλ Μαδρίτης της δεκαετίας του ’50 έμοιαζε ανίκητη, στην Σεντ Ετιέν ακόμη τα βάζουν με την τύχη τους και τα…δοκάρια.

Κι αν για τη Ρενς, υπάρχει η παρηγοριά πως η Ρεάλ Μαδρίτης της δεκαετίας του ’50 έμοιαζε ανίκητη, στην Σεντ Ετιέν ακόμη τα βάζουν με την τύχη τους και τα…δοκάρια. Ο τελικός του 1976 στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης απέναντι στην (δις) κάτοχο Μπάγερν Μονάχου είχε θεωρητικό φαβορί τους Βαυαρούς.

Οι Πράσινοι με τους Ροστό, Μπατενέ, Λαρκέ, Σαντινί και τους αδερφούς Ρεβελί, έπαιζαν την καλύτερη μπάλα στην Ευρώπη. Κάτι που επιβεβαιώνεται στο πρώτο ημίχρονο, παρά την απουσία του ανέτοιμου Ροστό, ο οποίος θα περάσει στο τέλος του αγώνα. Αλλά τα τετράγωνα δοκάρια δεν αφήνουν τον Μπατενέ και τον Σαντινί να πανηγυρίσουν γκολ. Και στο δεύτερο ημίχρονο το σουτ του Ροτ έδωσε το τρίτο διαδοχικό Κύπελλο Πρωταθλητριών στην παρέα του Μπέκενμπαουερ. Στην επιστροφή στο Παρίσι οι Στεφανουά γνωρίζουν την αποθέωση στα Ηλύσια Πεδία από δεκάδες χιλιάδες Γάλλους. 

Το 2013 η διοίκηση της Σεντ Ετιέν, αγοράζει έναντι 20.000 ευρώ τα «καταραμένα» τετράγωνα δοκάρια, τα οποία πλέον κοσμούν το μουσείο του συλλόγου…

18:00, Novasports 6, Σεντ Ετιέν-Ρενς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.