Με αγωνιστική ποιότητα, συναγωνισμό και πάθος σε επίπεδα, τα οποία προδιαθέτουν ευχάριστα για το μέλλον που θα έχουν τα ταλέντα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων και παράλληλα η σεζόν 2014-2015 στο καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.
Το τριήμερο έκλεισε με τα ατομικά αγωνίσματα όπου μετατράπηκαν σε μεγάλους πρωταγωνιστές ο Παναγιώτης Αδριανός και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Ο αθλητής του Αναγεννησιακού Πατρών αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παμπαίδων και πρόσθεσε αυτόν τον τίτλο στον χτεσινό του ομαδικού. Η αθλήτρια του Α.Ο. Ελληνικού πήρε όλα τα χρυσά μετάλλια, καθώς μετά την πρωτιά στο ομαδικό πανηγύρισε σήμερα τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό και το διπλό παγκορασίδων. Στο διπλό είχε συμπαίκτρια την αντίπαλό της στον τελικό του απλού, τη Δέσποινα Μυτακίδου του Α.Κ. Ζωγράφου. Στο διπλό παμπαίδων έφτασαν στην 1η θέση ο Ιάκωβος Αϊβατίδης και ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης από τη Μακάμπη Αθηνών και τους Φοίνικες Πάτρας αντίστοιχα.
Αξιοσημείωτα και τα εξής στοιχεία:
Οι ομάδες της Περιφέρειας κατέκτησαν οκτώ ακόμα μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα, απολογισμός ενδεικτικός της καλής δουλειάς που γίνεται σε πολλές περιοχές, όπως και ελπιδοφόρος για τη συνέχεια.
Τόσο στο απλό παμπαίδων, όσο και στο απλό παγκορασίδων έφτασαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί. Η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου είχε φτάσει στον τελικό και το 2014 όπου είχε χάσει από την Πατρινιά Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες).
Ο Αϊβατίδης ήταν επίσης στα πρόσωπα που ξεχώρισαν τη Δευτέρα, καθώς πήρε μέρος σε δύο τελικούς.
Γραμματοπούλου και Μυτακίδου κατέκτησαν δεύτερη σερί χρονιά τον τίτλο στο διπλό παγκορασίδων.
Ο Αναγεννησιακός είχε και πέρσι αθλητή του στον τελικό του απλού παμπαίδων. Ήταν ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, που είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο.
Στο απλό αγοριών ο Παναγιώτης Αδριανός είχε τα προγνωστικά με το μέρος του, καθώς ήταν κυρίαρχος στα αναπτυξιακά τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στον τελικό αντιμετώπισε τον Ιάκωβο Αϊβατίδη και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ. Ο Αϊβατίδης ισοφάρισε με οριακή διαφορά και προσπάθησε να γίνει πιο πιεστικός, όμως ο Πατρινός αθλητής έκανε πιο ορθόδοξο και σταθερό παιχνίδι, πέρασε τις επιθέσεις του και κατέκτησε σχετικά εύκολα τα επόμενα σετ (11-6, 9-11, 11-5, 11-4).
«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έφτασα και στον πρώτο μου πανελλήνιο τίτλο στο απλό και γενικά η χρονιά ήταν πολύ αποδοτική για μένα. Το γεγονός ότι είχα πάρει πολλές πρωτιές στα αναπτυξιακά τουρνουά μπορώ να πω ότι και με βοήθησε και με άγχωσε για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Από τη μια δηλαδή, ήξερα ότι μπορώ να πάρω το χρυσό επειδή φέτος είχα κερδίσει όλους τους αντιπάλους μου κι από την άλλη σκεφτόμουν κάπου ότι έπρεπε να δείξω ότι είμαι καλύτερος. Όλα πήγαν καλά τελικά. Οι οδηγίες του προπονητή μου μετά το 1-1 ήταν να μη βιάζομαι και να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι», δήλωσε λίγο μετά την επιτυχία του ο Αδριανός, ο οποίος αντιμετώπισε τελευταία φορά τον Αϊβατίδη στις 10 Μαΐου, στον τελικό των αναπτυξιακών στη Θεσσαλονίκη και τον είχε κάμψει με 3-0 σετ.
Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο πρωταθλητής νίκησε αρχικά στο 1ο γκρουπ τον Χαράλαμπο Βαϊακόπουλο του Λέοντα και τον Ματθαίο Τόπτση του Α.Σ. Σερρών ο Πλάτων με 3-0 σετ. Στο ταμπλό απέκλεισε τον Κωνσταντίνο Ευφραιμίδη του Απόλλωνα Καλαμαριάς στη 16άδα με 3-0 σετ, τον συμπαίκτη του στο διπλό Βαχάν Σεβνταγιάν στην 8άδα με 3-1 και τον Ηλία Σταματόπουλο στα ημιτελικά με 3-0.
Ο Αϊβατίδης κατέβαλλε στο 2ο γκρουπ, επίσης με 3-0, τον Ανδρέα Καραμούτη από τον Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας και τον Κωνσταντίνο Ευφραιμίδη από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στα νοκ άουτ νίκησε κατά σειρά με 3-0 σετ τον Γιώργο Καρπούζα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, τον Γιώργο Γκοντέβα του Λέοντα Κορινθίας και τον Ιωάννη Παπαδόπουλο.
Ο τελικός του απλού παγκορασίδων είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον για έναν απλό λόγο: Την κοινή και έντονη παρουσία της Δανιέλας Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και της Δέσποινας Μυτακίδου στα καθοριστικά παιχνίδια των ανοιχτών πρωταθλημάτων από την αρχή της σεζόν τον Σεπτέμβριο μέχρι και το φινάλε τον Μάιο. Μία σειρά από τελικούς (με τη Γραμματοπούλου να επικρατεί στους πρώτους και τη Μυτακίδου να κυριαρχεί στους επόμενους) «σημάδεψαν» την κατηγορία και τώρα οι δύο πολύ καλές φίλες τα …ξαναείπαν στον τελικό της σημαντικότερης διοργάνωσης. Έγινε ένα ακόμα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι και στο τέλος επικράτησε η πιο προσεχτική και η πιο συγκεντρωμένη. Η Γραμματοπούλου προηγήθηκε με 2-1 και 8-5 και είδε την αντίπαλό της να ισοφαρίζει γρήγορα και να περνά μπροστά με 10-9. Στα μεγάλα ράλι που ακολούθησαν όμως, είχε την τελευταία μπαλιά κι έφτασε στη νίκη με 3-1 (11-6, 12-14, 11-7, 12-10).
Νιώθω υπέροχα. Είμαι πολύ χαρούμενη, που πήγα τόσο καλά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μετά τους διαδοχικούς χαμένους τελικούς από τη Δέσποινα πίστεψα περισσότερο στις δυνατότητές μου, έκανα πολύ καλή προετοιμασία και κατάφερα να βελτιωθώ», δήλωσε μετά τον τελικό η Γραμματοπούλου και για την τακτική της μετά το 1-1 και την κακή εκκίνηση στο 3ο σετ (1-4) τόνισε: «Ναι, κάτι αλλάξαμε με τον προπονητή μου. Μου είπε να παίξω περισσότερο σπιν και να δίνω τις κόντρες κυρίως στο ντράιβ και όχι στο ρεβέρ γιατί τις γύρισε».
Στην πρώτη φάση η Γραμματοπούλου ήταν νικήτρια στο 1ο γκρουπ με 3-1 επί της Γεωργίας Πρωτοπαπαδάκη των Χανίων και 3-0 επί της Χρυσής Φωτιάδου από τις Σάρισες Φλώρινας. Στη 16άδα είχε bye, στα προημιτελικά κατέβαλλε τη Μαρία Δημητρίου του Γ.Α.Σ. Ελευσίς με 3-0 σετ και στα ημιτελικά τη Μαίρη Κουκουτού με 3-2.
Η Μυτακίδου ως 2ο φαβορί ήταν στη βάση του ταμπλό και πέρασε επίσης χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο των νοκ άουτ. Στην 8άδα απέκλεισε την Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη των Χανίων και στην 8άδα τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου με 3-2.
Νωρίτερα πήρε την πρωτιά στο 2ο γκρουπ επικρατώντας 3-1 της Νεφέλης Καφάτου από τον Φαέθωνα και 3-0 της Ιωάννας Μαδέση από τον Π.Α.Ο. Φυλής.
Στον τελικό του διπλού παμπαίδων συναντήθηκαν οι Ιάκωβος Αϊβατίδης/Αλέξανδρος Μαργαρίτης με τους Ηλία Σταματόπουλο/Ιωάννη-Αρσένιο Παπαδόπουλο. Σε αμφίρροπο και όμορφο παιχνίδι οι πρώτοι πέρασαν την τακτική τους στα κρίσιμα σημεία και πανηγύρισαν τη νίκη με 3-1 σετ (11-6, 7-11, 11-5, 12-10). Στο 4ο σετ αθλητές από την Αλεξανδρούπολη προηγήθηκαν με 4-0, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν.
Τα δύο ζευγάρια είχαν περάσει από πολύ «κλειστούς» ημιτελικούς. Οι Σταματόπουλος/Παπαδόπουλος απέκλεισαν με 3-2 σετ το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Αδριανό/Σεβνταγιάν και οι Αϊβατίδης/Μαργαρίτης τους Γιαννούτσο/Μαλλιαρό με το ίδιο σκορ! Οι Ακρίτες είχαν ξεπεράσει με 3-2 και το εμπόδιο των Τσιάλη/Καρπούζα στα προημιτελικά.
Στο διπλό παγκορασίδων έφτασαν χωρίς πίεση στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί. Η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η Δέσποινα Μυτακίδου έδωσαν αναμέτρηση γεμάτη σασπένς και μεγάλα ράλι απέναντι στις Μαίρη Κουκουτού/Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου κι επικράτησαν στις λεπτομέρειες με 3-1. Πέρα από τη μεγάλη αξία και των τεσσάρων αθλητριών είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο ζευγάρια είχαν συνδυασμό δεξιόχειρα με αριστερόχειρα αθλήτρια (9-11, 11-7, 11-8, 11-9). Στα ημιτελικά οι Γραμματοπούλου/Μυτακίδου, που ήταν στο πάνω μέρος του ταμπλό τις Κοτζαμιχάλη/Πρωτοπαπαδάκη με 3-1 σετ και οι Παπαδημητρίου/Κουκουτού τις Φωτιάδου/Πετσίβα με 3-0.
Οι νικητές και οι νικήτριες ανά αγώνισμα:
ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:
1. Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)
2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Γ.Σ. Μακάμπη)
3. Ηλίας Σταματόπουλος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)
-. Γιάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:
1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)
2. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)
3. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
-. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:
1. Ιάκωβος Αϊβατίδης/Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Γ.Σ. Μακάμπη/Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
2. Γιάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος/Ηλίας Σταματόπουλος (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης/Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)
3. Παναγιώτης Αδριανός/Βαχάν Σεβνταγιάν (Αναγεννησιακός/Α.Ο. Καρέα)
-. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος/Ευάγγελος Μαλλιαρός (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:
1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου/Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Ο. Ελληνικού/Α.Κ. Ζωγράφου)
2. Μαίρη Κουκουτού/Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
3. Χρυσή Φωτιάδου/Δήμητρα Πετσίβα (Σάρισες Φλώρινας/Ο.Ε.Α. Έδεσσας)
-. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη/Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη (Ο.Α. Χανίων) Σάρωσε τα χρυσά η Γραμματοπούλου στις παγκορασίδες, πρωταθλητής στο απλό παμπαίδων ο Αδριανός
Με αγωνιστική ποιότητα, συναγωνισμό και πάθος σε επίπεδα, τα οποία προδιαθέτουν ευχάριστα για το μέλλον που θα έχουν τα ταλέντα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων και παράλληλα η σεζόν 2014-2015 στο καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Το τριήμερο έκλεισε με τα ατομικά αγωνίσματα όπου μετατράπηκαν σε μεγάλους πρωταγωνιστές ο Παναγιώτης Αδριανός και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Ο αθλητής του Αναγεννησιακού Πατρών αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παμπαίδων και πρόσθεσε αυτόν τον τίτλο στον χτεσινό του ομαδικού. Η αθλήτρια του Α.Ο. Ελληνικού πήρε όλα τα χρυσά μετάλλια, καθώς μετά την πρωτιά στο ομαδικό πανηγύρισε σήμερα τον πανελλήνιο τίτλο στο απλό και το διπλό παγκορασίδων. Στο διπλό είχε συμπαίκτρια την αντίπαλό της στον τελικό του απλού, τη Δέσποινα Μυτακίδου του Α.Κ. Ζωγράφου. Στο διπλό παμπαίδων έφτασαν στην 1η θέση ο Ιάκωβος Αϊβατίδης και ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης από τη Μακάμπη Αθηνών και τους Φοίνικες Πάτρας αντίστοιχα.
Αξιοσημείωτα και τα εξής στοιχεία:
Οι ομάδες της Περιφέρειας κατέκτησαν οκτώ ακόμα μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα, απολογισμός ενδεικτικός της καλής δουλειάς που γίνεται σε πολλές περιοχές, όπως και ελπιδοφόρος για τη συνέχεια.
Τόσο στο απλό παμπαίδων, όσο και στο απλό παγκορασίδων έφτασαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί. Η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου είχε φτάσει στον τελικό και το 2014 όπου είχε χάσει από την Πατρινιά Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες).
Ο Αϊβατίδης ήταν επίσης στα πρόσωπα που ξεχώρισαν τη Δευτέρα, καθώς πήρε μέρος σε δύο τελικούς.
Γραμματοπούλου και Μυτακίδου κατέκτησαν δεύτερη σερί χρονιά τον τίτλο στο διπλό παγκορασίδων.
Ο Αναγεννησιακός είχε και πέρσι αθλητή του στον τελικό του απλού παμπαίδων. Ήταν ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, που είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο.
Στο απλό αγοριών ο Παναγιώτης Αδριανός είχε τα προγνωστικά με το μέρος του, καθώς ήταν κυρίαρχος στα αναπτυξιακά τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στον τελικό αντιμετώπισε τον Ιάκωβο Αϊβατίδη και πήρε τη νίκη με 3-1 σετ. Ο Αϊβατίδης ισοφάρισε με οριακή διαφορά και προσπάθησε να γίνει πιο πιεστικός, όμως ο Πατρινός αθλητής έκανε πιο ορθόδοξο και σταθερό παιχνίδι, πέρασε τις επιθέσεις του και κατέκτησε σχετικά εύκολα τα επόμενα σετ (11-6, 9-11, 11-5, 11-4).
«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έφτασα και στον πρώτο μου πανελλήνιο τίτλο στο απλό και γενικά η χρονιά ήταν πολύ αποδοτική για μένα. Το γεγονός ότι είχα πάρει πολλές πρωτιές στα αναπτυξιακά τουρνουά μπορώ να πω ότι και με βοήθησε και με άγχωσε για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Από τη μια δηλαδή, ήξερα ότι μπορώ να πάρω το χρυσό επειδή φέτος είχα κερδίσει όλους τους αντιπάλους μου κι από την άλλη σκεφτόμουν κάπου ότι έπρεπε να δείξω ότι είμαι καλύτερος. Όλα πήγαν καλά τελικά. Οι οδηγίες του προπονητή μου μετά το 1-1 ήταν να μη βιάζομαι και να είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι», δήλωσε λίγο μετά την επιτυχία του ο Αδριανός, ο οποίος αντιμετώπισε τελευταία φορά τον Αϊβατίδη στις 10 Μαΐου, στον τελικό των αναπτυξιακών στη Θεσσαλονίκη και τον είχε κάμψει με 3-0 σετ.
Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο πρωταθλητής νίκησε αρχικά στο 1ο γκρουπ τον Χαράλαμπο Βαϊακόπουλο του Λέοντα και τον Ματθαίο Τόπτση του Α.Σ. Σερρών ο Πλάτων με 3-0 σετ. Στο ταμπλό απέκλεισε τον Κωνσταντίνο Ευφραιμίδη του Απόλλωνα Καλαμαριάς στη 16άδα με 3-0 σετ, τον συμπαίκτη του στο διπλό Βαχάν Σεβνταγιάν στην 8άδα με 3-1 και τον Ηλία Σταματόπουλο στα ημιτελικά με 3-0.
Ο Αϊβατίδης κατέβαλλε στο 2ο γκρουπ, επίσης με 3-0, τον Ανδρέα Καραμούτη από τον Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας και τον Κωνσταντίνο Ευφραιμίδη από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στα νοκ άουτ νίκησε κατά σειρά με 3-0 σετ τον Γιώργο Καρπούζα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, τον Γιώργο Γκοντέβα του Λέοντα Κορινθίας και τον Ιωάννη Παπαδόπουλο.
Ο τελικός του απλού παγκορασίδων είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον για έναν απλό λόγο: Την κοινή και έντονη παρουσία της Δανιέλας Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και της Δέσποινας Μυτακίδου στα καθοριστικά παιχνίδια των ανοιχτών πρωταθλημάτων από την αρχή της σεζόν τον Σεπτέμβριο μέχρι και το φινάλε τον Μάιο. Μία σειρά από τελικούς (με τη Γραμματοπούλου να επικρατεί στους πρώτους και τη Μυτακίδου να κυριαρχεί στους επόμενους) «σημάδεψαν» την κατηγορία και τώρα οι δύο πολύ καλές φίλες τα …ξαναείπαν στον τελικό της σημαντικότερης διοργάνωσης. Έγινε ένα ακόμα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι και στο τέλος επικράτησε η πιο προσεχτική και η πιο συγκεντρωμένη. Η Γραμματοπούλου προηγήθηκε με 2-1 και 8-5 και είδε την αντίπαλό της να ισοφαρίζει γρήγορα και να περνά μπροστά με 10-9. Στα μεγάλα ράλι που ακολούθησαν όμως, είχε την τελευταία μπαλιά κι έφτασε στη νίκη με 3-1 (11-6, 12-14, 11-7, 12-10).
Νιώθω υπέροχα. Είμαι πολύ χαρούμενη, που πήγα τόσο καλά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μετά τους διαδοχικούς χαμένους τελικούς από τη Δέσποινα πίστεψα περισσότερο στις δυνατότητές μου, έκανα πολύ καλή προετοιμασία και κατάφερα να βελτιωθώ», δήλωσε μετά τον τελικό η Γραμματοπούλου και για την τακτική της μετά το 1-1 και την κακή εκκίνηση στο 3ο σετ (1-4) τόνισε: «Ναι, κάτι αλλάξαμε με τον προπονητή μου. Μου είπε να παίξω περισσότερο σπιν και να δίνω τις κόντρες κυρίως στο ντράιβ και όχι στο ρεβέρ γιατί τις γύρισε».
Στην πρώτη φάση η Γραμματοπούλου ήταν νικήτρια στο 1ο γκρουπ με 3-1 επί της Γεωργίας Πρωτοπαπαδάκη των Χανίων και 3-0 επί της Χρυσής Φωτιάδου από τις Σάρισες Φλώρινας. Στη 16άδα είχε bye, στα προημιτελικά κατέβαλλε τη Μαρία Δημητρίου του Γ.Α.Σ. Ελευσίς με 3-0 σετ και στα ημιτελικά τη Μαίρη Κουκουτού με 3-2.
Η Μυτακίδου ως 2ο φαβορί ήταν στη βάση του ταμπλό και πέρασε επίσης χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο των νοκ άουτ. Στην 8άδα απέκλεισε την Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη των Χανίων και στην 8άδα τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου με 3-2.
Νωρίτερα πήρε την πρωτιά στο 2ο γκρουπ επικρατώντας 3-1 της Νεφέλης Καφάτου από τον Φαέθωνα και 3-0 της Ιωάννας Μαδέση από τον Π.Α.Ο. Φυλής.
Στον τελικό του διπλού παμπαίδων συναντήθηκαν οι Ιάκωβος Αϊβατίδης/Αλέξανδρος Μαργαρίτης με τους Ηλία Σταματόπουλο/Ιωάννη-Αρσένιο Παπαδόπουλο. Σε αμφίρροπο και όμορφο παιχνίδι οι πρώτοι πέρασαν την τακτική τους στα κρίσιμα σημεία και πανηγύρισαν τη νίκη με 3-1 σετ (11-6, 7-11, 11-5, 12-10). Στο 4ο σετ αθλητές από την Αλεξανδρούπολη προηγήθηκαν με 4-0, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκαν.
Τα δύο ζευγάρια είχαν περάσει από πολύ «κλειστούς» ημιτελικούς. Οι Σταματόπουλος/Παπαδόπουλος απέκλεισαν με 3-2 σετ το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Αδριανό/Σεβνταγιάν και οι Αϊβατίδης/Μαργαρίτης τους Γιαννούτσο/Μαλλιαρό με το ίδιο σκορ! Οι Ακρίτες είχαν ξεπεράσει με 3-2 και το εμπόδιο των Τσιάλη/Καρπούζα στα προημιτελικά.
Στο διπλό παγκορασίδων έφτασαν χωρίς πίεση στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί. Η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η Δέσποινα Μυτακίδου έδωσαν αναμέτρηση γεμάτη σασπένς και μεγάλα ράλι απέναντι στις Μαίρη Κουκουτού/Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου κι επικράτησαν στις λεπτομέρειες με 3-1. Πέρα από τη μεγάλη αξία και των τεσσάρων αθλητριών είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο ζευγάρια είχαν συνδυασμό δεξιόχειρα με αριστερόχειρα αθλήτρια (9-11, 11-7, 11-8, 11-9). Στα ημιτελικά οι Γραμματοπούλου/Μυτακίδου, που ήταν στο πάνω μέρος του ταμπλό τις Κοτζαμιχάλη/Πρωτοπαπαδάκη με 3-1 σετ και οι Παπαδημητρίου/Κουκουτού τις Φωτιάδου/Πετσίβα με 3-0.
Οι νικητές και οι νικήτριες ανά αγώνισμα:
ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:
1. Παναγιώτης Αδριανός (Αναγεννησιακός Πατρών)
2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Γ.Σ. Μακάμπη)
3. Ηλίας Σταματόπουλος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)
-. Γιάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:
1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)
2. Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Κ. Ζωγράφου)
3. Μαίρη Κουκουτού (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
-. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:
1. Ιάκωβος Αϊβατίδης/Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Γ.Σ. Μακάμπη/Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
2. Γιάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος/Ηλίας Σταματόπουλος (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης/Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)
3. Παναγιώτης Αδριανός/Βαχάν Σεβνταγιάν (Αναγεννησιακός/Α.Ο. Καρέα)
-. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος/Ευάγγελος Μαλλιαρός (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:
1. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου/Δέσποινα Μυτακίδου (Α.Ο. Ελληνικού/Α.Κ. Ζωγράφου)
2. Μαίρη Κουκουτού/Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
3. Χρυσή Φωτιάδου/Δήμητρα Πετσίβα (Σάρισες Φλώρινας/Ο.Ε.Α. Έδεσσας)
-. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη/Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη (Ο.Α. Χανίων)