Απόλυτα ευχαριστημένος με τη νίκη 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας, εμφανίστηκε ο Σλάβεν Μπίλιτς.

Απόλυτα ευχαριστημένος με τη νίκη 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας, εμφανίστηκε ο Σλάβεν Μπίλιτς. Ο Κροάτης τεχνικός εμφανίστηκε ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας του στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και την προσπάθεια, που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του. Επίσης, ο Μπίλιτς αποκάλυψε πως η ομάδα του προσαρμόστηκε του ώστε να μην απειληθεί από τους «πολίτες».

Αρχικά, ο Μπίλιτς τόνισε: «Χρειάζεται κάτι παραπάνω αν θες να πετύχεις δύο γκολ εδώ ή δύο στο Emirates ή τρία στο Άνφιλντ. Δεν φτάνει μόνο η δουλειά, αφού δεν έχεις τύχη αν δεν τρέχεις μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Για να είμαι δίκαιος, αξίζαμε τη νίκη με τον τρόπο που παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο και τον τρόπο που παλέψαμε στο δεύτερο. Αλλά αυτό ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτά στο Emirates και στο Άνφιλντ. Αυτό ήταν πολύ δυσκολότερο για εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σίτι δημιούργησε, μας πίεσε και ήταν η καλύτερη ομάδα. Αν είχαν ισοφαρίσει θα ήταν δίκαιο».

Επίσης, ο Κροάτης τεχνικός υπογράμμισε: «Αλλά στο τέλος της μέρας, στις λίγες φορές που μπορέσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα ή να πάρουμε μερικές ανάσες, δημιουργήσαμε μερικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Πετύχαμε δύο γκολ εδώ και στο δεύτερο ημίχρονο παλεύαμε σαν ομάδα από τον τερματοφύλακα ως τον επιθετικό».

Τέλος, ο Μπίλιτς τόνισε: «Δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε, αλλά να προσαρμοστούμε γιατί μας δημιουργούσαν προβλήματα με τον Νάβας που ήταν μόνος του με τον Κρέσγουελ στο ένας εναντίον ενός και ήταν εξαιρετικός σήμερα. Θέλαμε να βοηθήσουμε τον Κρέσγουελ γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις την ταχύτητα του Νάβας και γι’ αυτό αλλάξαμε τις θέσεις των Λαντσίνι και Παγέ. Αλλά είχαμε ακόμη το προβάδισμα στο ημίχρονο. Θα ήταν διαφορετικά αν ήμασταν 2-0 μπροστά, αλλά ξέραμε ότι το κλειδί στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να κρατήσουμε τη μπάλα, γιατί γνωρίζαμε ότι θα μας πίεζαν και θα μας πρέσαραν».