«Άλωσε» το «Έμιρεϊτς» η Σάλκε (video)

Την πρώτη της νίκη επί βρετανικού εδάφους πανηγύρισε η Σάλκε που επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου του Champions League. Το σκορ για τους Γερμανούς άνοιξε ο Χούντελαρ στο 76' και ο Αφελάι δέκα λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Την πρώτη της νίκη επί βρετανικού εδάφους πανηγύρισε η Σάλκε που επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου του Champions League. Το σκορ για τους Γερμανούς άνοιξε ο Χούντελαρ στο 76′ και ο Αφελάι δέκα λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στο ξεκίνημα του ματς οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και με καλή κυκλοφορία να διασπάσουν την άμυνα των Γερμανών. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Χουμπ Στίβενς αρκέστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο στα πρώτα λεπτά, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση της. Στο 14′ και ουσιαστικά  στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Αφελάι προσπάθησε να περάσει τον Μανόνε αλλά ο γκολκίπερ της Άρσεναλ τον ανέτρεψε.

Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, όμως δεν έβρισκαν ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία των Λονδρέζων για να απειλήσουν τον Μανόνε. Από την άλλη πλευρά η Άρσεναλ είχε την κατοχή, όμως έμοιαζε ακίνδυνη για την εστία του Ούνεστραλ. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Χούντελαρ, το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μανόνε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν κλασική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Χεβέντες στο 50′. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Χουμπ Στίβενς πέρασε στο παιχνίδι τον Μπαρνέτα θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Από την άλλη πλευρά οι Λονδρέζοι ναι μεν είχαν τον έλεγχο των κινήσεων όμως δεν απειλούσαν. Στο 76′ και έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Μανόνε, ο Χούντελαρ βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τους Γερμανούς.

Ο Αρσέν Βενγκέρ βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ αντικατέστησε τον ανύπαρκτο έως εκείνη την ώρα Ποντόλσκι και πέρασε στο ματς τον Αρσάβιν. Η εικόνα των γηπεδούχων όμως δεν άλλαξε. Αντίθετα στο 86′ δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά από τον Αφελάι, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Στα εναπομείναντα λεπτά και ενώ το «Έμιρεϊτς» άρχισε να αδειάζει, η Άρσεναλ προσπάθησε να μειώσει, όμως το σουτ του Γκνάμπρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων απομάκρυνε ο Ούνεστραλ.

Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης λεπτό προς λεπτό…

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ):Μανόνε, Τζένκινσον, Μέρτεζακερ, Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Κοκλέν, Καθόρλα, Ζερβίνιο (72′ Ζιρού), Ποντόλσκι (81′ Αρσάβιν)

Σάλκε (Χουμπ Στίβενς): Ούνερσταλ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μάτιπ, Φουκς, Νοϊστέντερ, Χέγκερ (46′ Τζόουνς), Χόλτμπι (64′ Μπαρνέτα), Άφελαϊ, Φαρφάν, Χούντελααρ (87′ Μαρικά).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.