Μπήκε στο 9' ως αλλαγή και πέτυχε αυθεντικό χατ τρικ (γκολ με αριστερό, δεξί και κεφαλιά), διευρύνοντας τα αρνητικά σερί της Τσέλσι. Ο λόγος για τον Στίβεν Νέισμιθ που πέτυχε και τα τρία γκολ της Εβερτον στο άνετο 3-1 επί της πρωταθλήτριας.

Μπήκε στο 9′ ως αλλαγή και πέτυχε αυθεντικό χατ τρικ (γκολ με αριστερό, δεξί και κεφαλιά), διευρύνοντας τα αρνητικά σερί της Τσέλσι. Ο λόγος για τον Στίβεν Νέισμιθ που πέτυχε και τα τρία γκολ της Εβερτον στο άνετο 3-1 επί της πρωταθλήτριας.

Και λέμε άνετο γιατί ακόμα και τα νούμερα το αποδεικνύουν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 61%, επιχείρησαν 15 προσπάθειες, αλλά το δρόμο προς την εστία πήραν μόλις δυο. Μια στο πρώτο μέρος και μια στο δεύτερο. Αντίθετα, τα “ζαχαρωτά” είχαν 14 σουτ συνολικά, αλλά τα εννέα εξ αυτών ήταν προς την εστία. 

Η Τσέλσι και ο Μουρίνιο είναι εμφανώς στα χάλια τους. Οι πρωταθλητές έχουν πραγματοποιήσει το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας τους μετά το 1988, ενώ ο Πορτογάλος το χειρότερο ξεκίνημα σε όλη την προπονητική του καριέρα! Αυτή ήταν η τρίτη ήττα των Λονδρέζων στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, ενώ πέρσι είχαν ισάριθμες σε όλη τη σεζόν. 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Στίβεν Νέισμιθ, μπήκε στο 9′ στο ματς λόγω τραυματισμού του Μπέσιτς και στο 17′ σημείωσε το 1-0 με κεφαλιά μετά από ασίστ του Γκάλογουεϊ. Πριν προλάβει η Τσέλσι να συνέλθει από το σοκ δέχθηκε και δεύτερο. Στο 21′, ο ίδιος παίκτης δέχθηκε την πάσα από τον Μπάρκλεϊ και με αριστερό σουτ έγραψε το 2-0.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 35′ με ένα εκπληκτικό σουτ του Μάτιτς, ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε και πάλι ο Νέισμιθ με δεξί διαγώνιο σουτ μετά από πάσα και πάλι του Μπάρκλεϊ. Ο σκόρερ έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που μπαίνει αλλαγή και σημειώνει χατ τρικ! Οι φίλοι της Εβερτον μετά το 3-1 άρχισαν να τρολάρουν αυτούς της Τσέλσι φωνάζοντας “You are going down”…