Η Μπιλμπάο ολοκλήρωσε το θρίαμβο και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας, αποσπώντας ισοπαλία στο Καμπ Νου από την Μπαρτσελόνα (1-1).

Η Μπιλμπάο ολοκλήρωσε το θρίαμβο και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας, αποσπώντας ισοπαλία στο Καμπ Νου από την Μπαρτσελόνα (1-1).   Η παρέα του Μέσι, αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και εκτός από το όνειρο όλων των τίτλων σε μία χρονιά, έχασε και τον Πικέ για την πρεμιέρα της La Liga.

Ετσι ο Βαλβέρδε οδήγησε την ομάδα του μετά από 31 χρόνια στο πρώτο της τρόπαιο και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Οι Βάσκοι έχοντας διασύρει τους αντιπάλους τους στο πρώτο παιχνίδι στο Σαν Μαμές (4-0) πήγαν στη Βαρκελώνη για να ολοκληρώσουν τη… δουλειά και το έκαναν χωρίς να επιτρέψουν στους παίκτες του Ενρίκε να πλησιάσουν στο… όνειρο.

Οι “Μπλαουγκράνα” όπως αναμενόταν είχαν την κατοχή, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά είχαν και κόντρα διαιτησία. Εκτός από κάποιες κίτρινες που δεν βγήκαν όταν έπρεπε, ο Μαδριλένος ρέφερι, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα στον Πικέ για διαμαρτυρία -στο βοηθό- στο 57′.

Μέχρι εκείνο το σημείο η Μπαρτσελόνα ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, χάρη στο τέρμα του Μέσι στο 44′. Μάλιστα στη φάση του γκολ ο γκολκίπερ της Μπιλμπάο, κρατούσε την μπάλα μέσα στα δίχτυα για περίπου μισό λεπτό και δεν έδινε τη “στρογγυλή θεά” στους αντιπάλους του για να την πάνε γρήγορα στη σέντρα. Γι αυτή την καθυστέρηση και την ένταση αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ο… Πέδρο.

Με πολλές χαμένες ευκαιρίες και με παίκτη λιγότερο η Μπαρτσελόνα δεν άντεξε και στο 76′ ο Αντούριθ  έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για την ανατροπή. Ο άσος της Μπιλμπάο σημείωσε το τέταρτο του τέρμα στις δύο αναμετρήσεις των δύο ομάδων και χάρισε στην ομάδα το πρώτο της τρόπαιο μετά από 31 ολόκληρα χρόνια. Τελευταίος τίτλος των Βάσκων ήταν το Σουπερ Καπ του 1984, το οποίο κατέκτησε χωρίς αγώνα, αφού ήταν νταμπλούχος Ισπανίας την προηγούμενη σεζόν…