Ενα λονδρέζικο ντέρμπι σαν ποίημα, όνειρο, εκπληκτικής ομορφιάς και έντασης έλαβε χώρα στο "Μπόλεϊν Γκράουντ" με τη Γουέστ Χαμ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 από την Αρσεναλ, αλλά να κάνει την ανατροπή μέσα σε 8 αγωνιστικά λεπτά χάρις σε χατ τρικ του Κάρολ! Τελικά, ο Κοσιελνί στο 70' διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Ενα λονδρέζικο ντέρμπι σαν ποίημα, όνειρο, εκπληκτικής ομορφιάς και έντασης έλαβε χώρα στο “Μπόλεϊν Γκράουντ” με τη Γουέστ Χαμ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 από την Αρσεναλ, αλλά να κάνει την ανατροπή μέσα σε 8 αγωνιστικά λεπτά χάρις σε χατ τρικ του Κάρολ! Τελικά, ο Κοσιελνί στο 70′ διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Στο πρώτο ημίχρονο όλα κυλούσαν ιδανικά για την Αρσεναλ μέχρι το 44′. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προηγήθηκε στο 18′ μετά από κάθετη μπαλιά του Αϊγουόμπι και αριστερό σουτ του Οζίλ. Στο 35′ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Αϊγουόμπι να βγάζει άλλη μια ασίστ, αυτή τη φορά στον Αλέξις Σάντσες, με τον τελευταίο να εκτελεί με το δεξί.

Ολα έδειχναν ότι οι “κανονιέρηδες” θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με δυο γκολ προβάδισμα και τεράστιο πλεονέκτημα για τη νίκη που θα διατηρούσε ζωντανές τις όποιες ελπίδες είχαν για την κατάκτηση του τίτλου. Κι όμως… Με την άμυνα της Αρσεναλ ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Σε όλο το πρώτο μέρος, κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στο κεφάλι ή στα πόδια του Αντι Κάρολ, δημιουργούνταν κίνδυνος θάνατος. Ο διεθνής Αγγλος επιθετικός χτύπησε στο 14′, στο 29′, στο 39′ και στο 43′, χωρίς επιτυχία. 

Ολα αυτά άλλαξαν μέσα σε δυο λεπτά. Στο 44′ ο Ααρον Kρέσγουελ έβγαλε σέντρα, ο Αντι Κάρολ βρέθηκε στο κέντρο της άμυνας, πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά μείωσε το σκορ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο… πόδι. Η Γουέστ Χαμ κέρδισε κόρνερ, η μπάλα έφθασε στον Κάρολ, αυτός δεν κατάφερε να σουτάρει με την πρώτη, αλλά η δεύτερη προσπάθειά του ήταν εντυπωσιακή (γυριστό σουτ) ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Το σοκ, όμως, για τον Αρσέν Βενγκέρ δεν είχε ολοκληρωθεί. Εξι λεπτά μετά την ένρξη του δευτέρου μέρους, ο Μιχαήλ Αντόνιο βρέθηκε από τα δεξιά, σέντραρε και ο Αντι Κάρολ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του (με κεφαλιά) δίνοντας ταυτόχρονα προβάδισμα 3-2 στην ομάδα του. Η Αρσεναλ έσωσε την παρτίδα στο 70′ με τον Γουέλμπεκ να στέλνει την μπάλα στον Γάλλο Κοσιελνί, ο οποίος με δυνατό σουτ να ισοφαρίζει 3-3. 

Το διάστημα από το 60, μέχρι το 75′ ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει φέτος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η ένταση ήταν εκπληκτική, με την μπάλα να ταξιδεύει με τρομερή ταχύτητα από τη μια εστία στην άλλη και τις δυο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλο γκολ. Τελικά, ο βαθμός της ισοπαλίας κρατάει τη Γουέστ Χαμ στην 6η θέση και στο -1 από την πέμπτη, ενώ η Αρσεναλ είναι στο -10 από την πρωτοπόρο Λέστερ…