Την καλύτερή της εμφάνιση στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν πραγματοποίησε η Ρεάλ, έστω κι αν αυτή... κράτησε ουσιαστικά μόνο για ένα ημίχρονο.

Την καλύτερή της εμφάνιση στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν πραγματοποίησε η Ρεάλ, έστω κι αν αυτή… κράτησε ουσιαστικά μόνο για ένα ημίχρονο. Για τους “μερένχες” 45 λεπτά ήταν αρκετά προκειμένου να πετύχουν 5 γκολ εναντίον της Βαλένθια στο “Μεστάγια” και να σκορπίσουν τις “νυχτερίδες” στους 5 ανέμους.

Ο Ιγουαΐν άνοιξε το σκορ στο 9′ για να ακολουθήσουν άλλα 4 τέρματα από το 34′ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ντι Μαρία (34′, 45′) και Κριστιάνο Ρονάλντο (36′, 41′) σκόραραν από δύο φορές και η σεμνή τελετή έλαβε πρόωρα τέλος. Η Βαλένθια δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα των Μαδριλένων, οι οποίοι δείχνουν να συνέρχονται σε κρίσιμο σημείο της σεζόν. όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ και το κύπελλο βέβαια, διότι στο πρωτάθλημα το… πουλάκι έχει πετάξει καιρό με την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται στο +15.

Η Ρεάλ είχε νικήσει τη Βαλένθια και μεσοβδόμαδα για το κύπελλο με 2-0 στο “Μπερναμπέου”, ενώ οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι στο “Μεστάγια” στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Ρικάρντο Κόστα, Ραμί, Βίκτορ Ρουίθ, Γκουαρδάδο, Γκάγο (46′ Μπαραγάν), Μπανέγα, Κόστα, Σολδάδο (65′ Βαλδές), Ζόνας, Πιάτι (73′ Χουάν Μπερνάτ)

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Φάμπιο Κοεντράο, Βαράν, Τσάμπι Αλόνσο (58′ Εσιέν), Οζίλ (67′ Μόντριτς), Κεντίρα (74′ Χοσέ Καγεχόν), Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγουαΐν