Το “κίτρινο υποβρύχιο” υπέταξε τη Λίβερπουλ!

Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Λίβερπουλ στις καθυστερήσεις και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό, ενόψει του επαναληπτικού στο Άνφιλντ.

Η Βιγιαρεάλ κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Λίβερπουλ στις καθυστερήσεις και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό, ενόψει του επαναληπτικού στο Άνφιλντ. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Μαρσελίνο παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-4-2 με τον Ασένχο κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Κόστα, Ρουίθ, Μπαΐλι και Γκασπάρ στην άμυνα, στο κέντρο οι Σοριάνο και Πίνα, δεξιά ο Ντος Σάντος, αριστερά ο Σουάρεθ και επιθετικό δίδυμο οι Σολδάδο και Μπακαμπού. 

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Γιούργκεν Κλοπ με τον Μινιολέ κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Λόβρεν, Μορένο, Κλάιν και Τουρέ στην άμυνα, στο κέντρο οι Μίλνερ, Άλεν, Λούκας και Λαλάνα και στην κορυφή της επίθεσης οι Φιρμίνο και Κοουτίνιο.  

Η μεν Λίβερπουλ είχε παραταχθεί αρκετά έξυπνα στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να κλείσει όλους τους κενούς χώρους και να απειληθεί ελάχιστα και η δε Βιγιαρεάλ ήθελε μεν να σκοράρει αλλά να διαφυλάξει και το μηδέν στην άμυνά της. 

Οι δύο ομάδες έπαιξαν ωστόσο ανοιχτά με το ρυθμό να είναι αρκετά γρήγορος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Οι σημαντικές στιγμές και για τους δύο συλλόγους σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά θέλοντας να πετύχουν ένα γκολ και να πάρουν το προβάδισμα. 

Στο 46ο λεπτό ο Ντος Σάντος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπακαμπού έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Μινιολέ και πέρασε άουτ. Έτσι, ο παίκτης της Βιγιαρεάλ έχασε την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ για τη διοργάνωση. 

Η σημαντικότερη ευκαιρία για τους Άγγλους σημειώθηκε στο 65ο λεπτό. Ο Φιρμίνο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, απ’ τα δεξιά, επεχείρησε το σουτ αλλά αυτό προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Ασένχο και πέρασε άουτ. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να δίνουν προτεραιότητα στην «οχύρωση» των μετόπισθέν τους αλλά τη Βιγιαρεάλ να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 87ο λεπτό με τον Μπακαμπού αλλά το πλασέ του εξουδετέρωσε εκπληκτικά ο Μινιολέ. 

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μορένο έφυγε στην αντεπίθεση αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ. Ωστόσο, η Βιγιαρεάλ κρατούσε το καλύτερο για το τέλος αφού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουάρεθ βγήκε από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στον Αντριάν Λόπεθ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το τελικό 1-0. 

Οι συνθέσεις:

Βιγιαρεάλ (Μαρσελίνο): Ασένχο, Μάριο Γκασπάρ, Πίνα, Βίκτορ Ρουίζ, Ντος Σάντος (72′ Καστιγιέχο), Σολδάδο (74′ Αντριάν Λόπεθ), Κόστα, Μπακαμπού, Σουάρεθ, Σοριάνο, Μπαϊλί (76′ Μουζάτσιο)

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ):
Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Μίλνερ, Λόβρεν, Κοουτίνιο (46′ Άιμπ), Φιρμίνο (89′ Μπεντέκε), Μορένο, Λαλάνα, Λούκας, Άλεν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.