Τι σχεδιάζει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για το αποψινό ματς της Γιουβέντους με τη Μπάγερν σύμφωνα με την Gazzetta Dello Sport. Οι ρόλοι των Μοράτα και Πογκμπά και τα...στοχευμένα φάουλ των «μπιανκονέρι».

Τι σχεδιάζει ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για το αποψινό ματς της Γιουβέντους με τη Μπάγερν σύμφωνα με την Gazzetta Dello Sport. Οι ρόλοι των Μοράτα και Πογκμπά και τα…στοχευμένα φάουλ των «μπιανκονέρι».

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έμεινε στο κόλπο της πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφοντας από το 0-2 στο 2-2 στο πρώτο ματς του Τορίνο και παρ’ όλο που έχει πολύ δύσκολο έργο για την πρόκριση απόψε στο Μόναχο, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Αλέγκρι πιστεύει ότι έχει το κατάλληλο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τους Βαυαρούς και να διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση, έχοντας δείξει στο πρώτο ματς ότι μπορεί να αντιμετωπίσει και στον τομέα της τακτικής τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Όπως αναφέρει λοιπόν η Gazzetta, ο Αλέγκρι γνωρίζει ότι η Μπάγερν θα έχει την κατοχή μπάλας στο αποψινό παιχνίδι, αλλά πιστεύει ότι ο τρόπος με τον οποίον θα στηθεί η ομάδα του θα καθορίσει το πόσο επικίνδυνοι θα γίνουν οι Βαυαροί έχοντας τη μπάλα στα πόδια τους.

Ο Ιταλός τεχνικός, μπορεί να παρατάξει τον Άλβαρο Μοράτα στο αριστερό άκρο σε σύστημα 4-3-3, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον χώρο που αφήνει ο Φίλιπ Λαμ, κάθε φορά που μετακινείται από τη θέση του δεξιού μπακ για να κινηθεί σε ρόλο εσωτερικού αμυντικού μέσου.

Κάπως έτσι προήλθε και το γκολ της ισοφάρισης στο Τορίνο, με τον Μοράτα να βγαίνει από αριστερά και να δίνει κεφαλιά – πάσα στον Στουράρο. Η κίνηση αυτή έχει αρκετό ρίσκο καθώς ο Μοράτα δεν είναι και ο καλύτερος στα αμυντικά καθήκοντα, όμως ο Αλέγκρι είναι διατεθειμένος να ρισκάρει.

Διαφορετικό ρόλο μπορεί να έχει και ο Πολ Πογκμπά, ειδικά στην φάση άμυνας. Όταν η Μπάγερν θα έχει τη μπάλα, η Γιουβέντους θα παρατάσσεται σε παραδοσιακό 4-4-2 με δύο ζώνες άμυνας των τεσσάρων μπροστά από τον Μπουφόν, με τον Γάλλο μέσο να παραμένει αριστερά, με στόχο να πρεσάρει το κέντρο της Μπάγερν και να προσπαθήσει να οδηγήσει τους αντιπάλους σε λάθη. Ο διασκελισμός του Πογκμπά του επιτρέπει να καλύπτει χώρους στο γήπεδο γρήγορα και να κόβει την τροφοδοσία από την άμυνα στο κέντρο, ειδικά από τον Κίμιχ.

Η Γιουβέντους, είχε πολύ καλή αντιμετώπιση στο θέμα των στημένων φάσεων στο πρώτο παιχνίδι, παραχωρώντας φάουλ σε σημεία του γηπέδου όπου οι Βαυαροί δεν μπορούν να φανούν απειλητικοί. Η Γιούβε παραχώρησε 13 φάουλ, κανένα όμως έξω από την περιοχή όπου η Μπάγερν μπορεί να απειλήσει με πολλούς καλούς εκτελεστές. Ο Αλέγκρι θέλει αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού να διατηρηθεί και στη ρεβάνς, έτσι ώστε οι «μπιανκονέρι» να μην κινδυνεύσουν από τις στημένες φάσεις…