Η Μπάγερν Μονάχου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Μπενφίκα κατάφερε να πάρει την πρόκριση (2-2) στα ημιτελικά του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Η Μπάγερν Μονάχου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Μπενφίκα κατάφερε να πάρει την πρόκριση (2-2) στα ημιτελικά του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Ρουί Βιτόρια επέλεξε ένα σύστημα 4-4-1-1 με τον Έντερσον κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Ελιζέου, Ζαρντέλ, Λίντελεφ και Αλμέιδα στην άμυνα, στο κέντρο οι Σάντσες, Φέισα, δεξιά ο Σάλβιο, αριστερά ο Καρσελά, στην κορυφή ο Χιμένεζ και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Πίτσι.

Απ’ την άλλη, ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-3-3 με τον Νόιερ κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Λαμ, Κίμιχ, Χάβι Μαρτίνεθ και Αλάμπα στην άμυνα, στο κέντρο οι Βιδάλ, Τσάμπι Αλόνσο και Αλκάνταρα, δεξιά ο Ντάγκλας Κόστα, αριστερά ο Ριμπερί και αιχμή του δόρατος ο Μίλερ.

Μία σου και μία μου!

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η Μπάγερν Μονάχου πήρε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα της έδιωχνε το άγχος απ’ τα πόδια και θα την έχριζε φαβορί για την πρόκριση.

Ωστόσο οι Πορτογάλοι ήταν άριστα στημένοι και δεν άφηναν κενούς χώρους για να μπορέσει η ομάδα του Γκουαρντιόλα να απειλήσει. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε μόλις στο τρίτο λεπτό. Ο Ελισέου επεχείρησε να εκτελέσει απευθείας το φάουλ που κέρδισε η Μπενφίκα σε πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. 

Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο ο Λαμ σέντραρε από τα δεξιά, σε μία από τις πολλές προωθήσεις του, ο Μίλερ έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Τρία λεπτά πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο οι γηπεδούχοι, στην πρώτη ουσιαστικά απειλητική στιγμή τους, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ελισέου έκανε τη «γλυκιά» σέντρα από τα αριστερά και ο Χιμένεζ με καρφωτή κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την άστοχη έξοδο του Νόιερ, δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα. 

Προς στιγμή οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να τα χάνουν και η Μπενφίκα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή την απώλεια συγκέντρωσης για να μπορέσει να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα. Στο 30ο λεπτό η μπάλα κατέληξε στον Χιμένεζ από τα δεξιά, αυτός έκανε το σουτ αλλά δεν το έπιασε «γεμάτα» με αποτέλεσμα ο Νόιερ να αποκρούσει με το κορμί του και να κρατήσει την Μπάγερν στο ματς. 

Αφού δεν ήρθε το 2-0 για την Μπενφίκα, ήρθε το 1-1 για τους Γερμανούς στο 38ο λεπτό. Ο Λαμ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Έντερσον απέκρουσε με τις γροθιές αλλά το «ριμπάουντ» το πήρε ο Βιδάλ και με ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μπενφίκα για το 1-1. 

Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι κατάλαβαν πως το έργο τους ήταν πλέον πολύ δύσκολο αφού έπρεπε να σκοράρουν άλλα δύο τέρματα για να μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση. Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. 

Το «κλείδωσε» νωρίς

Στην επανάληψη οι Γερμανοί μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους «κλείδωνε» την πρόκριση. 

Έτσι, έξι λεπτά μόλις λεπτά την έναρξη του δευτέρου μέρους οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασαν στο 2-1 και ουσιαστικά «τσέκαραν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Στο 62ο λεπτό ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Χάβι Μαρτίνεθ έπιασε αρχικά την κεφαλιά, ο Μίλερ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή σκόραρε για το 2-1 των Βαυαρών. 

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού και οι παίκτες της Μπενφίκα γνώριζαν πως το όνειρο της πρόκρισης είχε πλέον χαθεί. Στο 60ο λεπτό μάλιστα η Μπάγερν έφτασε κοντά στο 3-1 αλλά το διαγώνιο σουτ του Ντάγκλας Κόστα από τα αριστερά τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Έντερσον και απομακρύνθηκε. 

Ωστόσο, στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα, στο 76ο λεπτό ο νεοεισελθών Ταλίσκα ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ που είχε κερδίσει η Μπενφίκα στα όρια της περιοχής, από τα δεξιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Νόιερ.

Αυτό το γκολ όμως δεν ήταν αρκετό για να απειληθεί η πρόκριση και η Μπάγερν Μονάχου, παρά το τελικό 2-2, πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν στη διοργάνωση.  

Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα (Ρ. Βιτόρια): Έντερσον, Φέισα, Χιμένεζ, Λίντελεφ, Σάλβιο (68′ Ταλίσκα), Ελιζέου (88′ Γιόβιτς), Πίτσι, Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Καρσελά, Ρενάτο Σάντσες

Μπάγερν Μονάχου (Π. Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Αλκάνταρα, Ριμπερί (92′ Γκέτσε), Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάγκλας Κόστα, Τσάμπι Αλόνσο (90′ Μπερνάτ), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ (84′ Λεβαντόφσκι), Αλάμπα, Κίμιχ

Δείτε εδώ το match center του αγώνα.