Τα Βίκος Relays και ο Σύλλογος “Περπατώ” στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας τους σε όλους του αγώνες έχουν καταφέρει εδώ και έναν χρόνο να βγάλουν δεκάδες άτομα με κινητικά προβλήματα από τα σπίτια τους, για να αθληθούν μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο.
Πιστοί στο δόγμα ότι στον αθλητισμό δεν χωρούν διακρίσεις, τα Relays και το “Περπατώ” έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε όλες τις σκυταλοδρομίες δρόμου στην Ελλάδα.
Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά στη Κομοτηνή, εκεί όπου την προσεχή Κυριακή (17/5) θα πραγματοποιηθούν τα Relays για δεύτερη φορά! Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων του Νομού Ροδόπης “Περπατώ” παίρνει σκυτάλη στην Κομοτηνή και στέλνει για άλλη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Τα μέλη του “Περπατώ” θα συμμετέχουν ενεργά και στα Relays της Κομοτηνής όπως κάνουν από πέρσι ανελλιπώς σε όλους τους αγώνες, αποτελώντας το παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Υπενθυμίζεται πως η παραλαβή υλικού για όλους όσοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή θα γίνει αύριο Σάββατο (16/5) από τις 15:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 16:00 στο κατάστημα της WIND στη Κομοτηνή, Πλατεία Ειρήνης 10.
Λίγα λόγια το “Περπατώ”
Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν.Ροδόπης ‘ΠΕΡΠΑΤΩ’ ιδρύθηκε τo Σεπτέμβρη του 2002 από μία παρέα φίλων ΑμεΑ (Ατόμων με Αναπηρία) φίλων και συγγενών τους.
Μέχρι σήμερα μετράει περίπου 300 μέλη με κινητική αναπηρία καθώς επίσης και 150 ενεργούς εθελοντές.
Aπό το 2005 και έπειτα εκπαιδεύει φοιτητές Κοινωνικής Διοίκησης, Κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας.
Το 2003 ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του τότε Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, ενώ το 2011. γνωμοδοτήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ειδική πιστοποίηση του ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας του ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ακόμη, τον Αύγουστο του 2011, ο Σύλλογος πιστοποιήθηκε με διαχειριστική επάρκεια τύπου Β’ και Γ’, βάσει του προτύπου ΕΛΟΤ 1429, για το κάτωθι πεδίο εφαρμογής: Σχεδιασμός, Ωρίμανση και Υλοποίηση Συγχρηματοδοτούμενων έργων (δημόσιες συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών) και υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων με ίδια μέσα.
Από το Μάιο του 2012 λειτουργεί πιλοτικά το Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ως Κέντρο Εκπαίδευσης και Υποστήριξης ΑμεΑ, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχο